Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svetoznámy futbalový tréner Yves Gluant sa svojím francúzskym futbalovým mužstvom práve zvíťazil nad tímom Číny. Vo chvíli, keď slávi triumf so svojimi oddanými fanúšikmi a krásnou milenkou, medzinárodnou popovou hviezdou Xaniou, je však náhle napadnutý otrávenou šípkou. V panike sa záhadne stratí jeho diamantový prsteň nevyčísliteľnej hodnoty – Ružový panter. Vražda sa stane mediálnou senzáciou číslo jeden a tajomným zločinom onedlho ožije celá zem. Prípadom je poverený hlavný inšpektor Dreyfus (Kevin Kline), ktorý sa však usiluje o prestížne vyznamenanie, o ktoré sa v minulosti neúspešne pokúšal už šesťkrát. S vedomím, že nesmie spraviť žiadnu chybu, donúti k prípadu nezdolného inšpektora Clouseaua (Steve Martin). Clouseau a jeho nový pomocník, vytrvalý a ľadovo pokojný príslušník francúzskej polície Gilbert Ponton, nasledujú sériu stôp, ktoré ich naháňajú po celom Paríži a nakoniec ich zavedú až do New Yorku. Tu sa Clouseauovi podarí zúžiť okruh podozrivých na Xaniu, odmietnutú futbalovú hviezdu zámožného majiteľa kasína. Clouseau vedie vyšetrovanie neuveriteľnými okľukami a jeho metódy sú celkom fascinujúce. Nakoniec musí s pomocou oddanej sekretárky Nicole odhaliť tvár vraha a zabrániť Dreyfusovi, aby si jeho úspech privlastnil. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (532)

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Popravde nepoznám povodných Panterov (nikdy ma nezlákali) a od tohto ma odrádzal S.Martin, ale nakoniec neľutujem, že som sa nechala trailerom zlákať. Síce postavene skor na gegoch a v podstate logika žiadna až mizivá, no bolo to vcelku vtipné a pobavilo. Súdiac podľa smiechu vo vypredanom sále, asi nie len mňa. No a vidieť drsňáka Rena, ako sa v jednej chvíli trochu úchylne vlní v priliehavom kvietkovanom oblečku... na nezaplatenie. PS: Človek, čo robil české titulky, sa na tom asi poriadne vybláznil:-) ()

spaceboyCZ 

všetky recenzie používateľa

Naprosto skvele, naprosto uzasne...neveril jsem, ze se budu tak naramne bavit, ze mi smichem budou teci slzy a ze Steve Martin dokaze to, co v tomto filmu dokazal. Jen blazen by tenhle kousek srovnaval se Sellersovymi klasikami, to nejde a ani to nikdo nezada a Steve Martin sam prohlasil, ze se nesnazi Sellerse prekonat, napodobit nebo se mu nejak priblizit. Jednoduse chtel jen podat dalsi pribeh ruzoveho pantera svym zpusobem. Zvladl to skvele. Francouzsky prizvuk, jeho anglictina, to je jen zacatek brisnich kreci od smichu. Na novinarske premiere byly delany titulky (na ktere jsem sem tam koukl) zajimavym zpusobem, preklad byl mnohdy vlastnim ceskym dilem (zrejme tak bude i v oficialni distribuci v kinech), ale skvele sekundoval "francouzske" anglictine. Je to proste vyborna komedie a Shawn Levy ani Steve Martin se za ni nemusi vubec stydet. Jen skoda, ze Jean Reno nedostal mnoho prostoru. ()

Reklama

Oskar 

všetky recenzie používateľa

O nápadu natočit remake Růžového pantera se mluvilo už někdy v druhé polovině 90. let. Všechno nasvědčovalo tomu, že po třech neúspěšných pokusech navázat bez Petera Sellerse bude remake pokorným retronávratem zpátky na start. A přes veškerou skepsi se jistá (zvrácená?) část mého já těšila. Jen mě poněkud znepokojila jména herců, kteří měli hrát Clouseaua. Mike Myers, Chris Rock, Kevin Spacey... Když se volba ustálila na Stevu Martinovi, zatmělo se mi před očima. Jako by mi někdo oznámil, že se v Sixtinské kapli bude konat house-party. Taková svatokrádež! Ale výsledek je o něco méně strašný, než jsem čekal a než zvěstovala hysterická kritika. Steve Martin omezil svůj projev na prosté napodobování Mr. Sellerse, převleky víceméně odpadly, zato se hodně přitlačilo na pilu v každém fyzickém gagu. Autoři evidentně nepochopili smysl inspektorovy zvláštní mluvy. Původní Clouseau jen sem tam zkomolil nějaké slovo a zpravidla to mělo dějotvorné následky. Steve "Dobré játro!" Martin neřekne jednu větu správně. A to nejen při vyšetřování v USA, kde by to mělo logiku, ale ani v rodné Francii. Prostě se nedomluví ani vlastním jazykem. ;-) No, snaha tu byla, talentu méně. 40% ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Komédia založená na infantilných gagoch, takže priaznivci inteligentného humoru by sa jej mali vyhnúť oblúkom. Podľa mňa dôstojné pokračovanie série filmov o panterovi s Petrom Sellersom. Steve Martin sa podujal na neľahkú úlohu, je jasné, že každý kto videl aspoň jeden pôvodný diel, tak bude porovnávať. Bavil som sa kráľovsky a na hodinu a pol som zabudol na hypotekárnu krízu a prepúšťanie v automobilovom priemysle, a o to ide :) Jasné, že na 5 hviezd to nie je, ale je to môj tichý odpor voči užívateľom, ktorí dali jednu a tým tejto výbornej komédii vybavili 49%. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Již před třemi lety v době růžového vydání :-) jsem dával za 1* a i dnes se nic nezměnilo. Trapné scénky, které se snaží udělat z inspektora Clouseaua totálního idiota, nefungují, tak jak mají. Ještě trapnější jsou však jeho přeřeky, kterých je opravdu požehnaně, zato jeden horší než druhý. Když to přeženu, zasmál jsem tak dvakrát třikrát a to je na pinky pantera sakra málo :-( 20% ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (12)

Súvisiace novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (viac)

Růžová pohroma se spoustou hvězd

Růžová pohroma se spoustou hvězd

15.08.2007

Sotva který filmový kritik se o remaku Růžového pantera se Stevem Martinem, zoufale se pokoušejícím dostihnout nedostižného Petra Sellersa, vyjádřil pozitivně. Jenomže šéfové Sony Pictures nečtou… (viac)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (viac)

Noc oživlých exponátů

Noc oživlých exponátů

22.04.2006

Jeden z členů všude dobře známé sebranky Frat Pack, Owen Wilson, už po několikáté podpoří svého kolegu Bena Stillera v novém filmu, jehož režie se ujal tvůrce Růžového pantera Shawn Levy. Dobrodružná… (viac)

Reklama

Reklama