Reklama

Reklama

Outsideri

  • Česko Ztracenci (viac)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (90)

TomX2 

všetky recenzie používateľa

The Outsiders je film znázorňujúci ľudské hodnoty a hľadanie samého seba v dospievajúcom teenage prostredí. Budúce hviezdne obsadenie je celkom slušné a morálna stránka pre mladšie publikum možno tiež, ale má to svoje nedostatky a sem tam to nudí. Vo výsledku to je na úrovni troch hviezd, no boli tu látky, ktoré mohli smerovať vyššie. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavosť na začiatok: Autorka začala Outsiderov písať vo svojich pätnástich rokoch podľa zážitkov svojich rovesníkov z oklahomskej Tulsy, kde vyrastala. Kniha vyšla v roku 1967 (keď bolo autorke devätnásť), stala sa bestsellerom a viacmenej povinným čítaním pre školskú mládež. A celé to zrežíroval Francis Ford Coppola. Jemu sa podarilo dať dohromady pozoruhodný herecký súbor - napr. Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez, Diane Lane, Matt Dillon a v malej úlohe tiež Tom Cruise. V istej scéne sa objavuje malé dievčatko - Coppolova dcéra Sofia, dnes takisto režisérka. Hudbu k filmu zložil režisérov otec Carmine Coppola. Takže toto rodinkárstvo sa postaralo o v skutku kvalitné dielo. ()

Reklama

Ant 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to mělo našlápnuto na celkem zajímavý příběh, ale pak se to utopilo v ohraném příběhu o dospívání. Zklamala mě docela odfláknutá výprava, i když na ty mustangy se dívalo hezky. Pokud chtěl Coppola dosáhnout vzezření pravých 50's, tak mě jeho úmysl obloukem minul. Za zmínku stojí výborný Emilio Estevez a úvodní píseň Gloria od Van Morrisona. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Outsidery jsem již nějaký čas chtěla vidět a těšila jsem se na ně. Sice nepatřily mezi mé výsadní "Must See", ale už kvůli obsazení, tématu a Coppolovi jsem byla v očekávání. Musím však říct, že mé těšení se na ně a představy zcela překonaly samotný zážitek z filmu. Ani mladý herecký "All Stars Team" 80-tých let nedokázal zaplnit nevyužitý potenciál a prázdný děj. Příběh mi přišel docela plochý, nezáživný, stejně jako charaktery postav. Film má však slušnou atmosféru a ono obsazení, jinak bych asi hodnotila i méně. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niekoľko rebelov bez príčiny sa stretlo na West side a v réžii F. F. Coppolu z toho bola poriadna story! Možno o tri desiatky rokov späť by to bola v podaní Nicholasa Raya ešte väčšia, ale na mňa film pôsobil, ako by v 50tych rokoch bol aj priamo natočený. Ak sa pozerám na Coppolovu kariéru, tak by som ako potencionálny neznalec jeho tvorby povedal, že filmami ako The Outsiders začínal a postupne sa prepracoval k megafilmom, vďaka ktorým sa stal nesmrteľným. Mne sa ale práve páči jeho schopnosť preskakovať od väčších projektov k tým menším podľa momentálnej nálady. Absolútna povinnosť pre divákov, hľadajúcich vo filmoch cameá slávnych hviezd, v tomto prípade tých budúcich. A absolútna povinnosť pre ich súčasné milovníčky, ktoré môžu v tomto filme vidieť ich vypracované mladé telá odhalené do pol pása. Mužov poteší zase mladučká a krásna Diane Lane. Podobnosť Ralpha Macchia a Sala Minea z Rebela bez príčiny čisto náhodná? ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (13)

  • Rob Lowe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)
  • Režisér Coppola si přál, aby Matt Dillon v rámci přípravy na film strávil noc ve vězení a kradl v obchodě. (Monco)

Reklama

Reklama