Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obdobie štúdia je na konci, noví policajti nielen úspešne zložili skúšky, ale aj priamo v akcii dokázali, že sú schopní zvládnuť čokoľvek. Do čerstvých absolventov akadémie vkladá veliteľ Lassard  všetku svoju dôveru a  preloží ich na predmestie Los Angeles, do šestnásteho okrsku, ktorého veliteľom je Lassardov brat. Ten je momentálne zaneprázdnený riešením vážnej situácie v mestečku. Čoraz častejšie sa neochotne stretáva s rastúcim zločinom. Miestne obyvateľstvo sa obáva predovšetkým  nebezpečnej punkerskej bandy, vedenej divokým Zedom. Čerství policajti dostanú za úlohu obnoviť v uliciach poriadok a s vervou, sebe vlastnou, sa pustia do práce, čím premenia ulice v oázu absurdného chaosu. Súčasne sa rozhorí nemilosrdná vojna s punkermi a Mahoney (Steve Guttenberg) je vyslaní ako zved do jej stredu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (259)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Není to už tak dobré jako první film, ale jsou zde momenty, které mám skutečně rád. Finále s gangem se mi ale vůbec nelíbí a hlavně Steve Guttenberg je v tomhle dílu takový... nijaký. Přehrává až moc a nesedí to do toho, což je už co říct. Rozhodně je lepší první polovina tohoto filmu, hlavně pak různé naschvály Mauserovi. Ty body jsou ale hodně i z nostalgie. ()

david141474 

všetky recenzie používateľa

Ani ten druhý díl není vůbec špatnej. Já jsem měl vždycky radši druhý díl než ten první a třetí je taky ještě o něco lepší než druhý. Zdejší "záporák" Mauser je solidní a solidně zahraný . Je zde také nově představen Proctor, Zed, a bratr Erica Lassarda. Humor je na ještě lepší úrovni než v prvním díle. No a Mauser je hrozně podobný kapitánu Harrisovi z prvního. Oni jsou vlastně úplně stejní. No a Steve Guttenberg ala Mahoney je skvělý a zazářil ze všech herců nejvíc. No a pak je tu ten zbytek a ten taky stojí sakra za to. Děj, okolo toho že kadeti z předchozích dílů dostali své instruktory, je solidní. Postavy jsou skvělý. Herci jsou skvělí. Hlavní záporák je solidní. Soundtrack je božskej a opravdu zapamatovatelnej. No a scénka, kdy byl Mahoney převlečen za Rumcajse, byla skvělá. 9/10 Pokud bych si měl vybrat mezi prvním a druhým dílem, vyberu druhý. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Prostá priamočiara komédia prekypujúca duchom 80s. V centre naivného príbehu sa ocitá Zedov gang ohrozujúci štvrť. Proti nemu stojí výkvet policajnej akadémia komandanta Lassarda. Poručíka Harrisa  nahradil poručík Mauser ktorý síce nemá v podaní Arta Metrana šmrnc G.W. Baileyho, ale vtipy si držia stabilnú úroveň. Po 40-tich rokoch som sa na nich už tak nebavil. Romantická scéna Tackleberryho a Kirklandovej je pravdepodobne prapôvodcom všetkých vyzliekacích scén plných strelného arzenálu. Podobne kultovou je scéna návštevy Tackleberryho u budúcich svokrovcov. Herecké výkony a produkcia pôsobia z veľkej časti polo-amatérsky, ale to zábavu zasa až tak veľmi nekazí. 70% ()

Brano 

všetky recenzie používateľa

Už to síce nie je také dobré ako jednotka, ale stále sa dá na to pozerať. Vtipné scény už nemajú takú razanciu, ako v predošlej časti, ale aj tu sa nájde zopár, ktoré pobavia. Nový herci ma nijako zvláštne nezaujali a trocha mi chýbali niektoré staré tváre z jednotky, ako napríklad Bailey, alebo aj Gaynes, ktorý dostal minimum priestoru. /60%/ ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Druhá Policejní akademie ještě dokázala navázat na jedničku a nebyla ani o moc slabší. Sice už to není ten originální nápad, ale jen jeho recyklace. Ta naštěstí funguje. Opět je zde mnoho vtipných scén, všechny oblíbené postavy z jedničky a také přibylo několik nových figurek, které do celé party dobře zapadnou. V mládí jsem si ji užíval stejně jak první díl, a proto dávám jen lehce nižší hodnocení. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (15)

  • Keď sa Mahoney (Steve Guttenberg) pýta na adresu baru U krevety, tak mu do vysielačky povedia, že sa nachádza na čísle 621. Na dverách baru je však číslo 655. (Lorax)
  • G. W. Bailey (kapitán Harris z prvního dílu) se objeví na svatbě jako jeden z hostů, i když ho uvidíme jen zezadu. Je to host, kterého fotí fotograf. (HellFire)

Reklama

Reklama