Reklama

Reklama

Úplné bezvetrie

  • Česko Úplné bezvětří (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Rae Ingramovi se během námořní plavby dostávají se svojí jachtou do úplného bezvětří. Po té, co zachrání Hugie Warrinera, člověka, jenž o sobě tvrdí, že je jediným, kdo přežil ztroskotání škuneru Orpheus, však prožívají nejděsivější situace svého života. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hm, no synopsia Dead Calm a jej tuctový plagát toho príliš nesľubovali, o to viac je potešujúci výsledok. Scenár sa po počiatočnom očakávanom zvrate nevyžíva v stokrát omielanom klišé a pripraví ešte niekoľko scén, ktoré by ste v komerčnom filme rozhodne nečakali. Napätie vydrží až do konca a vám bolo jasné, ak ste film videli v roku 1989, že z ústrednej trojky môže niečo byť a nebude okolo nich "smrteľné ticho". ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Poctivý thriller, v ktorom postavy premýšľajú aj chybujú adekvátne tomu, ako sú vykreslené. Veril som im bez problémov, veril som celému príbehu. Pár žánrových nevyhnutností šlo bez problémov tolerovať a dokonca som nemal problém ani s typickým nadstaveným finále, pretože definitívne toho psychopata zniesli zo sveta tak štýlovo, že to fakt stálo za to! Chutné... a s prihliadnutím na dobu vzniku - 4*-ka ako vyšitá! ()

Reklama

cariada 

všetky recenzie používateľa

Název filmu je dost závádějící, nebot o žádné bezvětří se tam nejedná ba naopak je tam i pěkná bouře. Čekal jsem od toho víc, ale i tak to nebylo špatné, ale mohli mnohem víc tlačit na pilu, zvlášt konec byl tak strašně předvydatelný, že jsem jen čekal odkud vyskočí to ani jinak být nemohlo. ps-chudák pes ten musel trpět mořskou nemocí. ()

Karush 

všetky recenzie používateľa

Nie zrovna ten tradičný film vo svojom žánri. Philip Noyce to nepodal v akčnej forme, radšej sa pohrával s divákom ako mačka s myšou, čo však budilo vo mne dojem doslova "úplného bezvetria", síce to okorenil aj nejakými tými dobrodružnými prvkami, ale aj to v pomenšom množstve. Film skôr s atmosférou úplného bezvetria ako thrillerovskou, ale zas na druhej strane na minimálnom priestore s minimálnymi možnosťami zaujímavý film. 70% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrý thriller, ale nie horor. Nicole Kidman ešte nemala od Slnka a farieb vyťahané vlasy, no a ukázala, že to myslí s herectvom vážne, takže neostala vždy oblečená, čo kariéru zvykne vždy naštartovať, Weinstein o tom vie svoje. Záporák bol veľký hlupák, ale keď chcel ohňostroj, tak ho aj dostal, len ten záver prišiel fakt taký zrýchlený potom, človek si ani poriadne nevychutnal smrť. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (18)

  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)
  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (viac)

Reklama

Reklama