Reklama

Reklama

Pavúk

  • Česko Pavouk (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ústřední postavou adaptace románu Patricka MCGratha je z psychiatrické léčebny nedávno propuštěný chovanec Dennis Clegg (Ralph Fienes). Ten žije v přesvědčení, že jeho otec před dvaceti lety brutálně zavraždil jeho matku a místo ní si pak domů přivedl ordinérní děvku. Otázka zní, jestli to, co si Dennis pamatuje se skutečně stalo... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (124)

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Psychicky narušený Dennis "Spider" Cleg si skladá puzzle svojho života v Cronenbergovom ďalšom majstrštyku. Príbehu je tentoraz skutočne poskromne, ale insiderský pohľad do hlavy a duše paranoidného schizofrenika sa Davidovi za pomoci brilantného výkonu Ralpha Fiennesa podaril vskutku famózne. Z každého filmového políčka sála temná, stiesňujúca a niekedy takmer až hororová nervydrásajúca atmosféra, Suschitzkého plíživá kamera onen stav beznádejnej neistoty len umocňuje a Shore-ova hudba tomu už len nasadzuje pomyslenú korunku. Spider rozhodne nebude po chuti všetkým, o čom svedčí aj relatívne skromné percentuálne hodnotenie tu na ČSFD, mňa však dostal na plnej čiare. 10 / 10 ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

David Cronenberg byl vždycky divnej pavouk a jeho „psychopuzzle“ to jen potvrzuje. Takhle možná opravdu vypadá svět z pohledu schizofrenika a díky bravurnímu výkonu Ralpha Fiennese se do něho můžeme nakrátko (a celkem bezpečně) přenést. Není to nijak veselý zážitek, ale svým způsobem mi přijde silnější než jiné Cronenbergovy experimenty. ()

Reklama

anais 

všetky recenzie používateľa

V Pavoukovi exceluje Ralph Finnes. Ani jeho podání citově narušeného člověka však nedokáže oživit film, u kterého už tak od půlky v podstatě znáte pointu. Film je trochu zdlouhavý, což byl asi Cronenbergův záměr – příběh člověka, který je uzavřen ve světě své utkvělé představy, okolí mu nerozumí. Není to špatný film, ale dojem, který mi z něj zůstal je poněkud matný. ()

ladko 

všetky recenzie používateľa

"Iný" film so zaujímavou klaustrofobickou atmosférou a k tomu ešte pomaly sa vlečúcou. Keď som to požičal na dvd a pozeral so sestrou, tak mi po polhodine vynadala, že čo som to zase požičal a šla spať. A jej chyba, lebo prišla o celkom zaujímavú pointu, ktorá zachránila film od horšieho hodnotenia... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ralph Phienes splieta spolu s Cronenbergom okolo seba siete, do ktorých som sa nezamotal. Príbeh je ľahko odhadnuteľný, atmosféra síce depresívna, avšak na bláznivého kanaďana celkom krotká. Celý film mi bolo teplo, stále som si predstavoval, ako by som sa cítil ja v toľkých vrstvách košiel. Vo filmovej histórii som už videl omnoho viac strašidelnejších pavúkov, každý z nich bol ale reálny. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (6)

  • Scénář k filmu obsahoval pouhé čtyři stránky. (darek kartac)

Reklama

Reklama