Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luther Krank (Tim Allen) už má Vianoc naozaj plné zuby! Obzvlášť komercia spojená s týmito sviatkami lásky, pokoja a mieru mu ide zopár rokov neuveriteľne na nervy. No aby nezarmútil svoju dcéru Blair (Julie Gonzalo) to zatiaľ nikdy nedával príliš najavo a vždy sa veľmi snažil, aby spolu s manželkou Norou (Jamie Lee Curtis) pripravili naozaj dokonalé vianočné oslavy. No keď im Blair oznámi, že tohtoročné sviatky neplánuje tráviť doma, Luther to pochopí ako svoju veľkú šancu – rozhodnú sa s Norou Vianoce tento rok jednoducho odignorovať! Žiadny stromček, žiadne darčeky, žiadny snehuliak... Namiesto toho nekonečne veľa slnka a slanej vody na nezabudnuteľnej dovolenke v Karibiku! Ibaže Krankovcom sa napokon predsa len nepodarí uniknúť vianočnému šialenstvu, ako dúfali... Blair sa totiž náhle rozhodne inak, chce sa na sviatky vrátiť domov! Luther a Nora majú sotva 24 hodín na to, aby vyzdobili dom a všetko pripravili, čo sa však zdá, vzhľadom na okolnosti, absolútne nemožné. No ak sa im to náhodou podarí, bude to čosi ako ich osobný vianočný zázrak... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (219)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak teda potencionálnych triumfov na okázalú vianočnú filmovú parádu mal tento snímok neúrekom ( herecká zostava, výprava, soundtrack - a vlastne aj samotná story ). Lenže všetko dohromady sa to akosi sprasilo. Kto za to všetko môže najviac? Herci, ktorý zabudli aký majú komediálny talent? Scenárista, ktorý zabudol, že niekedy natočil jednu z najväčších vianočných klasík a namiesto toho napísal nudný scenár? Alebo režisér, ktorý nedokázal ani hercov ani scenár dohnať k lepšiemu celku? Nakoniec tu ostala iba technicky skvelá scenéria mestečka, žijúceho sviatočnou náladou, ale ktorého nálada ostala iba na plátne. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Vánoce naruby nikdy nepatřily mezi mé oblíbené vánoční filmy, naopak moji rodiče ten film zbožňují. Mám pocit, že jsem film ani nikdy neviděla celý až dodnes a upřímně o nic jsem nepřišla. Tim Allen a Jamie Lee Curtis skvěle fungují jako pár, ale oba jsou na zabití, Tim svojí ješitností a vztahovačností a Jamie tou svojí neustálou hysterií, strachem a tak dále. Oběma bych dala facku a tak se více než oni chovají dospěle všechny děti v tom filmu. Ani nic pořádného k smíchu tam není, hodně podprůměrný vánoční film. ()

Reklama

masw 

všetky recenzie používateľa

Vcelku nic moc komedie. Tím Allen tu sice předvádí svůj výkon, tak jak jsme zvyklí, ale vtipem zas tak nehýři (tedy povedeným). Jamie Lee Curtis ukazuje, že je pořád dobrá a Dan Aykroyd tady pro své herectví takřka nemá prostor. Potěší i opět vidět Johna Buseyho a poprvé od seriálu Sabrina jsem zahlédl i Caroline Rheu (teta Hilda). No ale koukat na obličej Felicity Huffman na štědrý večer je i na mě moc, se svou "krásou" by mohla zfleku hrát v Sexu ve městě. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Som človek, ktorý má rád americkú komerciu, komerčné Vianoce, Santa Clausa a patetické vianočné filmy nasiaknuté lacnou rodinnou atmosférou. Christmas with the Kranks je už ale riadne over the top. Kým väčšina vianočných filmov má nejakú tú banálnu pointu s tým, že rodina je podstatná a na Vianoce treba byť doma, tento film je len o honbe za stromčekmi, svetielkami, darčekmi, šunkami, snehuliakmi a neviem čím ešte. Všetky postavy sa správajú ako banda dementov (najmä "komunita", odpor hlavných hrdinov k pozlátku je zo začiatku celkom sympatický) a čakal som ako na konci dostanú nakladačku, že Vianoce nie sú o ozdobách ale o rodine a vzájomnej úcte. No chyba. Až na menší sentimentálny zádrheľ, ostáva v ústach pachuť po nevtipnej komédii. ()

uiu 

všetky recenzie používateľa

Film si snaží hrát na vánoční taškařici ve stylu rodiny Grisvoldových, jenže to, co fungovalo kdysi už vzkřísit nejde. Z filmu mám pocit, že se nám opět snaží vnutit ten americký ideologický typ Vánoc, kdy všechno musí být perfektní, ozdoby na svém místě, řádně propečený krocan a usměvavá společnost. Jen samý materialismus a nějaký smysl Vánoc je pod ním pohřben jako pod tunou umělého sněhu, kterého je ve filmu až moc. Rodiče se přetrhnou, aby měla dceruška krásné Vánoce, namísto, aby nám film ukázal, že Vánoce se dají oslavit i bez toho luxusu, světýlek a přetvářky. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)

Reklama

Reklama