Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (227)

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Komixy som nečítal (ale už aj si ich zháňam...), a preto sa mi v príbehu a celom vnútornom "vesmíre" orientovalo pomerne ťažko. Ono zhustenie starovekej egyptskej mytológie, futurickosti, rôznych tajomných postáv a ich zložitých motivácií (a ešte všeličoho iného) do 100 minút je dosť silná káva. Podľa mňa si tento príbeh zaslúžil skôr trilógiu, prípadne celý seriál, ale čo už s tým narobím - aspoň som si poriadne precvičil mozgové závity :). Čo ma ale na filme chytilo je vizuálna stránka, ktorú sa nezdráham nazvať famózna. To natáčanie pred bluescreenom má fakt niečo do seba, a Immortel v týchto aspektoch o krôčik prekonáva Sky Captaina aj Sin City. Spolu s vizuálom dokonale pôsobí aj hudba a dotvárajú veľmi výraznú atmosféru. Immortel ako vizuálny bonbónik doporučujem snáď každému, rozhodne stojí za pozretie. 8/10 ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nudný slátaný scifi, který si hraje na mysteriózní neakční thriller, ale nejde mu to ani trochu a tak ve výsledku se člověk kouká jen na vizuální stránku, která ale objektívně taky neni moc dobrá, obzvlášť postavy jsou na rok 2004 celkem trapný a na francouzskou missku Lindu Hardy v modrým, což neni až zas tak špatná podívání, ale chtělo by to celý podat trochu zábavnějc ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

obrovská hovadina, ktorú od odpadu delia miestami zaujímavé vizuálne riešenia a nápady (aj keď ŽIADEN nie je pôvodný) ako napr. celkový vizuál "Johna" alebo "kamerové filtre" a celková atmosféra a ladenie do biela/svetlomodra. Inak ale veľmi patetické, zmätené, chaotické, nevyvážené a hlavne nesmierne neoriginálne. Piaty element s hviezdnou bránou, matrixom a ešte kadečím iným, akurát hrozne vyzerajúci digitál ako z počítačovej hry - celý ten princíp s digitálom v spojení s hranými hercami by mohol mať váhu a myšlienku - ale tuto nemal, bolo to len prázdne formálne onanovanie s nie veľmi uspokojivým vyvrcholením. a nadchýňať sa nad tým, že "stará európa" urobila niečo tak žánrové a vizuálne "lahodné"? no tak ja neviem, ale nočná a denná hliadka, maďarský kontrol a podobne . . . toto bola fakt hovadina! ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Film s atmosférou a tajomstvom. Tajomstvom, ktoré je odhalené len čiastočne a necháva priestor divákovej fantázii. Atmosférou, ukazujúcou, čo sa môže stať s civilizáciou jej korporatívnym zumelohmotnením. Príbeh je síce netypický, ale nanešťastie tak spasiteľsky jednoduchučký, že ledva, ledva zvláda stodva minútovú dĺžku. Ešteže je tu zaujímavé výtvarno, kedy je načo pozerať a najmä eiffelovský záver, krásne odkazujúci k maľbám belgického surrealistu Reného Magritta. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €22,1miliónaTržby Celosvetovo $7,169,000║ v určitom ohľade dobrá práca ale chýba tomu pevnejšia pôda pod nohami, je to len poletovanie z miesta na miesto bez konštruktivnejšieho deja, taktiež nepochopím ten mix hraných ludí s počítačovo animovanými, v tomto vidím také nešťastné zlyhanie, ostatné trikové záležitosti sa dali zniesť mali svoju úroveň aj keď od dokonalosti to bolo daleko /40%/ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama