Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšený staviteľ Paul Wagner (Andy Armstrong) buduje v Honkongu tunel spájajúci ostrov s pevninou. Tesne pred dokončením ho však zavraždí mafia spolu s manželkou Katherine (Sarah-Jane Varleyová) a obchodným partnerom Nigelom Griffithom (Alan Scarfe). Z dažďa guliek ako zázrakom uniknú len Wagnerovi malí synovia Chad (Alicia Stevensonová) a Alex (Paul Aylett). Jedného zachráni domorodá žena, druhého rodinný priateľ a bodyguard Frank Avery (Geoffrey Lewis). O 25 rokov neskôr sa Alex a Chad (v dvojúlohe Jean-Claude Van Damme) znovu stretnú, aby na výzvu Franka Averyho pomstili smrť svojich rodičov. Najskôr sa však musia dohodnúť medzi sebou, pretože fyzicky sú si navlas podobní, ale povahy majú celkom rozdielne. Z Alexa urobil život na ulici tvrdého a nedôverčivého cynika, Chad, žijúci v prepychu Frankovho domu, je ľahkomyseľný a mierne naivný mladík. Poraziť bezcitného mafiána Raymonda Zhanga (Philip Chan) a jeho kumpánov však znamená spojiť svoje sily a naučiť sa vzájomnej dôvere. A boj to nebude ľahký, pretože proti nim stojí bezcitný a krutý Zhangov zabijak s prezývkou Moon (Bolo Yeung)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (346)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Ten konec se moc nepovedl, ale jinak jsem se u toho dobře bavil. A Van Damme si tu svou dvojroli užívá, především toho přiteplalého bráchu v růžových kraťasech a s čupřinou - úplný Mirek Dušín. Trochu mi vadilo, že šlo víc o střílečky než kontaktní souboje a že Bolo byl vyřízen v podstatě až moc rychle, ale jinak to je i docela napínavé, postava Freda sympatická, historický exkurs taky nebyl k zahození, ten opuštěný hotel na ostrově měl rovněž své tajuplné kouzlo, no a že bloncka tam je hlavně, aby ukázala kozy, to bylo jasné od začátku. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Twin brothers torn apart by violence. On a mission of revenge. One packs a punch. One packs a piece. Together they deliver… Plakát na Double Impact s tímto textem mi donedávna visel nad postelí, ale to jen proto, že šel špatně strhnout. Opravdu! Pružný Belgičan, nezbytná roznožka, pevné hýžďové půlky - to všechno násobeno dvěma! Škoda jen, že Bolo Yeung je na ně sám.. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po vsetkych tych arenovkach Van Damme konecne natocil regulerny akcny film s ktorym chcel dobit kinoligu a tak si dal na nom zalezat. Spojil to najlepsie z minulych filmov. Zaujimavy pribeh s kvalitnou akciou. Van Damme tu konecne podava aj solidny vykon. Dostatocne sa mu podarilo odlisit elegantneho Chada od drsneho Alexa a je radost na neho pozerat v obidvoch polohach. V akcii si konecne vyskusal okrem bitiek aj prestrelky. V scene ked striela z dvoch pištolí naraz sa neda nespomenut na klasicke Wooovky s Chow Yun-Fatom. Dokonca aj to obligatne paratko ma Alex neraz v hube. Coolovosti Wooovych prestreliek to zdaleka nedosahuje, ale na USA produkciu je to slusna napodobenina. Rovnako dobre dopadli bitky. Choreografia sice nie je nejak extra komplikovana a suboje su väcsinou kratke, ale to co Van Damme predvedie je natocene kvalitne a jeho suboj s Bolom znova stoji za to. Celkovo sa velmi vydaril casting. Dvojnasobna davka Van Damme = dvojnasobna zabava, dalej mentor Geoffrey Lewis v ulohe v ktorej ho mam zo vsetkych filmov kde hral najradsej, skveli slizkí zaporaci a hlavne ich pôsobiví poskoci. Bola som uz spominal. Tentokrat ma aj hnusnu jazvu na xichte co mu doda na demonickosti a ze pocas bitky znova zapozuje s obnazenymi kozami ani nie je potrebne spominat. Dalsou skvelou volbou bola namakana Cory Everson. V bitkach bola sice slaba, ale bolo radostou na nu pozerat kazdu sekundu. Potesi aj, ze pri erotickej scene blondate bimbo Alonna Shaw nezabudne ukazat kozy. Na to v minulych Van Dammovych arenovkach zabudli a poriadne ma to sralo. A nakoniec pochvalim este exoticke prostredie Hong Kongu, ktore sa mi vzdy pacilo, takze tu mame dodnes velmi dobre fungujucu Van Dammovku, ktoru by som sa kludne odvazil oznacit za klasiku. 8/10. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

O jeden malý vlásek Geoffreyho Lewise, ale přece - můj nejoblíbenější a asi i nejlepší Van Damme (před Krvavým sportem a Kickboxerem), který tady hned dvojnásobně kope padouchy tam, kde končí záda a začíná krční páteř... Příběh dvou naprosto odlišných bratrů, které po čtvrtstoletí spojí paní POMSTA, se mi líbí už od dětství, kdy dostával často zabrat na videokazetě a k mému velkému potěšení, neztratil nic ze svého béčkového kouzla ani po mnoha letech. Stále dobrá akční zábava, která má drive, plus skvělý záporák Bolo Yeung a namakaná nad-žena Corinna Everson. No nekupte to. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (so slovenským dabingom): MARKÍZA = 10.4.2010, VanDamme-a dabuje MARTIN KAPRÁLIK --- Malo by platiť nepísané pravidlo, že na kinodabingy sa NESIAHA. Najmä keď len pred pár mesiacmi bežala táto klasická pecka porevolučných kín na STV s pôvodným českým kinodabingom od INTERSONICu. V MARKÍZE, ale od toho tancovania načisto zdementneli a asi nemajú čo robiť s peniazmi za SMSky, tak to predabovali. A od 7.4.2010 strihajú po vzore JOJ titulky už aj pri seriáloch. Ale zas by som bol vulgárny, tak už svoj komentár radšej končím. (11.4.2010) ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (19)

  • Bolo Yeung bol do úlohy Moona obsadený na žiadosť J.-C. Van Damma, pretože počas natáčania Krvavého športu (1988) sa medzi nimi vytvorilo veľké priateľstvo. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)
  • Moon ( Bolo Yeung ) řekne ve filmu pouze 16 slov. (korbitch22)

Reklama

Reklama