Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o tom, ako roku 1966 legendárny texaský basketbalový tréner doviedol prvé mužstvo bez jediného belocha k víťazstvu v národných majstrovstvách vysokých škôl proti bigotným úradujúcim majstrom. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Další povedený sportovní příběh z produkce Walta Disneye, pod taktovkou Jerryho Bruckheimera a se štítkem "based on a true story". Více než na samotné zápasy se film zaměřuje na téma rasismu a na to jak se dá dostat na vrchol i když jste odepisovaný outsider stejně jako hlavní postavy filmu. Stejně jako jiné podobné snímky (Hokejový zázrak, Vzpomínka na Titány) i tento zaujme především sympatickým hereckým obsazením a silným příběhem pro celou rodinu. Studio Walt Disney je ve sportovním žánru zárukou kvality. ()

answer 

všetky recenzie používateľa

Koncepčně naprosto shodné jako Coach Carter, s tím rozdílem, že toto se opravdu stalo. Příběh je o to silnější, pokud si současný basketbal představím jako sport, kde dominují černí hráči. Při pohledu na barvu pleti největších hvězd světového basketbalu a jejich popularitu, by se chtělo jen těžko uvěřit, že je to teprve čtyřicet let starý příběh. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia športová dráma s priamym ťahom na bránku, v ktorej atmosféra spolu s emóciami ku koncu pekne vrcholia. Vytknúť sa dá hlavne nemastný-neslaný stred filmu, v ktorom sa dejová linka tiahne cez more zbytočných a natiahnutých pasáží. Inak veľká spokojnosť. Ľudia vtedy museli byť blázni, keď si mysleli, že obohrajú černocha v basketbale :). 75/100 ()

Chasm 

všetky recenzie používateľa

Hodně jsem se těšil na tento film, především proto, že jsme se s klukama často bavili o tom jednom finálovém zápase NCAA 1966 a řikali si, jak rádi bysme u toho byli.. :-) No, takže nostalgie určitě působila, ale hodnocení neovlivnila... FIlm je pravda plný scénaristických klišé, které uvidíte v každém sportovním filmu - bez nich to totiž upřímně řečeno moc dobře nejde... A i s tématikou rasismu, které se nemohl vyhnout, se vyrovnává úspěšně - žádný zlom, ale pro mě 85% ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Trnita cesta odvazneho tymu Texas Western za vitezstvymi v severoamerickem vysokoskolskem basketu v polovine 60.let minuleho stoleti je zapricinena sestavou zahajovaci petky. Proc? Protoze jsou v ni sami afroamericane a ti se prece nemaji michat mezi "normalni lidi". A to si nekteri dovoli tvrdit, ze rasismus v USA nebyl v takove mire, jak v jinych statech sveta. Pche...70% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Josh Lucas pribral 20 kilogramov, aby mohol hrať trénera Haskinsa. (erapo)
  • Skutočný Don Haskins si taktiež zahral v tomto filme. Môžete ho vidieť ako stravníka pri pulte reštaurácie, v ktorej zbijú Nevila Sheda a strčia ho do záchodu. (erapo)
  • Pre úlohu technického poradcu pre basketbalové scény bol vybraný Tim Floyd, pretože sa dobre poznal s trénerom Doomom Haskinsom a v 80. rokoch mu robil asistenta trénera v UTEP (predtým Texas Western). (erapo)

Reklama

Reklama