Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (727)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Spolu s prvními hranými Ninja želvami a Flintstoneovými je tohle můj nejranější kinozážitek a na to se nesahá :) Zvlášť, když je to tak zábavné i po letech. "Merry Christmas, ya filthy animal. And a Happy New Year." Angels with Dirty Faces = Angels with Even Filthier Souls. ()

AlfaNumerO 

všetky recenzie používateľa

Oba díly neochvějně patří k tomu nejlepšímu v komediální žánru. Sice se už při opakovaném zhlédnutí nepočůrávám smíchy jako v dětství. To však nic nemění na tom, že počet zhlédnutí nesnižuje zážitek z filmu a jde tak v pravdě o jednu ze stálic komediální tvorby, které čas nic neubral na kvalitě a po každé mě znovu rozesměje. Cihlu na Marva, to nikdy neomrzí. 90% ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Columbus okopíroval kostru jedničky s atmosférou vánočního času rodinné sounáležitosti a konání dobrých skutků a to k vysokým tržbám hravě postačilo. Ovšem nalijme si čisté okeny - zajímavá je v podstatě jen pasáž, kdy na svůj věk uvědomělý sadistický fakan Macaulay likviduje proudem, žehem i cihlami duo zlodějíčků v duchu cartoons s Tomem a Jerrym. A ani si nechci představit, co by s nimi provedl, kdyby už v tu dobu byl na koksu.. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Macaulay Culkin - (Kevin McCallister) +++ Joe Pesci - (Harry Lime) +++ Daniel Stern - (Marv Merchants) +++ Catherine O'Hara - (Kate McCallister) +++ John Heard - (Peter McCallister) +++ Devin Ratray - (Buzz McCallister) +++ Hillary Wolf - (Megan McCallister) +++ Maureen Elisabeth Shay - (Linnie McCallister) +++ Kieran Culkin - (Fuller McCallister) +++ Tim Curry - (Pán Hector - recepčný) +++ Brenda Fricker - (Bird Lady - bezdomovkyňa) +++ Eddie Bracken - (E.F. Duncan) +++ Rob Schneider - (Cedric) +++ Alley Sheedy - (NY Ticket Agent) +++ Produkcia a scenár: John Hughes +++ ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Williams: 1. All Alone on Christmas ,2. A Holly Jolly Christmas ,3. Somewhere in My Memory ,4. My Christmas Tree ,5. Sleigh Ride ,6. Silver Bells ,7. Merry Christmas, Merry Christmas ,8. Jingle Bell Rock ,9. Cool Jerk [Christmas Mix] ,10. It's Beginning to Look a Lot Like Christmas ,11. Christmas Star ,12. O Come All Ye Faithful , ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Vo filme sa spomína, že Kevin (Macaulay Culkin) ostal sám doma minulé Vianoce, ale zároveň sa spomína aj to, že Kevin má 10 rokov. V Sám doma (1990) je spomenuté, že má 8 rokov. (JADIM)
  • V scéne, v ktorej sa recepčný, ktorého stvárnil Tim Curry, zakráda do kúpeľni, použije Kevin (Macaulay Culkin) nafukovacieho klauna, aby si recepčný myslel, že sa v sprche sprchuje Kevinov otec, a tým ho odplašil. Klaun je pritom odkaz na film To (1990), v ktorom si Tim Curry zahral strašného klauna Pennywisea. (zemon)

Reklama

Reklama