Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morticia a Gomez Addamsovci žijú spokojne vo svojom sídle so svojimi dvoma deťmi a verným služobníctvom. Gomez často myslí na svojho strateného brata Festera, ktorý pred rokmi odišiel z domu a každý rok organizuje špiritistickú seansu, aby ho kontaktoval. Addamsov právnik Tully to chce využiť, aby sa zmocnil Addamsovho bohatstva, dohodne sa preto s Abigail Cravenovou, že jej syna Gordona budú vydávať za strateného Festera... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (438)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Deck The Halls/Main Title ,2. Morning ,3. Seances And Swordfights ,4. Playmates - The Kipper Kids ,5. Family Plotz ,6. The Mooche ,7. Evening ,8. A Party...For Me? ,9. Mamushka - Raul Julia/Christopher Lloyd ,10. Thing Gets Work ,11. Fester Exposed ,12. Teh Rescue ,13. Finale ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Za atmosféru, skvelý casting, Christinu a udržaného ducha predlohy 80%. Prekvapil ma námet. Na prvý celovečerný film som očakával postupné predstavovanie postáv a fádnu zápletku na pozadí neuveriteľných príhod nekonvenčnej rodinky, ale scenáristi vymysleli niečo dosť riskantné, čo sa nakoniec ukázalo ako plus. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Z komiksových stripov Charlesa Adamsa vychádzajúci čiernobiely sitcom je nesmrteľnou klasikou, ktorý môžete poznať aj z našich televízií. Celovečernej hranej adaptácie sa zhostil vtedy režijný debutant Barry Sonnenfeld (trilógia Men in Black, Get Shorty!). Bývalý kameraman bratov Coenovcov hneď svojou prvotinou dokázal naservírovať v prvom rade fantastickú čiernu komédiu, ktorá patrí k vrcholom svojho žánru. V druhom rade je to prekvapivo dokonalý rodinný film. Napriek celkovej morbídnosti a bizarnosti ide totiž ešte o silnejšiu propagandu rodinných hodnôt, než akú hlásajú ľubovoľné vianočné komédie alebo Dominic Toretto. Absurdné situácie, originálny humor, množstvo hlášok a ani atmosféra podobná dielam Tima Burtona by však nefungovala tak bezchybne bez funkčného obsadenia. A to je bez výnimky úžasné. Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd a hlavne Christina Ricci pôsobia, ako keby sa pre svoje roly narodili. A dokazujú to takisto aj vo výbornom pokračovaní. geniála čierna komédia s fantastickou atmosférou.škoda že Sonnenfeld už netočí takéto dobré filmy ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Perfektné spracovanie starého kultového televízneho seriálu o bizarnej (či skôr morbidnej?) rodine. Filmová verzia sa výborne vydarila. Vznikla komédia v duchu pôvodného seriálu, ktorá je plná čierného humoru. S réžiou som tiež spokojný. Napríklad, keď sa tancuje mamuška, tak to je scéna ako bič. Hereckému obsadenie taktiež nemôžem nič vyčítať. Ba velice ma potešil Christopher Lloyd v úlohe strýka Festera. "Addams Family" ma dokáže dobre pobaviť. **** ()

suicide 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu říci, že bych se chlámal nepřetržitě po celý film - ale o tom to také nebylo! Stejně jako impresionistický obraz jsou samé tečky, dokud si nepoodstoupíte, tak i v Addamsově rodině všechny ty jednotlivosti tvoří ten jedinečný celek. Co by byla Morticia bez Gomeze? Co by byli obabez mozbidnosti? CO by byla morbidnost bez francouzštiny? ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (37)

  • Během natáčení se vystřídali tři kameramani. První odešel po měsíci natáčení, druhý hned po nástupu skončil v nemocnici s vážnou infekcí. Nakonec se za kameru postavil sám režisér (s bohatými kameramanskými zkušenostmi) Barry Sonnenfeld. (Davosh)
  • Anjelica Huston (Morticia) nás bavila zvláštní chůzí - tu ale vymyslela až díky kostýmu, v němž skoro nemohla chodit. (109)
  • Na školním představení učitelka Susan Firkins (Lela Ivey) ukazuje Morticii (Anjelica Huston) nástěnku, na níž děti umístily hrdiny a lidi, které milují. Vedle prezidenta George Bushe a jeho ženy Barbary si jedna žačka vybrala Jane Pauley. Jedná se o televizní moderátorku a spisovatelku, která v roce 2004 veřejně přiznala, že trpí bipolární poruchou. (Robbi)

Súvisiace novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (viac)

Reklama

Reklama