Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Art Jeffries (Bruce Willis) bol nespravodlivo preložený na inú prácu, pri ktorej sa dostal do konfliktu s mocnou Národnou bezpečnostnou agentúrou. Dôvodom bol deväťročný chlapec Simon, geniálny autista, ktorého mal chrániť. Dešifroval totiž prísne tajný kód Mercury, ktorý bol zriadený pre prácu amerických spravodajských služieb. Fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlaný zbaviť sa nielen malého lúštiteľa, ale tiež všetkých nepohodlných svedkov udalosti. Art sa preto musí so Simonom skrývať a v súboji s všemocnou mašinériou riskuje úplne všetko. Jeho jedinou nádejou v súboji s časom je Simonov výnimočný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie krásky, ktorú stretli úplnou náhodou. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Nějak zvlášť okouzlující film to tedy nebyl, ale několik slibných pasáží (scén) by se tu určitě našlo. Zápletka samotná mohla být určitě lépe zpracována, je tu několik hluchých míst, ale i docela slušných akčních pasáží. Bruce Willis za svou kariéru natočil mnohem lepší filmy, ale ke konci i mnohem horší. Takže to vidím na klasický průměrný střed. Škoda, že Peter Stormare tu měl jen opravdu „jepičí život“. Nic co bych musel vidět znovu. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na Willisa pomerne nudné a ťažkopádne. Veľká absencia napätia a prekvapivých zvratov. Chýbala mi dôkladnejšia prepracovanosť scenára a Simonovej postavy, akčných momentov a podobne. Zreteľný je aj Willisov útlm v tejto fáze jeho kariéry. Síce sa začal venovať filmom s vážnejšou tematikou, no tu vidíme, že začiatky sú ťažké aj pre herca takéhoto kalibru. A o Baldwinovi škoda písať. Priemerisko ako hrom. 50%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Videli ste priveľa dielov Odpadlíka.“ Ďalší z Willisových vtedajších pokusov o odstránenie akcie zo svojej filmografie a (pomerne márne) zatlačenie na vážne herectvo (Stav ohrozenia, Posledný ostáva, relatívne Šakal). Poriadne mu to vyšlo snáď len v Šiestom zmysle a v 12 opiciach. V Merkúre ho bez problémov prehral 12-ročný Miko Hughes z Cintorína zvieratiek. Zápletka o skrachovanom agentovi, ktorý po vzore T-800 chráni (tentokrát autistického) chlapca vôbec nie je zlá. Naopak, je to koncept, ktorý mám ja osobne  rád (kopec nepriateľov, slabá obeť a jej veľmi schopný ochranca). Žiaľ, Merkúr zaváňa všetkými atribútmi (pod)priemernej televíznej kriminálky. Fádna, unavené réžia, zbedačené herecké výkony v čele s ústredným zloduchom v sterilnom podaní Aleca Baldwina a akcia tu takmer nie je (a to, čo tu je, nestojí za nič). Ťažko povedať, čo (asi honorár pre Brucea?) na tomto stálo 60 miliónov, každopádne celosvetová tržba 93 tomu fakt nepomohla. Kino Považan NMnV 1998 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Slovenský dabing k tomuto skrz naskrz priemernému filmu bol príšerný. Nemám na mysli hlasy hercov, ktoré poznáme, ale neuveriteľne uvrešťaný dabing dieťaťa. Film som v originále nikdy nevidel, takže našim hercom možno krivdím, pokiaľ je to také aj v angličtine, tak si film tie dve hviezdy zaslúži. Skutočne tu nie je nič, čo by sa vymykalo pojmu prevarené klišé. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Měl to být nerozluštitelný kód. Žádné počítače si s ním neporadili, a tak zbývá poslední test - zkusit širokou veřejnost. Kódem sepsanou zprávu dají jeho tvůrci do oblíbeného časopisu s křížovkami, a pak jen čekají na ten správný telefonát. A když telefon zazvoní, jsou maximálně překvapeni - úspěšným luštitelem je devítiletý autistický chlapec. Jenže co teď - nechat kód prozradit, nebo vše ututlat. Šéf projektu se rozhodne pro druhou eventualitu - ale chlapce se náhodou ujme agent FBI Art Jeffries (Bruce Willis), a rozhodne se jej ochránit ... Kdysi jsem tento filmeček viděl, ale jelikož jsem ho sledoval jen jedním okem, byl jsem docela potěšenej, a dokonce jsem si jej pořídil na DVD. Teďka, po druhém shlédnutí mé nadšení trochu ochladlo. Samotný námět je docela zajímavý (inspirace Rain Manem je zcela zřejmá), ale na rozdíl od výše zmíněného snímku je tento tak trochu o ničem. I když si dovedu představit, že by autista louskl nějaký takový kód, ale že by po něm šlo celé NSA, a že by jeden polda vše zachránil. ... Netuším proč do toho Bruce Willis šel, ale na druhou stranu - prachy jsou prachy, že... ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (17)

  • Ačkoliv je v titulcích uveden John Barry jako autor hudby, byly jeho skladby z větší části nahrazeny hudbou Cartera Burwella, protože producenti nebyli s Barryho prací spokojeni. Ovšem na soundtracku je pouze hudba Johna Barryho. (Locksley)
  • Bruce Willis získal za roli Jeffriese Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Terva)

Reklama

Reklama