Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (viac)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Predloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrajú:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (12)

Přichází Uzumaki Naruto! (2002) (E01) 

Príbeh: Nachádzame sa v dedine Konoha, kde malý nezbedník Naruto zase raz prepadne pri maturitnej skúške a tak nedostáva čelenku so znamením listu. V zúfalstve ukradne zvitok s tajnými technikami, ktorý mu následne zlý ninja chce ukradnúť. Našťastie je nablízku Iruka, ktorý sa v malej sirote vidí. Prevedenie: Hneď prvá časť a my sme sa dočkali krásnej akcie a aj emočného bičovania v podaní dvoch chlapcov bez rodiny. Naruto sa mi bude veľmi páčiť. 95% ()

Já jsem Konohamaru! (2002) (E02) 

Príbeh: Spoznávame sa s malým Konohamaru, ktorý sa celej dedine snaží dokázať, že on bude najlepší Hkage a vzor nájde ako inak v Narutovi, ktorý mu na prekvapenie vysvetľuje, že za ocenením je tvrdá práca a drina. A učí ho Sexi techniku :) Prevedenie: Menej akcie ale za to veľká porcia vtipu, ktorú som ani nečakal. Tá facka pred Hokagem ma normálne pobavila natoľko, že som schopný dať plné hodnotenie. 90% ()

Rival?! Sasuke a Sakura (2002) (E03) 

Príbeh: Deti sú rozdelení do trojčlenných tímov a sú pridelený k jednému ninjovi s hodnosťou Jonin, ktorý rozhodne či prejdú skúškou a stanú sa plnohodnotnými ninjami na ceste za slávou. Narutov tím tvorí krásna Sakura, do ktorej je blázon a jeho triedny sok Sasuke. Prevedenie: Ženská súťaživosť. Škoda že sú také náruživé iba ak sa jedná o chalanov a nie o boj. Inak výborná časť v ktorej spoznávame hlavných hrdinov. 90%  ()

Zkouška! Trénink přežití (2002) (E04) 

Príbeh: Teraz už poznáme našu trojicu ninjov a ich majstrom bude záhadný Kakashi. Aby ale prešli jeho skúškami musia prejsť "Skúškou prežitia". Nejde v nej iba o fyzické predpoklady ale aj odhalenie lstí a úskokov mocného majstra. Prevedenie: Lekcia so spolupráce veľmi dôležitá aj v bežnom živote. Na slovensku je o tom legenda so Svätoplukom. Veľmi dobrý diel. Kakashi zatiaľ moja obľúbená postava. 91% ()

Prohra? Kakašiho rozhodnutí (2002) (E05) 

Príbeh: Kakashi, ktorý je veľmi prísny majster sa snaží dať deťom lekciu so spolupráce a to sa mu vo finále aj darí a tak príma túto beznádejnú trojicu za svojich žiakov a v neďalekej budúcnosti sa pozrieme na nijaké misie. Prevedenie: Kakashi bude asi postavou, ktorá bude dávať mravné lekcie a bude hrať na citlivú pílu tým najlepším možným spôsobom. Disciplínou. 92% ()

Důležitá mise! Směr Vlnková země! (2002) (E06) 

Príbeh: Ako začínajúci nonjovia musí naša trojica najskôr prejsť radou banálnych úloh. Naruto je z toho frustrovaný a tak na popud Hokageho dostáva úlohu ranku "C" a bude sprevádzať staviteľa mostov späť domov. Prevedenie: Prvá vážnejšia misia je prísľubom toho, že sa niečo začne diať a ako poznáme Naruta nebude toho málo. 90% ()

Zabiják v mlze (2002) (E07) 

Príbeh: Družina pomaly zisťuje, že tu nepôjde iba o obyčajné sprevádzanie ale o ochranu života na ktorej závisí osud jednej dediny v Zemi Vĺn. Ponuku od miestneho oligarchu prijal démon zo skrytej mlžnej dediny mocný Zabuza. Prevedenie: Zabuza je prvý reálny súper našej družiny. Jedná sa o Jonina a teda na neho ešte nestačia preto je potrebné aby sa mu postavil niekto rovnocený a prvý raz sa stretávame so Sharinganom. 91% ()

Slíbené rozhodnutí bolesti (2002) (E08) 

Príbeh: Kakashi je v súboji lapený do vodného väzenia a tak musí naša ústredná trojica niečo vymyslieť. A teraz je čas na to aby ťahali za jeden povraz a mysleli ako jeden. Kakashi odhaľuje svoje umenie klonovania. Naruto má plán. Prevedenie: Veľmi zaujímavý súboj. Prvý raz sa preukázal Narutov dôvtip. 94% ()

Kakašiho šaringan (2002) (E09) 

Príbeh: Kakshi sa dostáva z norného väzenia vďaka kooperácií svojho tímu. A na scénu nastupuje Sharingan, ktorého skrytú moc a silu nepozná ani Zabuza. Porážka na seba nenechá dlho čakať a na scéne sa objavuje ninja so Skrytej mlžnej dediny a bezvládneho telo mŕtveho utečenca odnáša. Kakshi padá vysilený. Prevedenie: Prvý súboj na veľmi vysokej úrovni. Kakashi je rozhodne moja obľúbená postava a niečo mi hovorí že toto nebol tak úplne koniec. 97% ()

Les čakry (2002) (E10) 

Príbeh: Kakshi sa zotavuje v Tazunovom dome a dáva za úlohu svojim mladým zverencom nový tréning s ovládaním chakry. Sakura má prekvapivo najlepšie vnútorné ovládanie ako aj najviac znalostí. Chlapci zas medzi sebou zvádzajú súboj. Kakashi odhalil trik s usmrtením Zabuzu a verí, že sa jeho nepriateľ ešte objaví. Prevedenie: Diel nikam neposúva príbeh ani v emočnej ani nijakej inej rovine ale nemôžem mu dať priemer lebo ma to neskutočne baví. 77% ()

Země, co měla hrdinu (2002) (E11) 

Príbeh: Tazuna vyrozpráva svojim hosťom príbeh o jeho nádejnom zaťovi, ktorý sa stal mučeníkom mesta po tom ako ho Gato rituálne popravil aby sa mu už nikto nepostavil na odpor. Sakura sleduje biedu a hladomor v meste. Prevedenie: Opäť časť ktorá nás nikam neposúva ale aspoň v emočnej rovine bola celkom silná. 81% ()

Rozhodující bitva na mostě! Návrat Zabuzy!! (2002) (E12) 

Príbeh: Naruto je vysylený z tréningu chakry a zaspí v lese kde sa k nemu dostane neznámi chlapec v dievčenských šatách, ktorý mu hovorí o živote so vzácnou osobou. Most je skoro dokončený ale opäť sa vracia Zabuza aj s tajomným Haku. Prevedenie: Vidim že otázka bipolarity nebola cudzia tvorcom ani v roku 2002 len sa o nej v tomto znení toľko nehovorilo. Časťo opäť iba navádza na bitku na moste. Čakal by som, že sa z Hakuho spomienok dozvieme trcha viac o Zabuzovi ale asi na to máme ešte čas. 75% ()

Súvisiace novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (viac)

Reklama

Reklama