Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostrieľaný major americkej armády má za úlohu vyslať za nepriateľské línie skupinu mužov, ktorí sú schopní všetkého, na samovražednú misiu. Jej účastníkmi sú tvrdí chlapi, ktorí boli odsúdení na smrť, alebo na dlhoročné tresty. Ich úlohou je pozabíjať nemeckých generálov na prísne stráženom zámku vo Francúzsku... (RTVS)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (294)

shyster 

všetky recenzie používateľa

Nechápu, co je na tomhle tak nezapomenutelnýho. Přerod ve fungující tým není uvěřitelný. Samotná závěrečnáčná bitva či napadnutí je tak předvidatelný, že ani tvůrci se nesnaží to zakrýt, kdy přijde ten moment, kdy se to podělá (a zase jen díky vlastní chybě uvnitř týmu, jinak bychom to skopčákům natřeli, co?). ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Dávam plných päť, pretože to skrátka inak nejde. Až teraz, pri druhom zhliadnutí po cca 10 rokoch mi došlo, akáže je to výdatná porcia politickej nekorektnosti a modernej filmárčiny - tá skratkovitosť, tie pohľady kamier, dialógy, nálada, to VŠETKO! Bravó, kričí vyhladované srdce fanúšika, ubíjaného blazeovanosťou dnešných dní amerického filmu! Špinavci sú špinaví ako sa na bandu kriminálnikov sluší a patrí a s nemeckými dôstojníkmi a ich fľundrami si poradia práve tak. Bravó!, kričí ten, komu práve vyvrcholenie snímku vtedy dávno vadilo najviac (nie že by sa z presvedčeného pacifistu stal militantný šialenec). Dnes si to škodoradostne vychutnávam - a až tak, že mi výnimočne nevadí zopár nedotiahnutostí (fakt sa mohli aspoň trochu naučiť nemecky a černocha tam so sebou nebrať, preboha!), ktoré vo finále vyplávajú na povrch... našťastie do natoľko rozbúrenej hladiny, že ich nie je problém prehliadnuť a celkový dojem nekazia. Ku všetkému to predsa nie je špeciálne komando pod ešte špecializovanejším vedením, ale banda anti-sociálov vedená anti-autoritárskym samorastom. TARANTINO SEM S TÝMI "BASTARDAMI" sastýmkurvasereš!!! ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Hodně velká blbost, námět sice zajímavý, ovšem přetavený v dobrodružnou břečku plnou nesmyslných situací, tupých Němců (vést válku takhle, do roka jsou kaput) a zcela anachronické vojenské techniky. Přitom nejde o komedii, tam se podobné věci dají tolerovat, ale o vážně míněný film. Nechápu, jak může být taková sračka tak slavná. P.S. Nechápu to občasné porovnávání s jinými válečnými filmy své doby (Tora! Tora! Tora! a další), když to s nimi nemá absolutně nic společného. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatku musím konštatovať, že ma špinavci nenadchli. Myšlienka použiť trestancov na plnenie najriskantnejších úloh pri vojnových operáciách nie je nová a Tucet špinavcov určite nie je prvým filmom, ktorý na nej stavia. Disponuje skúseným režisérom a skvelými hercami, na ktorých spočítanie jedna ruka netlieska, ani nestačí. A výsledok je pritom rozpačitý. Herci hrali na úrovni povesti, ktorá ich predchádzala, pyrotechnici aj kameraman sa snažili, len výsledok bol nejaký málo uveriteľný. Ono keď dlhšie sledujete, ako sa "dobrým" darí a "zlým" nedarí, prestane vás to baviť. Jediným rozdielom bolo, že tu aj "dobrí" boli vlastne "zlí", tak sa patrilo ich vykynožiť. Ale až niekde ku koncu filmu, aby si zahrali. Aj pohľad na bezchybné uniformy a vyleštené prilby bol upokojujúci, pretože mi signalizoval, že sa netreba príliš zamýšľať, stačí iba pozerať a potom dať tri hviezdičky. ()

Vědma 

všetky recenzie používateľa

Film , který mě nadchl svým obsazením, svou opravdu "dirty" atmosférou a přes ten poněkud šovinistický nápis na DVD Filmy pro nás chlapy, a přes to, že jediné ženy zde byly prostitutky a nacistické děvky, byl i pro mě. První půlka byla naprosto bez debat na pět hvězdiček - druhá, akční půlka byla trochu nepřehledná, ale stejně - bylo to vynikající. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (39)

  • Na natáčaní sa podieľalo viac ako 1 000 hercov a technikov, použitých bolo viac ako 100 historických bojových vozidiel z čias druhej svetovej vojny (marlon)
  • Výbuch zámku bolo počuť až v 40 km vzdialenom Londýne a reakcie hercov boli počas jeho nakrútenia prirodzené. (marlon)
  • Ernest Borgnine (generál Worden) se jako jediný z obsazení původního snímku objevil i ve všech třech navazujících filmech. (Karlos80)

Súvisiace novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (viac)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (viac)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (viac)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (viac)

Reklama

Reklama