Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajomná komnata

  • Česko Harry Potter a Tajemná komnata (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Harry Potter (Daniel Radcliffe) sa po prázdninách vracia do Bradavíc a nastupuje do druhého ročníka. A to i napriek varovaniu domáceho škriatka Dobbyho, podľa ktorého mu v Bradaviciach hrozí smrť. V škole kúziel a mágie sa však skutočne začnú diať čudné udalosti. Na stenách sa objavujú neznáme nápisy a niektorí študenti sú prepadávaní tajomným prízrakom. Čo s tým má spoločné Tajomná komnata? Stojí za spiknutím opäť Voldemort? Záhadu sa Harry vydáva rozlúštiť spoločne so svojimi priateľmi - Ronom (Rupert Grint) a Hermionou (Emma Watsonová). (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (917)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Anglická spisovateľka Joanne Kathleen Rowlingová napísala v roku 1997 prvý román o mladom čarodejníkovi. Jeho titul je "Harry Potter a Kameň mudrcov". Už o rok neskôr sa objavilo na pultoch kníhkupectiev pokračovanie s názvom "Harry Potter a Tajomná komnata". Obe tieto knihy boli aj sfilmované. Prvá v roku 2000 a druhá v roku 2001. Obe ich režíroval skúsený Chris Columbus. Po filmárskej, technickej a hereckej stránke sú to vysoko profesionálne spracované produkty. Tieto aspekty v kombinácii so štedrým rozpočtom zaručili divácky i komerčný úspech. Druhý diel rozvíja osudy Harryho Pottera a jeho priateľov, predovšetkým Rona Weasleya a Hermiony Grangerovej, ktorí spolu s ním študujú v Rokfortskej škole čarov a kúziel. Potomok Salazara Slizolina otvoril tajomnú komnatu a oslobodil monštrum, ktoré ohrozuje všetkých študentov, čo nemajú čistú čarodejnícku krv. Harry Potter sa pokúsi zabrániť stratám na životoch. **** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Chris Columbus od Kameňa mudrcov nič nevylepšil... ani nepokazil. Nákladná (1OO miliónov, ale celosvetová tržba geniálnych 878) fantasy je osvedčenou stávkou na solídnu žánrovú istotu s pestrou galériou hlavných i podporných postáv a starých i nových postáv a postavičiek, medzi ktorými si každý nájde favorita. Rozprávková výprava, čarokrásna hudba Johna Williamsa, napínavý, vtipný i dojemný príbeh, trochu patetického potlesku na záver, vhodne umiestnené kvalitné (na tú dobu, dnes pochopiteľne zostarli) špeciálne efekty, skvelá anglická herecká liga a v podstate hororové baziliškovské finále (do strašidelného podzemia sme sa mimochodom vrátili vo finále ságy). Samostatnou kapitolou je neuveriteľný Kenneth Branagh, ktorý v úlohe nového profesora boja proti čiernej mágii perlí v každej tretej vete („Dámy a páni. Vitajte na autogramiáde mojej výbornej a skvele predávanej knižke s názvom ´Som úžasný´.“). Negatívne hodnotím odpadový slovenský dabing (jasné, za to Warner Bros, nemôžu, ale mne je to jedno, v kine mi to spôsobilo traumu a trpím ňou dodnes) a megatrápny "vrešťák" (ktorý Ronovi poslala nahnevaná mama). Spätne sa nelogicky javí správanie postáv. Prečo chcel Snape Harryho vylúčiť? Veď doma by mu hrozilo väčšie nebezpečenstvo, než v škole plnej učiteľov a spolužiakov. Prečo pri súboji o školu v poslednej časti nepoužili na obranu vreštiace mandragory? Metlobal je opäť extrémne nezáživný... a vážne je normálne, aby sa žiaci zúčastňovali takto smrteľne nebezpečného športu a ešte im pri tom tlieska učiteľský zbor? Mimochodom, druhý (a posledný) výskyt Johna Cleesea alias Takmer-Bezhlavého Nicka (následne zo ságy bez jediného vysvetlenia kuriózne vypadáva, čo tvorcom síce nikdy neodpustím, aspoň jednu vetu mu v 161 minút dlhom filme dať mohli, ale uznávam, že postava predstavovala slepú uličku). Kino Považan NMnV 2002 ()

Reklama

Eddard 

všetky recenzie používateľa

Pro mě je Tajemná komnata o to slabší než Kámen mudrců, že není první a tak mě vzala o něco míň, to je však jen můj subjektivní dojem. No k ději se vyjadřovat nechci, sama předloha se mi totiž z celé série líbila nejmíň. Přesto jde opět o tu samou nenáročnou zábavu, takže nemám větších důvodů strhávat hvězdu. Mimochodem, temná atmosféra tady a v následujícím pokračování... je nesrovnatelná. 70% ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Asi nejslabší díl série, kdo ví čím to je, ale zdá se,, že děj jako takový je poněkud pitomý, ať už v postavě Zlatoslava Locharta, kterou nedokáže zachránit ani výborný Kenneth Branagh a také toho, že závěrečná baziliščí sekvence je udělaná dost na koně. Holt ještě nebyla JK Rowling natolik vypsaná, aby dokázala udělat opravdu životnou postavu, která má být nesympatická a lehce humorná (Zlatoslav je tu jen a pouze k*k*tem) a... A tak vůbec ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pridáme do potter-elixíru trošku viac napätia, temnejšej atmosféry a ucelenejšieho scenára a hneď sa na to inak díva. Aj keď je pravda, že to mohlo byť kratšie, všetko malo nakoniec svoj súvis a čudujem sa sám sebe, že ma to tak vzalo, pretože jednotka bola pre mňa na vážkach a knihy ma nezaujali absolútne. 75%. ()

Galéria (210)

Zaujímavosti (135)

  • Daniel Radcliffe (Harry) prozradil: „V Tajemné komnatě je záběr, kde musím vytáhnout nohavice u kalhot, abych prokázal, že nemám žádné ponožky. Na dvanáct let byly mé nohy ovšem příliš chlupaté, tak mi řekli, že nikdo z diváků neuvěří, že ve dvanácti letech může mít někdo tak chlupaté nohy. Kvůli tomu mi museli spodní část nohou vyholit.“ (MikeCool)
  • Lucius Malfoy (Jason Isaacs) měl původně vypadat jinak. Měl mít krátké vlasy a oblékat se podobně jako mudlové. Jason Isaacs ale přišel s nápadem, aby měl Lucius dlouhé vlasy a jeho oblečení bylo takové, jaké nakonec vidíme ve filmu. To, že Lucius nosí hůlku jako součást vycházkové hole, byl také Isaacsův nápad. Nelíbila se mu myšlenka, že arogantní čistokrevný kouzelník a aristokrat pohrdající Mudly by měl vypadat a oblékat se jako oni. To by podle něj nedávalo smysl, a tak se od nich chtěl co nejvíce odlišit. (Elizabeth13)
  • Až v tomto snímku Harry Potter (Daniel Radcliffe) poprvé vyslovil kouzelnou formuli, konkrétně „Rictusempra“. V předchozím díle neřekl ani jednu. (Terva)

Súvisiace novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (viac)

Reklama

Reklama