Reklama

Reklama

Rocky Balboa (Sylvester Stallone), kedysi bezvýznamný boxer z philadelphskej periférie, potom svetový šampión, premožiteľ amerického majstra Apolla Creeda i ruského boxera Ivana Draga, sa nakoniec ocitne tam, odkiaľ vzišiel - na dne a bez peňazí. Smrtiace údery však neprišli v ringu, ale v súkromí. Prvú ranu mu zasadí lekár, ktorý triašku jeho rúk diagnostikuje ako dôsledok trvalého poškodenia mozgu. Počas kariéry Rocky inkasoval množstvo tvrdých úderov do hlavy a ťažké otrasy mozgu mu natrvalo poškodili zdravie. Zdá sa, že jeho kariéra sa práve definitívne skončila. Lenže vzápätí prichádza druhá rana od ľudí , ktorým dôveroval. Jeho právnici ho podviedli a pripravili o všetky peniaze aj celý majetok. Jediným východiskom by bol návrat do ringu. Lenže dnes je Rocky na tom horšie, ako keď začínal. Zostarol, stratil rýchlosť, švih a jeho povestný smrtiaci úder tiež už patrí minulosti. Na scéne sa však objaví mladý nádejný boxer Tommy "Machine" Gunn (Tommy Morrison), ktorý nutne potrebuje dobrého manažéra. Zdá sa, že Rocky by bol ideálny kandidát... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (474)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Clovek by povedal - huh....piaty diel, to bude len o zmikani penazi a mlateni prazdnej slamy. Na moje mile prekvapenie, ono to nieje prevda. Film je sice o vela komornejsi ako tie predchodzie, Rocky Balboa je vsak stale ten spravny sympatak, ktory sice nema hlavu genia, ale ma velke srdce. A naviac stale riadny uder. A to znova dokaze ked rozflaka drzku o desat rokov mladsieho nafukanca. Jednoducho, kto ma Rockyho rad, pacia sa mu uplne vsetky filmy. Cela seria vlastne mapuje celu jeho boxersku karieru, aj s vrcholmi aj s padmi, cim si divak k tejto serii dokaze lahko vytvorit citovy vstah. To sa stalo aj mne a mam rad uplne vsetky diely, vratane tohto posledneho. Rocky je pre mna hned vedla El Mariachho, Sanyura, Leona jedna s najlepsich filmovych postav. (8/10) ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Opět slabší, ale ani tentokrát za hranicí nevkusu. Rocky V se snaží být jiný. Přidává rodinu, na konci není souboj a já tu snahu oceňuju. Není z filmů, které bych snad někdy chtěl ještě vidět, ale musím říct, že mě nenudil a dalo se na něj koukat, což je upřímně víc, než jsem očekával. Stalloneho životní role prodloužená a natažená už popáté nepůsobí tolik nuceně, aby to znechutilo, bohužel ale ani natolik zajímavě, aby to stálo za větší řeč. Téměř tři hvězdy. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Nech si všetci trhnú, ale Rocky bol pôvodne dráma, kde sa boxovalo. Za to že trojka a štvorka z celej série urobila boxerské jatky, tento film nemôže. Na oscara tak ako jednotka sice nešliape, ale je to normálny príbeh. Trochu viac akcie by ho oživilo, ale ja som spokojný. Jediný problém je asi len v tom veľkom skoku od ultradivokej rezničiny s Dolphom ku komornému filmu... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Podobný scenár už naozaj vypovedá o núdzi a totálnom nevedení si rady, len za účelom vyžgŕľať pár dolárov. Konieckoncov už ale na tento film nie som tak naštvaný ako som býval. Pretože 15rokov som sa nevedel spamätať z takéhoto nedôstojného zakončenia série. No prišiel Balboa a tento film mi ostal len ako ďalší zo série a hneď sa naň pozerám inak. Bitky fajné, snaha o zameranie na rodinnú drámu je totálne trápna, no je to Rocky. Zabite ma! 75%. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (34)

  • Sylvester Stallone (Rocky) původně zvažoval Rockyho smrt na konci filmu, ale nakonec scénář přepsal s tím, že by to bylo jako zabít Supermana. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. listopadu 1990 v Západním Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama