Reklama

Reklama

Kľúč

  • Česko Klíč (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá ošetrovateľka Caroline Ellisová (Kate Hudsonová) dostane od svojich nových pacientov, postaršieho manželského páru Violet a Bena Devereauxovcov (Gena Rowlandsová, John Hurt), ktorý žije v starobylej a trochu spustnutej usadlosti v zapadnutom kúte Louisiany, zdanlivo obyčajný univerzálny kľúč. Veľmi zvláštne zvyky oboch starkých, husiu kožu naháňajúca atmosféra starého domu a celého okolia, to všetko podnecuje Carolininu fantáziu a zvedavosť. Univerzálny kľúč, ktorým môžete otvoriť všetky dvere v dome, jej umožní vydať sa na prieskum budovy. Na povale objaví tajnú miestnosť skrývajúcu desivé tajomstvá, ktoré možno navždy zmenia jej život, ak ju oň rovno nepripravia. Niektoré dvere by radšej mali zostať zamknuté... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (498)

TomX2 

všetky recenzie používateľa

V rámci toho, čo všetko môže tento žáner ponúknuť, určite ide minimálne o priemer. Pozitívnou stránkou je, že sa inak nezaujímavý príbeh tvorcovia snažili okoreniť netypickými prísadami a že to aj pospolu celkom funguje, a na tom, že sa to celé nerozsypalo majú nemalú zásluhu aj herci. Dôležité je podotknúť, že v roku kedy tento film vyšiel ani nebolo bohvieako veľa konkurencie (respektíve vyšlo niekoľko dobrých hororov, ale ak sa chceme motať iba okolo mysterióznych "duchárskych" hororov, toto sa reálne nedalo s ničím porovnávať). Ale to je asi tak všetko. Čo z toho, že to má originálny záver, keď ma to, čo mu predchádzalo, absolútne nebavilo. Nechytilo ma to, niekde v dvadsiatich minútach som tomu prestal venovať pozornosť, potom som sa stratil už úplne a tak som pochopiteľne tým záverom ani nebol nijak prekvapený. Prečo by aj hej, keď všetko predtým bola proste nuda. Naviac sa ani nedá povedať, že by to bol nejako zručne natočený film - kamera aj spolu so strihom mierne odradzuje od sledovania a taktiež si ani nemyslím, že by to mohlo v roku 2024 čokoľvek ponúknuť. Možno ak ste z neho boli nadšení niekedy pred dvadsiatimi rokmi, tak z rešpektu (alebo nostalgie) asi aj áno, ale inak to nemá veľa šancí obstáť a patrí to niekde do zaprášenej poličky s označením "neurážlivé, ale zanedbateľné". ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Ehren Kruger se evidentně autorsky vyšťavil už při remaku prvního Kruhu, jelikož dvojka moc inteligence nepochytila a o Klíči se dá říci to samé. Není to sice úplně blbé, ale v některých momentech trestuhodně vyprázdněné. Softley umí točit dialogy na jedničku, ale atmosféra mu uniká – hrdinka bloudí po domě a přitom znalejší divák tuší, že žádní bubáci na půdě nejsou. Malé plus za relativně chytrou pointu a to velké za pěkný zadek Kate Hudson. ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

K smrti mě nudila totálně šablonovitá kostra filmu, pane na nebi to už Amíci nedokáží ani vymyslet nějakou jinou zápletku? Od začátku okamžitě uhodnete, s kým není něco v pořádku! Za tu pitomou neoriginalitu a klišovitost i za dementní konec dám velmi nízké hodnocení, protože sledovat podobný vtákoviny mě už nebaví. A veliká škoda toho, protože potenciál byl více než slibný. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $43miliónovTržby USA $47,907,715Tržby Celosvetovo $91,974,818║ Asi jeden z mála horrorov za posledné roky čo netlačí dej cez brutálne scény ale snaží sa dej vystavať cez tajomný príbeh, kde treba plnú pozornosť sledujúceho aby sa mu všetko čo chce film povedať strebalo a vyrysovalo v zaujímavú zápletku. V podstate ide o takú komornejšiu snímku z minimom postáv, takže nie je problém pochopiť ktorékoľvek konanie akejkoľvek postavy. Možno na prvý pohľad to vyznie priemerne ale človek keď si uvedomí aké horrorové frašky dnes vznikajú, musí uznať že v tomto prípade ide o to lepšie z toho čo nám tvorcovia ponúkajú. /videl v kine: 70%/ ()

ladko 

všetky recenzie používateľa

Horor, ktorý nie je založený na zbytočnom krviprelievaní, ale na poctivom budovaní atmosféry. Čo však vyzdvihuje tento film na 5 hviezdičiek je skvelá pointa, ktorá je veľmi prekvapujúca a nečakaná(a u mňa fungovala oveľa viac ako u nelogického(aj keď efektného) zvratu v SAW). ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (6)

  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (viac)

Reklama

Reklama