Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Miller vyrastá s prísnou matkou, ktorej neustále konflikty s jeho staršou sestrou vyvrcholili až jej odchodom z domu. Bratovi však nechala darček - zbierku platní rockových kapiel. Pätnásťročný chlapec sa do rockovej hudby zamiluje, prispieva do školského časopisu, a sníva o tom, že sa stane uznávaným hudobným kritikom ako jeho vzor Lester Bangs. Jedného dňa sa jeho sen stane skutočnosťou a William vyráža na svoje prvé turné... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (389)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

mať v pätnástich trojku s fairuzou balk a annou paquin, písať o rockovej kapele do rolling stones a jazdiť s ňou po turné a festivaloch, kde hrajú dylan s bowiem a po večeroch si telefonovať s legendou hudobnej kritiky - to by bolo niečo pre mňa... ja som síce raz napísal recenziu na koncert miroslava žbirku do školského časopisu. no on nemá také pôvabné sexuchtivé groupies a môj život sa tým nijak zásadne nezmenil - asi že nežijem v USA, krajine, kde americký sen čaká na každého na každom rohu, stačí mať len šialenú matku a sestru s kopou LP-čiek pod posteľou... inak ma to až na scény, kde som sa mohol kochať vyberaným mäskom, pomerne nudilo, hoci ako coming-of-age film to je celkom originálne poňaté ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobre pozerateľný hudobný film s realisticky zobrazenou dobovou atmosférou a pohľadom na rockovú scénu z nekrytej strany. Slabinou filmu je podľa mňa Patrick Fogit, ktorý mi vzdialene pripomínal Píďu z Brynychovho nepodarku Romance za korunu. Na druhej strane je Kate Hudson veľmi príjemným prekvapením. Aj keď film nie je možné prijať bezvýhradne, určite patrí vo svojom žánri k tým vydareným. ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Hudba (Rock), sláva, ženy, prachy...čo viac si môže chlap priať, ehm. Nostalgická spomienka na tie roky 70, alebo aspoň nato, čo po nich zostalo. Na pokraji slávy zobrazuje začiatok konca "priemernej kapely", psychologického rozpoloženia a "úpadok" rocku prostredníctvom kapely Stillwater a mladého novinára, ktorý hľadá sam seba. Skvelá výprava, hudba, herecké výkony. Originálny snímok, ktorého prevedenie prekvapý a zaujme. 5minút v "lietadle pravdy" bolo úžasných, hrozne trapný koment s odstupom času, ach jo... nejspíš začnu mazat tyhle tzv. "skvosty". ()

Janek 

všetky recenzie používateľa

Atmosférická bomba s úžasnou dobovou hudbou a Nepopsatelným feelingem. Skvělý casting a samozřejmě neodolatelná Kate Hudson, která sice jako herečka poměrně zhasla, ale zde podala opravdu zářivý výkon. Majstrštyk pana Crowea, kterému se také v poslední době příliš nevedlo, ale díky tomuto snímku budu každý jeho nový film očekávat s mírným napětím. 100% ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Úžasné! Patnáctiletý kluk utekl z náruče přehnaně starostlivé maminky na turné rockové kapely, navíc jako novinář pro Rolling Stone, kde o jeho věku mají poněkud zkreslené představy. Cameron Crowe do značné míry autobiografický příběh dobře napsal, natočil, a jak je jeho dobrým zvykem, poskládal k němu i v podstatě dokonalý písničkový soundtrack. Sice jsem tuhle dobu nestihl zažít, ale věřím tomu, že to takhle nějak vypadalo. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (46)

  • Russella Hammonda měl původně hrát Brad Pitt, zatímco postavu Penny Lane měla hrát Sarah Polley. Během zkoušek před natáčením však Cameron Crowe a Pitt došli k rozhodnutí, že se k sobě "nehodí". Pitt od projektu odstoupil a Polley následně také. Jejich role nakonec získali Billy Crudup a Kate Hudson. (Hal_Moore)
  • Jimmy Page a Robert Plant nezvyknú poskytovať svoje piesne do filmu. Pre tento projekt urobili jednu z mála výnimiek. "That’s The Way" je na soundtracku. Vo filme odznejú aj "Tangerine", "The Raing Song", "Bron-Yr-Aur", "The Immigrant Song" a "Misty Mountain Hop". (autumn.tree)
  • DreamWorks Pictures mal byť pôvodne výhradným distribútorom filmu. Ale týždne pred vydaním predali medzinárodné práva spoločnosti Sony kvôli rozpočtovým problémom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama