Reklama

Reklama

Prvá veľká vlaková lúpež

  • Česko První velká vlaková loupež (viac)

Obsahy(1)

V roku 1855 uskutočnil lupič-džentlmen Edward Pierce odvážnu vlakovú lúpež, ktorá vstúpila do dejín kriminalistiky. Jeho terčom sa stal vlak, prepravujúci veľké množstvo zlata, určené na platy vojakov v Krymskej vojne. Aby sa mu to podarilo, musel sa dômyselnými spôsobmi s pomocou odhodlaných spoločníkov zmocniť štyroch kľúčov od trezoru. Známy autor bestsellerov Michael Crichton najprv udalosť popísal vo svojom románe a po tom, čo kniha dosiahla obrovský úspech, jej dej ako režisér previedol aj na filmové plátno. (STV)

(viac)

Recenzie (198)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Zabavny film so skvelym Seanom Connerym, ktoremu by snad nikto neuveril, ze prave on ma v plane vylupit zlato v iducom vlaku. Uz to chvilami vypadalo dost beznadejne, ale Connery vzdy prisiel s genialnym napadom, ako okabatit policajtov a vzdy pripravil nejaky prekvapujuci plan. Vdacny mozem byt Michaelovi Crichtonovi, pretoze prave on ma uz raz prekvapil svojim scenarom k JURSKEMU PARKU (1993) a aj tento film, ktory aj sam reziroval, natocil zrucne a zabavne. Oplati sa ho vidiet, ak mate radi napinave dobrodruzne filmy, kde nechyba humor... 30.01.2009 _____ Sean Connery - (Edward Pierce) +++ Donald Sutherland - (Robert Agar) +++ Lesley-Anne Down - (Miriam) +++ Alan Webb - (Edgar Trent) +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci film patriaci do kategórie prvotriednych podvodníckych klenotov. Connery je šarmom priam nasiaknutý a v značkovom cylindri dokonale maskovaný, takže kto by uveril jeho lúpežníckym sklonom? :) Dobovú atmosféru tiež doplňuje svižná hudba Jerryho Goldsmitha, skvelé herecké výkony či kráska Lesley - Anne Down. ()

Reklama

slord 

všetky recenzie používateľa

Pohodový film s kvalitnými hercami a prostredím viktoriánskeho Londýna. Sean Connery v hlavnej roli džentlemena, ktorý sa dobre cíti medzi spoločenskou elitou tak medzi zločincami. Donald Sutherland v roli zlodeja, ktorý sa dostane všade a dokáže ukradnúť čokoľvek. Ústredné duo, ktoré má u človeka sympatie od začiatku. A napokon samotná lúpež zlata s idúceho vlaku, ktorá pôsobila veľmi dobre a divák sa cítil, akoby bol pri tom. Film som si v celku užil a ostal mi po ňom úsmev na tvári. 8/10 ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý plán, dokonalá loupež a dokonalí lupiči. Sympatičtí, charismatičtí, vysoce vychytralí a protřelí elegáni ve slušivých oblecích s kriminální duší, jejichž geniální plán byl promyšlen do nejmenších detailů. Pánové Connery a Sutherland, za pomoci atraktivní dámy Lesley-Anne Down se postarali o exkluzivní dílo, na něž se vždy ráda podívám. Vtipný, svižný a propracovaný scénář i děj. Co dodat. Snad jen, že "hubeňour Willy" by možná dokázal bez problémů uniknout i ze Shawshanku:) ()

SjamK 

všetky recenzie používateľa

Přesně tak napínavý film, jak si ho pamatuji z dětství. Zápletka je vcelku klasická, což už i název napovídá. Ale zpracování je parádní. Bez pompézních efektů, napětí je navozováno čistě situačně, dobrou prací scénáristy (a režiséra v jedné osobě). Tahle vlaková hra o čas jede pořádným tempem. Hlavní padouch Connery s kumpánem Sutherlandem se ale můžou jen usmívat pod vousy - před ostatními vždy o krok napřed. __"-Proč jste naplánoval a spáchal tak ohavný zločin? -Chtěl jsem ty peníze." ...Jo? Ale kdo se směje naposledy, ten se směje nejlíp. A policie to rozhodně není... ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (27)

  • Sean Connery strávil několik dnů na jedoucím vlaku. Ten se měl pohybovat rychlostí 50 km/h, Connery však argumentoval, že jel mnohem rychleji. Pilot helikoptéry potvrdil Conneryho podezření, že jel asi 80 km/h. (Kulmon)
  • Scenáristovi a režisérovi Michaelovi Crichtonovi sa počas natáčania zapálili vlasy, keď parná lokomotíva, z ktorej nakrúcal, vychrlila žeravé uhlíky. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (viac)

Reklama

Reklama