Reklama

Reklama

Šiesty prápor

Trailer

Obsahy(1)

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (143)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na film z 2.svetovej vojny by človek čakal trošku viac akcie,ale to nič nemení na tom,že film je výborný!Čítal som o príprave tohto vojnového filmu asi pred dvomi rokmi,odvtedy dlho nič,kinám sa vyhol asi pre malú skupinu potencionálnych divákov,všetci dobre vieme čo v kinách letí....teenedžerovky pre trinásťročných,vydali to rovno na dvd.S miernymi obavami,že sa film asi veľmi nepodaril,som ho požičal a bol som príjemne prekvapený.Vierohodný,dojímavý a so skvelými hereckými výkonmi.Rozhodne stojí za pozretie.Pre milovníkov vojnových filmov povinnosť.70%. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Totálne zabudnutý a nenápadný film, pričom pojednáva o značne veľkej záchrannej akcii počas 2. svetovej vojny a navyše je hviezdne obsadený. Sám sa divím, že mi v minulosti tento kus unikol. Je to medzi 3 a 4, ale rád prihodím pol hviezdičky navrch, lebo film ma napriek jeho dĺžke bavil, zároveň som sa dozvedel niečo nové z histórie o čom som doteraz nevedel a plus, všetci zúčastnení podávajú fakt dobré herecké výkony - aj James Franco, aj Benjamin Bratt (!), aj vychudnutý Joseph Fiennes (kvôli tejto roli schudol 10 kíl) a aj vždy výborný Marton Csokas. Je fakt škoda, že o tomto filme sa nevie viac. A inak pre tých, ktorým by bol film počas sledovania príliš dlhý - posledná polhodinka stojí za to! ()

Reklama

Dárius 

všetky recenzie používateľa

Pro fandy válečných filmů a navíc s pohledem do historie-japonci se nikdy se zajatci nějak nemazlili,pro ně byl zajatec jako šváb.Volili raději smrt pro císaře-kolikrát nesmyslnou a nicneřešící.Jistý obrat v pohledu na smrt pro císaře nastal až ke konci války,a to většinou po smrti velících důstojníků. ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Nedokoukal jsem to. Nešlo to. Tak násilná snaha vyvolat v divákovi soucit a lítost nad osudem chudáků amerických vojáků zajatých v japonských táborech, to se prostě nedá. To jejich obrovské odhodlání, nasazení, čest a pospolitost, proti svinským, bezpáteřním, krutým a zákeřným Japoncům. Hlášky typu "Máte důvod válku přežít?" - "Ano, chci vidět jak se vzdáte."...Co Japonec, to hnusnej nesympatickej ksicht, naopak amíci jsou dělení na drsné hezouny a něžné hezouny....Ať jdou s takovejma válečnejma filmama do řiti. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Mám rád válečné snímky. A zejména z americko-japonského prostředí. Tady to ale zkrátka tvůrcům totálně nevyšlo. Hromady žvástů, málo přesvědčivé hraní některých herců a minimum akce snímek spolehlivě pohřbilo. Takhle si žluťáckej POW z Krále krysy zkrátka nepředstavuji. Ta hvězda je jen za snahu a oprášení jedné ze slavných a skutečných akcí elitní jednotky Rangerů. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Kapitána Ebonga Josona si ve filmu zahrál jeho vnuk Richard Joson. (Karlos80)
  • Film byl dokončen už v roce 2002, ale jeho premiéra byla několikrát odsunuta, až se nakonec objevil v kinech v říjnu 2005. Jedním z důvodů byla i změna distributora. Walt Disney Company byl nahrazen Miramax Films. (Karlos80)
  • Joseph Fiennes kvůli roli majora Gibsona zhubl o 20 liber a po celých pět měsíců natáčení si udržoval váhu přísnou dietou a pravidelným cvičením. (Karlos80)

Reklama

Reklama