Reklama

Reklama

Návrat siedmich statočných

  • Česko Návrat sedmi statečných (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Muži tří mexických vesnic jsou odvlečeni ozbrojenými pistolníky mocného Franka Lorca. Mezi rukojmími je i Chico, někdejší spolubojovník obávaného pistolnického hrdiny Chrise. Ten kolem sebe shromáždí muže, s nimiž hodlá Chica a jeho spolutrpitele z rukou brutálního tyrana Lorcase osvobodit. Chris a jeho muži, "slavné sedmy", na pistolníky narazí v jednom zničeném hnízdě na hranicích s Mexikem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

GavlaDan 

všetky recenzie používateľa

Tohle je jenom dojení prvního veleúspěšného filmu. Nemá cenu se na to koukat. Příběh je prakticky stejný jako v jedničce, ale tady není tak dobře napsaný, z postav si žádnou nezapamatujete a ani Yul Brynner to nezachrání. Atmosféra tu není vůbec žádná. Ovšem i tak se tomuto filmu povedlo získat nominaci na Oscara za hudbu, ale ta je stejně převzatá z jedničky. Takže… to bych nepočítal. 3/10 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Vôbec to nevidím na takú katastrofu a hodnotenie 45% je dosť neobjektívne. Najväčšia slabina filmu je v tom, že príbeh je až veľmi podobný tomu kultovému. Yull Brynner opäť zháňa zvyšných mužov, pomoc potrebujú znova dedinčania a znova ich terorizuje "el bandito" s veľkým slameným klobúkom a bandou pistoleros. Aspoň že sa pod tým klobúkom usmieval E. Fernandez - môj obľúbený generál Mapache z Divokej bandy. Jeho pád z koňa v závere bol skvelý, ale to je skôr pochvala pre kaskadéra. Známy W. Oates nedostal veľký priestor, ale hláška starého sukničkára, ktorého hraje ma pobavila. "Podľa mňa by sme mali ostať v dedine so ženami a pomáhať im "orať" a siať". Žiadna sláva to nie je, ale na prúser to tiež nevidím. 60%. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,322,000Tržby Celosvetovo $6,700,000▐ Po dlhšej dobe som sa opäť odstal k tomuto filmu a opäť som musel ľutovať, lebo už to nie je ono, aspoň s porovnaným prvého filmu Sedem statočných, ktorý uznávam ako westernový klenot. V tomto pokračovaní nie je na príbehu nič zvláštne jedná sa len o nejaké skratkovité dejové vykrádanie prvého filmu, kde je všetko minimálne o polovicu slabšie spravené až miestami nevýrazné a nudné. Taktiež postavy statočných okrem stráviteľného Yul Brynnera, ktorý ako jediný to tu drží na vodou, nestoja za nič, sú úplne prehliadnuteľné, nemajú žiadnu osobnosť, ktorej by ste uverili nejaké zanietenie. /45%/ ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Burt kennedy /Dolarova Manzelstvi 1965, valecny Vuz 1967/ natocil nudne a hodne podpriemerne pokracovanie snimku Sedm Statecnych z roku 1960. Nema to poriadne tempo, dej je rozvlacny - Brynner zvladal ulohu a slusne hral aj Warren Oates /Divoka banda 1969/ - mimo tychto dvoch hercov by sa na to pozerat isto nedalo : 34 % ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Nezáživné pokračovanie Sturgesovho westernového kultu, ktorého jediným pozitívom je návrat o čosi málo staršieho a pribratejšieho Yula Brynnera do role v jeho podaní nezabudnuteľného Chrisa. Zvyšok podivnej pištoľníckej squadry, ktorú Chris vedie na mexický vidiek nestojí ani za fajku dymu a pokus nahradiť postavy Vina a Chica, pôvodne stvárnené Steveom McQueenom a Horstom Buchholzom druhotriednymi seriálovými hercami a tváriť sa, že sa nič nedeje sa dá považovať za urážku dobrého vkusu fanúšikov originálnych The Magnificent Seven. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)

Reklama

Reklama