Reklama

Reklama

Odvaha a odhodlanie neskúseného Američana postaviť sa proti brutálnej sile a zákerným úderom thajského šampióna v kickboxe a pomstiť svojho brata.
Američan Kurt Sloane sa rozhodne, že vyzve na súboj thajského majstra kickboxu Tong Poa a porazí ho. Má na to dôvod - chce sa mu pomstiť za to, že pred časom v ringu celkom bezdôvodne a zákerne zmrzačil jeho brata, sebavedomého amerického šampióna Erica. Hoci sa Kurt venuje bojovým umeniam, je mu jasné, že proti brutálnemu súperovi, ktorého podporuje mafiánsky boss Freddy Li, nemá takmer žiadnu šancu. Nemieni sa však vopred vzdať, práve naopak. V thajských školách bojových umení sa mu však vysmejú. Vďaka pomoci amerického černocha Winstona Taylora, ktorý už roky žije v Thajsku, sa dostane do džungle, kde žije starý slávny majster bojových umení Xian Chow. Ten po krátkom váhaní súhlasí, že Kurta na boj pripraví a hneď začne s tvrdým výcvikom. Jeho súčasťou nie je len posilňovanie a tréning bojových techník, rýchlosti a postrehu, ale aj meditácia a cesta k pochopeniu duchovnej podstaty boja. Po troch mesiacoch je Kurt pripravený vstúpiť do ringu. Tong Po je však ochotný použiť pre víťazstvo každú podlosť, ktorá mu len zíde na um a neštíti sa oslabiť Kurtovo sústredenie útokom na jeho najbližších ešte pred turnajom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (365)

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Vyměňte Jean - Claude Van Damma za Pepika Nováka a máte z tohoto filmu zábavnou srajdu. Děj a zápletka je natolik směšná a natolik průhledná, že se divím, jakou oblíbeností se film stal. Ale co. V té době si to mohli režiséři ještě dovolit. :-) Jenže hlavního hrdinu hrál tehdá ještě mlaďoučký, slaďoučký a vypracovaný Van Damme, který vlastní jednu z těch nejhezčích prdýlek. Klidně si skáče do výšek, z kterých se mi dělá špatně. Kope nohama víc jak děcko v supermarketu toužící po lízátku a dělá rozštěpy, z kterých mě pro změnu při představě bolí můj klín. Celý film je postavený na jeho umění, kde všechny obvyklé prvky, po kterých normální divák prahne, jdou mimo :-) Nic jiného si nepřeju, jen ať Tong Po pozná porážku a Van Damme kope a mlátí, co to jde :-) PS: Připraven k obraně? ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Zažehnutí silného motivu pomsty, tvrdý trénink v džungli, při kterém vaše třísla poznají středověk a finální zúčtování přinášející chuť na gumové medvídky. Fred Astaire karate nebyl ve svých začátcích směšný jako nyní a není se co divit, když dokázal bez mrknutí oka svým vycvičeným belgickým přirozením ztlumit i padající kokosový ořech. Úsměvná klasika nesčetněkrát tam a zpět přetočeného VHS pásku s akčním filmem hýčkaného přelomu 80. a 90. let.. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kde sú tie časy, kedy sme takéto filmy brali absolútne vážne. Objektívne je skoro všetko zle. Ale na filmy ako Kickboxer musíme vzťahovať trochu iné merítka, proste bola taká doba a akčné béčka vyzerali takto a nám sa to páčilo. Ak by som sa trochu v tom rýpal, tak určité udalosti sú už za hranou a nie sú dostatočne motivované. Záverečný súboj je oproti drsnému tréningu trochu sklamaním a spomalené zábery veci príliš nenapomáhajú. Jeho priebeh zodpovedá potrebám vyústenia a nie tomu, čo sa v ringu odohráva. Ako drsný kritik by som musel dať filmu jednu hviezdu za Thajsko a tréningové prostredie, ako sentimentálny mäkkýš pod tri hviezdy nepôjdem. ()

Expendable 

všetky recenzie používateľa

Výhodou starších Van Dammovek je pěkná kamera a plynulé střihy, navíc se soundtreckem Stana Bushe to nemá chybu. Děj je přesně takový jak má být, herci jsou všichni fajn, hlášky jsou výborné. "Xiane kdo jsou ti muži a proč se mě pokusili zabít? " Řekl jsem jim, že jsi říkal, že nejsou dobří bojovníci a že jejich matky souložili s mulem" Rozhovor bratrů " Eriku nedělej to, ten chlap je cvok, zasranej šílenec. " Všechno je v nohou " " V nohou? " Ten chlap kopal do takovýho sloupu až z něj padala omítka ". Nejlepší část filmu se odehrává v džungli kde Van Damme trénuje, kopání do palm a házení kokosů na břicho, finální souboj velmi dobrý. Na Přelom 80-90. let jeden z nej akčnáků. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorého brata na turnaji v Thajsku zmrzačí najlepší miestny bojovník a tak mladší brat sa začne učiť u najlepšieho majstra, aby sa pomstil. Je veľmi dobre spracovaný, nie je tu žiadny dlhý úvod, súboj s thajským majsrom príde skoro a potom už začne príprava na pomstu a pre fanúšika žánru je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu je pomerne dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Až na pár maličkostí ju tvoria iba súboje, či už v ringu alebo aj mimo neho, majú slušnú choreografiu, ale hlavne Van Damme je tu v najlepšej forme a na jeho karate je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči akcia v bare alebo aj finálny súboj, ale ten mi až tak moc nesadol svojou schémou, no aj tak je dosť dobrý. Ale viac ako o súboje tu ide o samotný tréning, ktorý tvorí hlavnú časť filmu, je rozmanitý a vyniknú v ňom Van Dammove schopnosti, takže som s ním veľmi spokojný. S hereckým obsadením nemám problém, Van Damme a hlavný záporák sú vynikajúci, majster s dcérou sú tiež plusom a zvyšok tiež nesklame. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci svojej kategórie je to výrazný nadpriemer a pochvalu si zaslúži aj veľmi dobre zvolené prostredie filmu. Arénovky síce v rámci filmov o bojových umeniach patria u mňa až na posledné miesto, ale tie Van Dammove sú rozhodne špičkou arénoviek a najradšej mám Krvavý šport. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 76%. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (30)

  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Reklama

Reklama