Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Rich Tayler je trošku ustrašený malý chlapec, který si svůj život často znepříjemňuje hrůzostrašnými statistikami o možných úrazech a nebezpečích, běžně číhajících na chlapce jako je on. Jednoho dne se za prudké bouřky schová v obrovské městské knihovně, kde uvidí podivného pána Downeyho, který mu vypíše čtenářský průkaz a ukáže bojácnému Richovy cestu do tajemného světa knižní fantazie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

Echelon1 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film, ktorý som videl v detstve kedysi hoooodne dávno a na ktorý som úplne zabudol. Pamätám si len pár zábleskov, a že som to pozeral za skorého rána, keď slnečné lúče len pretínali koruny stromov. Ak ma pamäť neklame, ešte som vtedy nechodil ani na ZŠ. Síce si pamätám z toho len na pár zábleskov, ale moje pocity/predstava dnes/ po rokoch sú zhruba ako moje hodnotenie. ()

RKBoy 

všetky recenzie používateľa

Dnes to považujem za priemer ale ako malý som tento film miloval.Teraz to na mna pôsobí aj dosť jednoducho a animácia sa mi už nezdá tak skvelá,takže nostalgia má vplyv na hodnotenie.Ale aj tak sa jedná o jednoduchý rodinný film , ktorý je milý a hlavne obrovský zážitok pre deti do 10 rokov (aspoň pre mňa bol :) ). ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nič sa nevyrovná tomu jedinečnému pocitu, keď som začítaný do dobrej knihy. Úplne ponorený do deja. Je to ako sladké drogové opojenie. Prebudenie skrytej fantázie. Uvoľnenie bezhraničnej predstavivosti. Paráda. Veľmi rád čítam. Taktiež sa mi hodne páčia fantasy námety. Nemám ani nič proti kombinácii klasického hraného filmu s kvalitne spracovanými animáciami. No a Macaulay Culkina dodnes považujem za najväčšiu destskú, filmovú hviezdu. Takže predovšetkým z týchto dôvodou sa mi rodinný, z časti animovaný, fantasy snímok "Strážca kníh" celkom páčil. *** ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Máme hlavného hrdinu, ustráchaného chlapca, ktorý putuje s oživenými fiktívnymi postavami, zažíva nejaké dobrodružstvo a prekonáva nástrahy knižného sveta. Pri pozeraní filmu si však uvedomíte, že tých zastávok je pomerne málo a po hodine sme na konci cesty a späť v realite. Napriek svojmu rýchlemu spádu a jednoduchej línii Strážca kníh ponúka príjemný zážitok s literatúrou a roztomilými postavičkami, akými sú Horor, Fantázia a Dobrodružstvo. Nájdete v ňom aj viaceré posolstvá a ponaučenia. Príbehy rozvíjajú našu fantáziu, vyvolávajú v nás pocity a pomáhajú nám zdolávať prekážky každodenného života. Na chvíľu unikneme z reality a necháme sa pohltiť dobrodružstvom. Aj napriek silnej detskej nostalgií si nemôžem dovoliť dať viac ako priemerné hodnotenie. 58% ()

PunisherEDNA 

všetky recenzie používateľa

Jen proto, že něco bylo součástí našeho dětství, to neznamená, že je to dobré. Strážce knih je animovaný film s pěkným poselstvím a hezkým vizuálem, ale jeho kvalita zaostává. Příběh o chlapci, který se ocitne ve světě knih, je zpočátku zajímavý, ale rychle se stává únavným. Děj je jednoduchý a opakující se, postavy jsou povrchní a jejich vývoj téměř nulový. Film potěší děti díky barvám a jednoduchosti, ale dospělí v něm nenajdou mnoho k opakovanému sledování. I když je to film mého dětství, který jsem si nahrál na VHS a dodnes ho mám, celkově je to spíše zklamání. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (10)

  • Na písaní scenára sa podieľalo viacero spisovateľov. David Kirschner sa vyhlásil za jediného autora, čo vyvolalo nevôľu ostatných spoluautorov, ktorí ho za to zažalovali na súde. (Greenpeacak)
  • V roce 1994 vyšla v souvislosti s filmem hra „The Pagemaster“ pro konzole Sega Games. (Dlee)
  • Mnoho herců z filmu se podílelo také na filmech Star Trek. Patrick Stewart hrál Kapitána, Whoopi Goldberg Guinan a Leonardo Nimoy ztvárnil Spocka. (Dlee)

Reklama

Reklama