Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam (Brendan Fraser) sa narodil v protiatómovom kryte, ktorý si kedysi postavili v záhrade jeho geniálni rodičia, vystrašení studenou vojnou. Calvin Webber (Christopher Walken) a matka, vzorná domáca pani Helen (Sissy Spacek) na prvý pohľad bizarnému rozhodnutiu ich priviedla havária a následný výbuch lietadla na ich pozemku. Túto udalosť považovali za útok taktickými zbraňami. Adam bol vďaka tomu tridsaťpäť rokov vychovávaný v podzemí. Myslel si, že je jedným z mála pozemšťanov čo prežili. Teší sa, až rádioaktivita vonku poklesne pod životu nebezpečnú hranicu a on bude môcť vyjsť von... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (327)

Pat.Ko 

všetky recenzie používateľa

Celkom zábavná komédia s romantickým naladením. Tento film som si pustil úplnou náhodou a popravde som nemal veľkú chuť si to pozrieť, možno práve preto sa mi tento film páčil, lebo som od neho nečakal niečo extra. Ale musím povedať, že Fraser v úlohe naivného muža bol celkom dobrý a Alicia Silverstone bola tu prekrásna, a jej výkon nebol najhorší, ale mohol byť o niečo lepší. Niektoré scénky sa celkom vydarili, pri ktorých sa určite zasmejete, no je tu viacej tých scénok, nad ktorými sa skôr usmejete. Od tohto filmu nečakajte niečo extra a určite vás pobaví. 7/10. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký režisér Hugh Wilson natočil v roku 1999 snímok "Príchod z minulosti" (Blast trom The Past). Podľa môjho názoru je to hodne nedocenená romantická komédia, ktorá rokmi neprávom upadla takmer do zabudnutia. Čo je škoda. Ja si ju vždy rád pripomeniem a vždy sa pri nej dobre pobavím. Nie len kvôli tej originálnej pseudo post apokalyptickej zápletke, ale aj vďaka veľmi dobre obsadeným postavám v hlavných úlohách. Manželský pár v podaní hereckej dvojice Christopher Walken a Sissy Spaceková je perfektný. Taktiež aj ich dospelý syn Adam, ktorý prvý krát vo svojom živote opúšťa protiatómový kryt, aby nakoniec zistil, že žiadna jadrová vojna sa nekonala, ktorého zahral Brendan Fraser je úžasný. Zvládol zahrať túto rolu očarujúco milým spôsobom. Výborne ku nemu zapasovala aj krásna Alicia Silverstone, ktorá stvárnila jeho partnerku Evu. **** ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Paranoidní vědec Calvin Weber byl připraven na vše. V roce 1962 zaměnil pád letadla za jaderný výbuch a hbitě se s těhotnou manželkou zavřel do atomového krytu. Narozený Adam proto prožil prvních 35 let pod zemí ve společnosti poločas rozpadu měřícího otce a potajmu alkohol nasávající matky. Od rodičů se mu dostalo skvělého vychování i vzdělání, ale je to žalostně málo ke splnění úkolu proniknout na zdevastovaný zemský povrch, zajistit potravu a přivést do krytu co nejméně zdegenerovanou mutantku pro zachování rodové linie. Adam se tedy vydává hledat svou Evu, což skýtá (alespoň pro mne) dostatek zábavy. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,511,114Tržby Celosvetovo $40,263,020║ komercia je niekedy neúprosná, na čo dopadol aj tento príjemný film, nuž nevšednosť si hľadá ťažko miesto u širokého publika _Jedna z mála komédii, čo ovplívajú nadmernou tematickou sviežosťou a aj vďaka tomu je sprostredkovaný humor tak krásne svojský a nevtieravý. ()

RedHot 

všetky recenzie používateľa

S obsazením Adamovy holky bych si taky hlavu příliš nelámal, zahrát náročnou fešandu by totiž zvládla i leckterá moje spolužačka. Ale komu svěřit role otce a syna, to už chtělo cit a jsem rád, že to dobře dopadlo. Oba jelimani jsou tak dokonale zmatení a totálně mimo, že to na plátně funguje skvěle a komedii to staví na vyšší úroveň. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (22)

  • Když se objeví nápis podzim 1991, přenese se scéna do baru, kde hraje v pozadí malý kluk hru Primal Rage. Tato hra byla na hrací automaty vydaná ale až v roce 1994. (don corleone)
  • Ve filmu zmiňovaná baseballová kartička Mickeyho Mantla, byla v roce 2015 prodána na aukci za více jak 525 000 americkýc dolarů, a poté koncem roku 2016 byla prodána za cenu převyšující 1 000 000 amerických dolarů. (Chevees)
  • Adamov (Brendan Fraser) kabát, ktorý ušila jeho mama, bol vyrobený z rovnakej látky, z ktorej je ušitá obliečka jeho rodičov. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama