Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... stíháte to? Tři dny sjetě ulítlých hrátek se změní v šílený závod o čas. Ztroskotanec Ross si jde zase jednou pro svou dávku speedu, ale jeho oblíbený dealer Pavouk zboží opět jednou ztratil. Ross u něj čeká zda se speed někde nenajde a přitom se seznámí ke všemu svolnou Nikky. Ta chodí s jedním "vařičem" a vezme Rosse na nákup k němu. Ten dostane svou dávku tentokrát zdarma a na oplátku dělá chlapíkovi jménem Kuchař osobního šoféra... A to neměl dělat. Místo poklidného šňupání, sexu a barevných snů... se dostává do série bizarních situací. Propadá se do světa, kde neexistují morální zábrany, věci i lidé jsou na jedno použití a nikdo netuší jak jízda zvaná "život" dopadne... Tuhle dávku sotva vydejcháte! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (191)

esopesokeso 

všetky recenzie používateľa

"Natočeno podle pravdy..a lží" Z počutia viem, že jedného abstinujúceho feťáka pri tomto filme naťahovalo, áž nakoniec odišiel uprostred filmu preč.. takže Jonas Åkerlund je niekto, kto sa tomu setsakramentsky vyzná... a ujovi Fiškusovi sa to páčilo! Šňup , cz dabing.. ()

SaNcHeZ_cz 

všetky recenzie používateľa

Tři dny na speedu. Šňup je krásný příklad snímku, kde forma totálně převálcuje všechno ostatní. Figurky lidí závislých na drogách jsou vykresleny v nesmírně působivém balení, pod kterým se však skrývá poměrně nezáživný příběh. Inspirace u podobných snímků je značná ovšem nikoliv na škodu. V konečném důsledku se tak jedná o přehled několika postav, jejichž osudy ovlivní drogy a na jejich vnímá světa to má sestakramentský vliv. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

videoklipový švéd akerlund inklinujúci k téme narkomanov a "feťákov" má rozhodne veľmi extravagantný rukopis, ktorý k danej téme pasuje, ale okrem excentrických obrazov občas na hranici nechutnosti, rôznych efektov a afektov tu chýba AKÝKOĽVEK príbeh - preto aj pomerne štandardná minutáž pôsobí miestami nudne, chýba humor, vonkajšia formálna a audiovizuálna prezdobenosť sa snaží zakrývať prázdnosť a neoriginálnosť vnútornú, napriek tomu sa do filmu nasáčkovalo kopec skvelého obsadenia, hudby a hudobných cameí (zrejme režisérových kamošov), Rourka zbožňujem, lebo tuším, aká úžasná osobnosť/umelec to je, preto ma bolí, keď ho vidím v podobných rolách, ktoré mu síce "sadnú", ale niet čo hrať a vidno, ako sa neskutočne nudí, aj schwartzmana som si veľmi obľúbil, je to sympaťák a vidieť ho hrať unaveného feťáka je vskutku netradičný zážitok, leguizamo so suvari a stormareom si to neskutočne užívajú a robia si "prču", takže partie s nimi sú tie lepšie; ono to v podstate nemá byť nejaké zásadné dielo alebo ťažká halucinácia, ako taký easy trip to môže fungovať, ale ja som čakal viac . . . asi viac zábavy, neviem . . . ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V niekoľkých chvíľach má afektovaný ŠŇUP niečo do seba ("Kuchár" prednášajúci o šušule), ale väčšinou budete vyhodení zo sedla útokmi na nervy (precitlivelé vnímanie zvukových detailov) a dobrý vkus (záchod) lezúcimi drobnosťami. Výsledok je o čosi lepší, ako KEN PARK, pričom situáciu v poslednej chvíli zachraňuje aspoň totálne odviazaný Peter Stormare ako zdrogovaný fízel z proti-drogového, homosexuál Eric Roberts a skutočná (!) protéza Mickeyho Rourkea, ale zlatý SALTON SEA (80%). ()

panmroz 

všetky recenzie používateľa

prapodivná kombinace lehkovážného Trainspottingu a těžkotonážního Requiem for a dream, ovšem pořádně nefunguje ani jedno. Jediná scéna (setkání Rosse s Amy) dává tušit, jaký má film potenciál. Jediná scéna. Dál jen sledujeme podivně časově neohraničené a neurčitelné eskapády několika figurek a bezbarvého hlavního hrdiny. Něco mezi. Nic výjimečného! ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (18)

  • Doktor, který říká větu "That's gotta hurt" (to muselo bolet) nad postelí Frisbeeho, poté co ho Spider Mike střelil do jistých intimních partií, je zpěvák a kytarista známý z kapely The Smashing Pumpkins Billy Corgan, který pro film složil několik skladeb. (Stocki)
  • Ve filmu po užití metamfetaminu jsou záběry na zmenšení zorniček uživatelů, ale ve skutečnosti se zorničky po užití této drogy naopak roztahují. (Stygy25)
  • Wrestling, ktorý je strihaný do záberov počas celého filmu, a ktorý s obľubou sleduje Cook alias Mickey Rourke, priniesol práve tomuto hercovi "životnú rolu" vo filme The Wrestler (2008). (cure)

Reklama

Reklama