Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásna, úspešná a nezávislá, to je J.C. Wiattová (Diane Keatonová). Je zástupkyňou manhattanskej konzultačnej firmy a stojí krôčik pred ponukou stať sa spoločníčkou firmy. Priebeh jej nádejnej kariéry však naruší nečakaná udalosť. Bez deväťmesačného čakania sa stane matkou, presnejšie povedané nevlastnou matkou ročného dievčatka, ktorého rodičia zahynuli pri autonehode a v závete ju zverili do jej starostlivosti. J.C sa hnevá, zmätkuje a čo najrýchlejšie sa chce dieťaťa zbaviť. Ale vyriešenie formalít na adopciu chvíľu trvá. Kým bude dievčatko zverené novej matke, musí J.C. s malou Elizabeth vydržať. Lenže ako? Čo také dieťa je? A ako sa vlastne používajú plienky? A ako to všetko skĺbiť s náročnou prácou? Najskôr ju opustí priateľ, Steven Buchner (Harold Ramis), pretože do jeho predstáv o živote sa žiadne dieťa nevojde. Príde aj o prácu, keď situáciu zneužije jej podriadený Ken Arrenberg (James Spader) a preberie jej miesto a priazeň šéfa firmy. Adopcia je konečne doriešená, ale keď J.C. uvidí podivný pár, ktorý má dostať Elizabeth do pestúnskej starostlivosti, prebudí sa v nej doposiaľ podriemavajúci materský inštinkt. Odstúpi od adopcie, kúpi zanedbaný dom na vidieku a odsťahuje sa tam, aby sa postarala o Elizabeth a usporiadala si vlastný život. A v tom by jej možno mohol pomôcť miestny zverolekár, Jeff Cooper (Sam Shepard). (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (82)

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Upřímně věřím tomu, že v době svého vzniku mohlo jít o skutečný hit. Dnešní divák to celé bude samozřejmě vnímat dost jinak, především tedy vzhledem k velmi nenáročné a přímočaré zápletce, s nemalou dávkou sentimentu,naivity a teatrálnosti, jenže v sedmaosmdesátem tohle na tehdejší publikum platilo jak málo co jiného, lidé měli rádi tento typ odlehčených, jednoduchých filmů, s hrdinkou, která se postupně z nesympatické fúrie transformuje do (téměř)milé hospodyňky, a když jí navíc na tu správnou cestu přivedlo malé, roztomilé mimčo, davy jásaly, a my si tak sice dnes nad tou celkovou infantilností můžeme ťukat do čela jak chceme, ale dřív to prostě fungovalo. Ono když ale budu úplně upřímný, tak tento film vlastně až na tu předvídatelnou zápletku působí příjemně až dodnes, je to totiž celkově svižně natočené, nenudí to,Diane Keaton svou postavu ztvárnila velmi přesvědčivě, atmosféra je pak též fajn, stejně jako veškeré postavy,emoce jinak také docela zafungovaly, takže by se dalo nakonec vlastně i tvrdit, že Baby Boom patří v podstatě dokonce i k té hrstce filmů, na kterých zub času nezanechal zas až takové stopy a minimálně v rámci žánru dokáže tak tato podívaná zpříjemnit den i po těch více než třiceti letech. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Pro Jessie je kariéra vším. Žije s bankéřem, ale neplánují svatbu ani děti. Situace se začne postupně měnit od chvíle, kdy je Jessii svěřena do opatrovnictví Elizabeth, malá dcerka bratrance Andrewa, který spolu s manželkou zahynul při autonehodě. Postupem času, ale žena získá kladný vztah k dětem a změní se. Moc mě tenhle film neoslovil. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Romantická komedie dle mého gusta, dnes večer jsem si ji užila parádně, Diane Keatonová je fantastická v těch svých proměnách, když je chladná kariéristka a touží po vzestupu, když je zaskočená a v podstatě šokovaná dědictvím v podobě malé Elizabethy (mimochodem ta holčička je nádherná, hned bych si ji vzala domů), nasmála jsem se dosyta.. No a Sam Shepard v roli zvěrolékaře sympatický, líbil se mi.. ()

nervoznideda 

všetky recenzie používateľa

nejen Diane Keaton Sam Shepard a ostatní dospělí, ale nejlepší herecký výkon podala Elizabeth, ta byla prostě úžasná ta tomuto filmu dodala tu pravou úroveň i když vůbec nemluvila. Mám 2 dcery 2 vnoučata a nejkrásnější vzpomínky na jejich mládí do 3 let , malé děti malé starosti, velké děti velké starosti:-)PS konec : máma: to je fantastický konec ahoj deda :-) je mi 78 i dnes 10.2.2020 uroním slzu deda:-) PS hudba Billa Contiho je uchvacující:-) ()

cachanell 

všetky recenzie používateľa

Skvělá komedie. Workoholik v ženském podání, který zdědí dítě. Ztratí práci, odstěhuje se na venkov. A samozřejmě po spoustě trápení a trablů najde svou cestu. Mám ráda Diane Keaten a její komediální talent. Její trable se starým domem a starousedlíky je skvělé. A tak, když je tento film v TVnabídce, nikdy neodolám. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (12)

Reklama

Reklama