Reklama

Reklama

Šiesty prápor

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (143)

teutates 

všetky recenzie používateľa

Vojenské snímky môžem, o to viac ak sú na základe skutočných udalostí! Nejde o žiaden popcornový blockbuster, skôr o priemer medzi podobnými filmami! Zaujímavých hereckých tvári (relatívne známych) je tuna dostatok, ale ich prevedenie je taktiež priemerné. Celému tomuto snímku niečo chýba(duša)! Aj keď ide o skutočnú udalosť pán John Dahl sa mal o to viac snažiť - rozpočet vyzerá dostačujúco, takže nechápem prečo tento snímok skončil iba u priemerného hodnotenia! Potenciál rozhodne má! (prevedenie na filmové plátna by som si vedel predstaviť v iných rukách..) ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Pravdou je, že tohle je vážně hodně průměrné válečné drama, ale zase bych ho úplně neodsuzoval. 6. Batalion je spíše takovou oddechovkou, která ovšem postrádá větší míru napětí a hlavně má zbytečně přemrštěnou stopáž. Surovost japonských věznitelů v zajateckých táborech byla všeobecně známa, ale popravdě proč bych měl litovat americké zajatce, když tam šli bojovat dobrovolně? Očekával jsem pořádnou akci, ale kromě dvou poprav a finální záchranné mise, má příběh neskutečně vlažné tempo, které místy uspávalo. Přestože se tvůrci snažili hrát hlavně na city, tak na mě to jaksi nefungovalo. Na jedno zhlédnutí se to určitě dá, ale vážně nevím, proč bych se na to měl podívat ještě někdy znovu. 50% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na film z 2.svetovej vojny by človek čakal trošku viac akcie,ale to nič nemení na tom,že film je výborný!Čítal som o príprave tohto vojnového filmu asi pred dvomi rokmi,odvtedy dlho nič,kinám sa vyhol asi pre malú skupinu potencionálnych divákov,všetci dobre vieme čo v kinách letí....teenedžerovky pre trinásťročných,vydali to rovno na dvd.S miernymi obavami,že sa film asi veľmi nepodaril,som ho požičal a bol som príjemne prekvapený.Vierohodný,dojímavý a so skvelými hereckými výkonmi.Rozhodne stojí za pozretie.Pre milovníkov vojnových filmov povinnosť.70%. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Preplácaný vojnový film, ktorý však má svoje kúzlo, no nevyužitý potenciál. 80 miliónov sa mi zdá priveľa, zato by každý schopnejší režisér natočil mega vojnový veľkofilm Ryanovho typu. Vo filme nie je veľa akcie, no vyslobodenie zajatcov stojí zato. Film je dosť ukecaný a na svoju dĺžku postráda viac dramatickosti. Miestami je až moc nudný, zopár scén je nepozerateľných, ale celkovo to nie je žiadna katastrofa. Ja som sa bavil na ako takej úrovni. Herecky sa mi nepozdáva, Josepha Fiennesa moc nemusím a Jamesa Franca takisto. Preobsadenie postáv by mi vôbec nevadilo. Vizuál je viac než dobrý, kamera a prostredie pekné. 60% ()

ArdathBay 

všetky recenzie používateľa

Popcorňáček. Zbytečně dlouhé. Atmosféra v táboře nebyla vykreslena moc přesvědčivě ( "Na konci všech válek" to bylo daleko , daleko líp ukázáno) a velmi by mě zajímalo kudy vězni utíkali. Co mě ovšem mrzí asi nejvíc je skutečnost, že Japonci jsou zobrazeni jen jako ti špatní. Netvrdím, že byli jen dobří, ale ta jednostrannost z tohoto filmu dělá plochou zábavu pro amerického diváka se všemi jeho patriotistickými proprietami a rádoby je utvrzuje, že to jsou jen oni, kdo jsou ti dobří. Což je samozřejmě nesmysl jako Kjáva. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Film byl dokončen už v roce 2002, ale jeho premiéra byla několikrát odsunuta, až se nakonec objevil v kinech v říjnu 2005. Jedním z důvodů byla i změna distributora. Walt Disney Company byl nahrazen Miramax Films. (Karlos80)
  • Natáčení probíhalo v Austrálii a Číně. (Terva)

Reklama

Reklama