Reklama

Reklama

Rocky Balboa (Sylvester Stallone), kedysi bezvýznamný boxer z philadelphskej periférie, potom svetový šampión, premožiteľ amerického majstra Apolla Creeda i ruského boxera Ivana Draga, sa nakoniec ocitne tam, odkiaľ vzišiel - na dne a bez peňazí. Smrtiace údery však neprišli v ringu, ale v súkromí. Prvú ranu mu zasadí lekár, ktorý triašku jeho rúk diagnostikuje ako dôsledok trvalého poškodenia mozgu. Počas kariéry Rocky inkasoval množstvo tvrdých úderov do hlavy a ťažké otrasy mozgu mu natrvalo poškodili zdravie. Zdá sa, že jeho kariéra sa práve definitívne skončila. Lenže vzápätí prichádza druhá rana od ľudí , ktorým dôveroval. Jeho právnici ho podviedli a pripravili o všetky peniaze aj celý majetok. Jediným východiskom by bol návrat do ringu. Lenže dnes je Rocky na tom horšie, ako keď začínal. Zostarol, stratil rýchlosť, švih a jeho povestný smrtiaci úder tiež už patrí minulosti. Na scéne sa však objaví mladý nádejný boxer Tommy "Machine" Gunn (Tommy Morrison), ktorý nutne potrebuje dobrého manažéra. Zdá sa, že Rocky by bol ideálny kandidát... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (474)

tron 

všetky recenzie používateľa

"Jediný rozdiel medzi zbabelcom a hrdinom je v tom, že hrdina si pre tú ranu dôjde." Návrat k atmosfére prvej časti, čo ale divákov (prekvapivo?) príliš nezaujímalo. Séria Rocky, to nie je len výstižná ukážka 80. rokov v americkej kinematografii, ale aj exkluzívna ukážka toho, ako si žil Sylvester Stallone: od zadumaných a skromných prvých dielov, sa čoraz smelšie preboxoval do namyslených a zbytočne mamonárskych epizód, kde išlo už len o scény z ringu a nerealistických, "komiksových" súperov (Mr. T, Hulk Hogan, Dolph Lundgren). V nenávidenom Rockym 5 sa herec i jeho hrdina (a vlastne i režisér Avildsen, ktorý mal po skvelej jednotke robiť aj dvojku, ale nakoniec sa k sérii vrátil až práve v päťke) pokorne vracajú na začiatok. Znova sú odpísaní, znova od nich nikto nič nečaká, znova nosia klobúk, znova je všetko smutné a špinavé. Nie je to najlepší diel ságy, ale patrím k tým, ktorí v nej vyhľadávajú skôr tie melancholickejšie (originál, dvojka, šestka) než akčnejšie časti (trojka, štvorka). Diváci na začiatku 9O. rokov stále frčali na nenáročných akčných jazdách, takže ich radikálna zmena štýlu (či skôr návrat ku koreňom) neoslovil, i tak ale snímka, o ktorej sa sem-tam zvykne hovoriť ako o prepadáku, v skutočnosti celosvetovo trhla temer 12O miliónov dolárov, čo pri rozpočte 42 naozaj nie je zlý kontumačný výsledok. Sly do scenára o.i. zakomponoval dosť zo seba resp. zo vzťahu k svojmu synovi Sageovi, ktorý žiaľ napokon predčasne zomrel vo veľmi mladom veku. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Rocky IV a V si snáď ľudia v hodnotení pomýlili. Ničím, okrem paródie na Studenú vojnu, nevybočujúcu, motivačne klišoidnú kopírku predošlých častí, vystriedala konečne dráma pripomínajúca jednotku, kde Stallone má zase aj čo hrať, no schytáva o 30% menej. Navyše namiesto nezmyselných comebackov, sprevádzaných patetickými rečami, sa konečne raz na to vysral (spoiler pre tých dvoch ľudí, čo to ešte nevideli). Jediný Rockyho súboj je tak pouličná bitka, do ktorej je oveľa realistickejšie sa nechať vyprovokovať, ako odhodlať sa z blbého dôvodu na ďalší zápas, ktorému predchádzajú mesiace trénovania. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Italský hřebec má po masáži od Dragových anabolických kladiv problémy s hlavou. No dle mého je má už od úvodu jedničky.. Návrat ke kořenům společně s Avildsenem přinesl defilé otřepaných rodinných dramat, hip hopu, pánské ješitnosti a otravných postav. Od zanedbávaného spratka s náušničkou, přes manipulující promotérskou karikaturu, až po ten oklahomský balík, co si při šněrování boxerských bot plete tkaničky se slámou. Paní Balboová je měla všechny tři proplesknout. Manžela, sic by si taky zasloužil, už raději ne, protože by v pak v rozevlátém postoji ještě více mentorsky blábolil. Není se co divit, že tohle celou sérii na čas obložilo ledem. Vždyť při streetfight finále nechybělo mnoho a parodie zvítězila na body.. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Trio Avildsen-Conti-Stallone nezklamalo, tušila jsem to. Tento díl je snad nejemotivnější, nejlidštější, nejopravdovější ze všech, vidím ho jako jasnou sebereflexi Rockyho i Slyova soukromí. Děj krásně pomalu plynul, citlivá kamera snímala každý detail, scénář obsahoval všeho tak akorát - emocí, vzpomínek, bitek. Nikde jinde jsem necítila tolik rodinné pospolitosti, tolik opory a vzájemné lásky. Čeho tu nejvíc přebývalo a mě to naopak vůbec nevadilo, byly životní moudra, morální poslání, obrovský nadhled a vnitřní disciplína: "Je to jako když ty se každý den něco nového naučíš a já něco zapomenu."☺Krásné, nadčasové, obecně navěky platné. Když mi netypický závěr napumpoval čerstvou krev do žil a novou pozitivní energii, jako bych si i já prožila jednu velkou vzácnou výhru. Přesně tak vypadá v praxi znovupostavení na nohy. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (34)

  • Natáčelo se od 15. ledna do 21. května 1990 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)
  • Stejně jako v ostatních dílech Rockyho, i tady hrají komentátory skuteční komentátoři boxu. (Karlos80)

Reklama

Reklama