Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultivovaný anglický gentleman Michael Felgate (Hugh Grant) je úspešným a obľúbeným ceremoniárom aukčnej siene Cromwell´s. Okrem toho je zamilovaný do pôvabnej učiteľky Giny Vitaleovej (Jeanne Tripplehorn) - a to natoľko, že ju po trojmesačnej známosti požiada o ruku! Je to síce neobvykle skoro, ale jej rozhorčená reakcia a rozhodné odmietnutie je ešte neobvyklejšie. Ale len do momentu, keď sa Michael zoznámi s jej podarenou rodinou: priateľským otcom Frankom (James Caan), ktorý ho víta s otvorenou náručou, tak trošku odmietavým strýkom Vitom Graziosim (Burt Young), Vinniem D'Agostinom (Joe Viterelli) a chorobne žiarlivým Johnnym Graziosim (John Ventimiglia). Ten má také problémy so svojou psychikou, že si s nimi nevie dať rady ani jeho psychiater! Skôr, ako Gina stihne Michaelovi vysvetliť, že si ho nemôže vziať za manžela, pretože ho má rada a nechce, aby ho mafiáni zatiahli do svojich špinavých kšeftov, Michael v tom už lieta až po uši. Keď sa spamätá, už je im zaviazaný a musí ako protislužbu prepašovať do dražby otrasné obrazy, ktoré maľuje Johnny v rámci psychoterapie. Okrem toho sa objaví FBI a mladíkovi vysvetlí, že sa úspešne zapojil do nelegálneho prania špinavých peňazí a predaj obrazu je iba jeho zásterkou. A to ešte zďaleka nie je to najhoršie, čo Michaela medzi mafiánmi čaká. Je nútený vydávať sa za gangstra Mickeyho Modroočka, musí vyriešiť problém s jednou neplánovanou mŕtvolou a hlavne musí presvedčiť Ginu, že ich svadbe nestojí v ceste žiadna prekážka... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (109)

adamix 

všetky recenzie používateľa

Taká pohodová večerná komédia. James Caan a Hugh Grant sú dobrí páni a je tu zopár vtipných príhod s nimi. Rovnako aj do ľúbostného páriku pasuje aj herečka Tripplehorn. Mne sa to celkom ľúbilo a pobavilo ma to. Mafiózovia rozosmejú a pri záverečnej svatbe som pocítil aj trocha toho napätia. Takže ok. Dalo sa. Dám 60%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prepáčte, že je môj syn taký výbušný. Ale je to umelec. Chápete.“ Napriek podarenej zápletke o rodine, akú si nevyberáš, je na tejto snímke paradoxne najzaujímavejšie striehnuť na okamihy, v ktorých sa mihne niekto z mafiánskych počinov (James Caan alias Sonny Corleone z KRSTNÉHO OTCA, Joe Viterelli z mafiánskej paródie ANALYZUJ alebo niekoľko kusov z výborného mafiánskeho seriálu Sopranovci). Inak skôr priemer. Toto fakt stálo 75 miliónov? Mínusom je tiež Hugh Grant, ktorého mám inak rád, ale vo filmoch mu sedia skôr hajzlikovejšie typy (AKO NA VEC, DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ) a nie zamilovaní hanbliví Briti. Naopak, poteší Jeanne Tripplehorn (ktorá zaujala už v ZÁKLADNOM INŠTINKTE, hoc v ňom ukázala zo všetkých prítomných žien najmenej), dialógy odsýpajú. Ale na mňa snímka nikdy príliš dobre nefungovala. Pravdupovediac ma nudila. ()

Reklama

natalie15 

všetky recenzie používateľa

Tak túto komédiu zbožnujem, pretože som sa smiala od začiatku dokonca a bolo mi jedno aké absurdné situácie tam boli - proste komédia s veľkým K! :-) Hugh Grant je super ako Mickey ktorý che zabaliť mŕtvolu do mikroténového sáčku, James Caan je ako otec Giny tiež úžasný, mafiánska rodina podarená, Jeanne Tripplehorn príjemná a celkovo je to taká oddychovka, pri ktorej ma už v strede filmu bolela od smiechu bránica. ()

datel13 

všetky recenzie používateľa

Celkem prijemny prumerny film, ktery si nejlip date v 11 vecer, kdyz uz se vam nechce moc premyslet. Na druhou stranu dej tu nedrhne nelogicnostmi a dva tri vtipy se fakt povedou, a ani ten zbytek humoru neni pod uroven. V cesky verzi je Hugh Grant velice divne nadabovany, pusobi tim padem jako postarsi nouma, zcela ho tak prebiji James Caan v uveritelny roli mafianskyho fotra. Dost se divim vyberu hlavni zensky hrdinky, nehezka a nesympaticka Gina v podani v obliceji celkem skaredy Jeanne Tripplehorn tu pusobi jako nafoukana princezna, pro kterou je spatne cokoli, co udela jeji snazivej snoubenec a koneckoncu i jeji puvodne drsnej fotrik. Skvadra mafianu je naopak obsazena hodne dobre. Film uplyne celkem svizne a zadnou skodu, ani velky nadseni, nezanecha. 60 % ()

berusche 

všetky recenzie používateľa

Když já vážně nemám ráda Granta! Ten jeho imbecilní pohled někoho, kdo ani tu Babičku nečetl, mi prostě na roli svůdníků a milovníků nesedí. Možná je to tím, že je Brit :D, obecně ten humor není nic pro mě (Jonesová se nepočítá). Jediné, co si pamatuju, je snaha tvůrců o dobrou kopii italských mafiánů (která mě nenadchla), ne-moc hezkou hlavní hrdinku a tu hloupou a rádoby vtipnou větu "vodkrouhni mě" s tím rádoby drsným dialektem. Podle mého takové dost přepálené vtipy, bez kterých by se to možná obešlo. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)
  • Hugh Grant si počas natáčania vyslúžil od Jamesa Caana prezývku Whippy, podľa Whippeta, anglického plemena psov, ktoré sa dosť trasú. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama