Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vřískejte, dokud můžete. Pokračování slavného filmového hororu je opět tady a nikdo neví, kdo je vrah. Studentka Neve Campbell je cílem nepolapitelného zabijáka. Jeho počínání se nápadně podobá vraždám, ke kterým došlo před dvěma lety. Woodsborské peklo opět začíná. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (371)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ak pristúpite na hru režiséra a scenáristu, je to skutočne sranda. Dvojka ma byť lepšia a väčšia, spomína sa to aj vo filme a aj keď nie je lepšia, svojím scenárom je zábavná. Zabijak síce mizne veľa krát ako duch, ale to mi až tak nevadí.  Atmosféra a hororové scény vydarené a znova napínavé. Herecké obsadenie je späť a keďže sa už poznajú, je s nimi väčšia sranda (aspoň s môjho uhla pohľadu). Kopec odkazov na známe filmy opäť nechýba (Terminátor, Votrelci a Timothy Olyphant, ktorému s Camerona stojí). A znova nechýbajú ani pravidla zabíjania, či pravidla druhého filmu - pokračovania. Indície kto je vrah sú trošku odhadnuteľne, ale to iba na pol skladačky, pretože Kevin Williamson vo finále znova vytiahne eso s rukáva. 85% - 4* ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné obsadenie. Hoci si tento skvelý horrorový snímok neudržal kvality jednotky najmä vďaka zbytočnej minutáži, aj napriek tomu patrí k nadpriemeru horrorového žánru. Veľmi výrazné ľakacie scény, jednoznačne najlpešia horrorová sága, ktorá navyše spojila teraz už manželský pár Courtney Cox-David Arquette. 80%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Už si niekedy cítil, ako nôž prejde mäsom a narazí na kosť?“ Výnimočná tínedžerská vyvražďovačka, ktorá sa nielenže vyrovná geniálnej jednotke, ale v mojich očiach ju prekonáva. Najväčší podiel na tom má návrat všetkých starých známych (od preživších postáv až po režiséra, scenáristu, kameramana a rovnakých producentov) a mimoriadne vydarený scenár Kevina Williamsona. Ten inteligentne pracuje s hororovým žánrom a niekedy neviete, či sa máte smiať, kričať od hrôzy alebo si z vás len robí srandu. Výborné herecké obsadenie (boduje predovšetkým Jamie Kennedy ako kultový žánrový poradca Randy Meeks, ale všetci sú na jednotku, samozrejme v čele s krásnou Neve Campbell), skvelé scény (Tp Gun v školskej jedálni, masakra homosexuálnych policajtov, "Kasandra"), brutálne dialógy ("Aký je tvoj najobľúbenejší horor?" - "Showgirls.") a hlášky („Horor je pre posratých belochov.“), drsné vyvražďovacie scény a skvelá práca s preživšími postavami, ktoré sa vyvinuli iným (prekvapivým) smerom. Plus šokujúce záverečné odhalenie. Kino Považan NMnV 1999 ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Scream - Master P ,2. Suburban Life - Kottonmouth Kings ,3. Rivers - Sugar Ray ,4. She's Always In My Hair - D'Angelo ,5. Help Myself - Dave Matthews Band ,6. She Said - Collective Soul ,7. Right Place Wrong Time - Jon Spencer Blues Explosion ,8. Dear Lover - Foo Fighters ,9. Eyes Of Sand - Tonic ,10. The Swing - Everclear ,11. I Think I Love You - Less Than Jake ,12. Your Lucky Day In Hell - The Eels ,13. Red Right Hand - Nick Cave & The Bad Seeds ,14. One More Chance - Kelly ,15. The Race - Ear2000 , ()

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

70% Dobré pokračovanie zaujímavej prvej časti. Coxová je krásna, na príbehu sa mi páčilo to, že až do konca vlastne nemáte tušenia kto to je. Mal som tam vytipovaných pár ksichtov ale že to bude ....... som fakt netušil. Ono je to zatiaľ v pohode hororovo/vyvražďovacia séria, ktorú si vážim. Je to oveľa lepšie ako údajná "klasická" pre mňa sračkoidná séria s tým idiotom Freddym. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (56)

  • Elise Neal, ktorá hrala Halle, v decembri 2022 napísala na Twitter, že pôvodným vrahom mala byť ona. Scenár zmenili až neskôr počas natáčania. (tXtX)

Súvisiace novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (viac)

Reklama

Reklama