Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o tom, ako roku 1966 legendárny texaský basketbalový tréner doviedol prvé mužstvo bez jediného belocha k víťazstvu v národných majstrovstvách vysokých škôl proti bigotným úradujúcim majstrom. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

Chasm 

všetky recenzie používateľa

Hodně jsem se těšil na tento film, především proto, že jsme se s klukama často bavili o tom jednom finálovém zápase NCAA 1966 a řikali si, jak rádi bysme u toho byli.. :-) No, takže nostalgie určitě působila, ale hodnocení neovlivnila... FIlm je pravda plný scénaristických klišé, které uvidíte v každém sportovním filmu - bez nich to totiž upřímně řečeno moc dobře nejde... A i s tématikou rasismu, které se nemohl vyhnout, se vyrovnává úspěšně - žádný zlom, ale pro mě 85% ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Z mého pohledu tomuto "basketbalu" nic nechybělo. Napětí od začátku do konce jak v zápasech, tak i mimo ně. Dobrá kamera a střih a vystupňovaná atmosféra na palubovkách poháru vysokých škol ukazují hru, kterou černí hráči udělali ještě lepší. Emotivní snímek o útlaku, víře, oddanosti a bojovnosti...jo a taky o basketbalu. :-) 80% ()

Reklama

cab 

všetky recenzie používateľa

Trnita cesta odvazneho tymu Texas Western za vitezstvymi v severoamerickem vysokoskolskem basketu v polovine 60.let minuleho stoleti je zapricinena sestavou zahajovaci petky. Proc? Protoze jsou v ni sami afroamericane a ti se prece nemaji michat mezi "normalni lidi". A to si nekteri dovoli tvrdit, ze rasismus v USA nebyl v takove mire, jak v jinych statech sveta. Pche...70% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Hodně příjemný sportovní film s parádní retro atmosférou a výborným Joshem Lucasem v hlavní roli. Některé scény sice byly sice až moc klišoidní a někteří mladí herci mohli být lepší. Celkově jsem se ale nenudil ani na chvíli, basketballové zápasy mají grády a celá ta atmosféra a napětí 60. let se podařila vystihnou dost obstojně. 70% ()

BUD-SFIS 

všetky recenzie používateľa

Filmy ze sportovniho prostredi jsou pro mne vzdy necim pritazlive a jeste k tomu se jedna o basket. Vyvazeny film o nejvetsim prelomu v basketbalove historii a zapojeni cernosskych hracu do hry. Zadne prehnane pouzkazovani na minulost a jak to meli cerny hraci tezke a na druhou stranu kvalitni sportovni zabery. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Pre úlohu technického poradcu pre basketbalové scény bol vybraný Tim Floyd, pretože sa dobre poznal s trénerom Doomom Haskinsom a v 80. rokoch mu robil asistenta trénera v UTEP (predtým Texas Western). (erapo)
  • Do úlohy trénera Dona Haskinsa bol pôvodne nominovaný Ben Affleck, ale odmietol ponuku, kvôli prekrývaniu termínov natáčaní. (erapo)
  • Úloha vo filme bola ponúknutá aj hviezdnemu rozohrávačovi NBA Kirkovi Hinrichovi, ale musel ju odmietnuť kvôli prekrývaniu termínov. (erapo)

Reklama

Reklama