Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodej Miles Logan (Martin Lawrence) ukradne vzácny diamant, ktorého sa však chce zmocniť bezcharakterný šéf bandy Deacon (Peter Greene). Po zúrivom súboji sa Milesovi podarí diamant ukryť v potrubí rozostavanej budovy, vzápätí ho ale zatknú a vo väzení si odsedí dva roky. Keď po prepustení z väzby zistí, že dostavaná budova je teraz policajnou centrálou, takmer ho to odrovná... Po niekoľkých neúspešných pokusoch dostať sa dnu nakoniec dostane spásonosnú myšlienku - prestrojí sa za policajta! Zhodou okolností ho všetci začnú považovať za novú posilu na oddelení lúpeží, a tak ho ako parťáka pridelia k mladému policajtovi Carlsonovi (Luke Wilson) - a pošlú oboch do terénu. Na základe niekoľkých úspechov Milesa čoskoro dokonca vymenujú za šéfa oddelenia, ba čo viac konečne sa mu podarí dostať sa do potrubia! Tam však zistí, že potrubie bolo medzičasom zatopené a diamant kamsi odniesla voda... Musí po ňom teda pátrať ďalej, čo sa nezaobíde bez rôznych komplikácií. Keď sa Milesovi zdá, že horšie to už ani byť nemôže, zistí, že opak je pravdou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

tron 

všetky recenzie používateľa

Odhadnuteľnejšie, ako milostný život slimáka. Ale pri cirka piatej repríze postačujúca, adekvátna zábava patriaca k tomu miernejšiemu, v čom Martin Lawrence hral (viď. záchodová scéna v Agentovi v sukni, rozumieme si, hej?). Originálnu premisu (do budovy som ukryl diamant a keď ma pustili z basy, zistil som, že z budovy sa medzičasom stala policajná stanica a tak teraz musím hrať policajta, aby som sa ku klenotu dostal) dopĺňa fajn herecké obsadenie (Luke Wilson, William Forsythe, zlosyn Peter Greene). ()

Kjůkíí 

všetky recenzie používateľa

Co by byl filmový svět bez Martina Lawrence a jeho stvárnění policejních strážníků. Přišli bychom o hodně, je pravdou, že film je o ničem, ale vše závisí na Martinovi, který správným dávkováním vtipu a kombinací černošské drzosti a hlášek drží film nad vodou, skvělá záležitost na nudný a zdlouhavý sobotní večer, pokud máte rádi černošský humor a utahování si z policejního sboru. Kdo jiný by si mohl schovat diamant přímo v šachtě policejní stanice že? Lawrence mám rád, vždycky mě rozesměje, má prostě něco do sebe jako každý správný negr-borec. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Martin Lawrence je obvykle vo svojich one man show filmoch neznesiteľný, v tomto taktiež veľmi nenáročnom filme je ale tak napoly znesiteľný (pokiaľ neroznáša pizzu). Film som videl po nejakej ťažkej skúške na vyške, takže som si chcel hlavne iba bezmyšlienkovito oddýchnuť. Splnilo sa to tak napoly, nie je dôvod si z toho filmu niečo pamatať, alebo si ho pozrieť niekedy znovu. Podľa hodnotení vidíte, že "Big Martin" má na svojom konte vačšie prúsery. ()

Bogrant 

všetky recenzie používateľa

Žiadny vycibrený diamant, po objektívnej stránke to je úplne béčkový priemer, tu však hodnotím čisto subjektívne, pretože je to akčná komédia, ktorú som si išiel opakovane a v ktorej som nikdy nemal za potrebu hľadať milión nedostatkov, bavila ma a už len z dôvodu Lawrencovej účasti hodnotím vyššie, keďže na jeho zvyšné projekty po novom miléniu sa pozeralo už omnoho horšie. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Miles Logan je zlodej, ktorému sa podarí ukradnúť veľmi vzácny a cenný diamant. Počas divokého úteku ho schová v rozostavanej budove. Následne je zatknutý a odsúdený. Keď si odsedí vymeraný trest, tak si chce svoju korisť vyzdvihnúť. Keď však dorazí ku budove, kde ho ukryl, tak zistí, že teraz slúži ako veľká policajná stanica. Dospeje k názoru, že jediná možnosť ako sa ku diamantu dostane je to, že sa prezlečie za príslušníka polície a infiltruje sa do policajného zboru. "Modrý blesk" (Blue Streak) je jednoduchá, prostoduchá komédia, ktorú v roku 1999 natočil režisér Les Mayfield. Do hlavnej úlohy obsadil afro-amerického herca Martina Lawrencea, ktorému sekundoval blonďavý Luke Wilson. Ani jeden z nich ma svojim výkonom neohúril a bohužiaľ ani nepobavil.  ** ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Plánovalo sa pokračovanie, ale napokon nebolo natočené. (rador)
  • V počiatočných fázach projektu sa predpokladalo, že film bude hodnotený ratingom R, avšak po rokovaniach štúdia sa rozhodlo, že podstúpi korekcie, aby mu bol zmiernený na PG-13. Na starosti to mal John August. (vander19)

Reklama

Reklama