Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Susan a Daniel jsou dobře situovaný manželský pár. Jejich vztah je v poslední době vzhledem k pracovnímu nasazení napjatý. Slunná dovolená na Bahamách spojená s relaxačním potápěním vypadá jako vynikající nápad - ovšem jen do okamžiku, kdy se dvojice rozhodne zúčastnit turistického výletu ke korálovému atolu. Manželé se na plných čtyřiadvacet hodin ocitají sami na volném moři, vystaveni všem představitelným útokům vodního světa, který dosud považovali jen za zajímavý objekt pozorování. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (206)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Čelisti to samozřejmě nejsou, ale ruční kamera, skutečný námět, vnady hlavní představitelky a atmosféra snímku, kdy jsou dva mladí lidé zapomenuti v širých pastvinách oploutvených ptedátorů - povyšují Otevřené moře ke čtyřem hvězdám (noční scéna je nejhorší). Film, který podpořil mou tezi - koupat se na dovolené u moře pouze v bazénu. ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

"Dokument" podle skutecne udalosti toceny na handkameru, kde se prvnich 60 minut NIC NEDEJE - to snad ma byt konkurenci pro Celisti? Tak to ani nahodou! Mozna jako prispevek do poradu typu Muze se to stat i Vam... Presto verim, ze tento film spolu s prihodou Karla Zicha moc turistickych zajemcu do podmorskeho kralovstvi neprilaka, a to je jedine dobre. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Odvážny to pokus natočiť amatérsky nízkorozpočtový film (a je to strašne cítiť) a navyše digitálnou kamerou. Nepodarilo sa. O trošku lepšie hodnotenie sa zaslúžilo posledných 20minút, keď sa konečne začne niečo diať a atmosféra dokonca aj trošku zhustla. Inak je celý film nudný, jednotvárny, ťažkopádny a fádny. A nezachraňuje to ani tých sto žralokov dookola. Tvorcovské zúfalstvo je poznať, keď na vyplnenie stopáže slúžia zábery okolitej oblohy a pokojnej morskej hladiny, ktoré tvorili dokopy asi desať minút. 50%. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Při sledování filmu jsem přemýšlel, zda-li by se z tématu nedalo vytěžit víc, a zda by se to vše nedalo natočit působivěji. Na nic jsem nepřišel, ale i tak dávám pouze 3*. Otevřené moře je dobře natočené drama podle skutečné události, které má díky použití digitální kamery dokumentární nádech. A až pojedu v červnu zase na jachtu, budu si zatraceně dávat pozor, aby mi při potápění neujeli. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy, ktoré sú natočené autenticky a aj filmy, v ktorých sú postavy v štádiu, kedy ide riadne do tuhého a prechádzajú si rôznymi psychickými terormi. Keď nájdem film, v ktorom sa tieto dve veci spájajú, som nadšený, avšak snímok "Otvorené more" nie je filmom, z ktorého by som skákal radosťou. Ba naopak, ten film je zlý po takmer všetkých stránkach. Sklamalo ma nielen to, ako sa tu pracuje s atmosférou, ale najmä to, že autenticita je spracovaná veľmi zle a všetka psychológia filmu je absolútne otrasná (akoby nestačilo, že už herci za veľa nestoja). Ako pozitívum beriem to, že aj po troch rokoch si spomínam na určité momenty (to sa mi často nestáva), aj keď popravde neviem, či práve kvôli tomu, že boli nejaké silné a nezabudnuteľné. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (11)

  • Blanchard Ryan má ve skutečnosti panický strach ze žraloků. (Karlos80)
  • Film se obešel bez digitálních efektů. (Karlos80)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí amerického páru Toma a Elieen Lonergan. (KucC)

Reklama

Reklama