Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podľa skutočného príbehu legendárnych hráčov golfu, Harryho Vardona a Francisa Ouimenta a ich historického duelu na U.S. Open v roku 1913. Tento turnaj neočakávane vyhral Ouiment, ktorý mal v tom čase sotva dvadsať rokov. Film sľubuje veľkú emocionálnu silu a výnimočný výkon mladého herca, Shiu LeBeoufa v úlohe Ouimenta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

aniiicka 

všetky recenzie používateľa

Film, který jsem jen tak začala sledovat během sobotního dopoledne v televizi a za nedlouho jsem byla velmi ráda, že jsem na něj narazila. Příběh o mladém Francisi Ouimentovi, jehož ztvárnil vždy sympatický a skvěle hrající Shia LeBeouf, mě hned chytil a s potěšením jsem sledovala jeho pěkně natočený golfový sen. Moc se mi líbily vedlejší postavy anglických golfistů, zejména Harry Vardon (Stephen Dillane) byl prostě okouzlující. Oceňuji hudbu, emocionální závěr, který mě dojal...a to jak výhra tak i přátelství Francise a jeho malého nosiče golfových holí. Filmy o splněných snech s dobrým koncem mě vždycky potěší. :) ()

Cracker 

všetky recenzie používateľa

Keby som dopredu nepoznal koniec bolo by to pre mňa asi napínavejšie a hodnotenie by bolo plné. Takto sú to len pekné 4*. Opäť som sa raz dostal do môjho obľúbeného žánru dráma/športový, na ktorý nedám dopustiť a snažím sa vidieť všetko. Od Disneyovki som toho ani toľko neočakával ale dostal sa mi precítený a skvelo zahraný film. Shia si to nemohol priať lepšie, vždy dostával len vedľajšie úlohy ako v Ja, robot či Constantine. No teraz mu to konečne vyšlo a dostal sa na výslnie. Trochu mi to pripomenulo film Legenda o slávnom návrate ktorý sa príbehovo podobal. Mladý amatér vyhrá veľký turnaj... A malý chlapec ktorý hral Ouimetovho pomocníka bol stelesnený Will Smith :D. Skvelo strávený čas, odporúčam. ()

Reklama

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Osobně mám ke golfu vřelý vztah. V létě si čas od času s kamarády zahrajeme, ale bereme to hlavně jako oddychovou zábavu, po které se jde grilovat a dát nějaké ty pivsony, než vážnou věc. I v televizi občas sleduji. Hlavně moje nejoblíbenější hřiště Masters v Augustě. Tento film zaujme především srdečným příběhem, který dotváří opravdu vynikající hudba Briana Tylera, jehož jméno mi doteď nic neříkalo. Potěší, že všichni tři hlavní hrdinové jsou dobráci, dále pak roztomilý obtloustlý dětský caddy, Shia a skvělá práce režie a kamery, díky níž vás turnaj opravdu vtáhne. Nejvíce mě překvapilo, že když byli oba soupeři z flightu na greenu, nemohli označit míček a vzít ho, aby druhému hráči nepřekážel. Po Legendě o slavném návratu nejlepší golfový film. A na závěr snad jen poděkování mému příteli Tigeru Woodsovi, který tento dříve snobský sport tak zkomercializoval a zpopularizoval pro širokou veřejnost. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Walt Disney Studios malo vždy dobrý nos na príbehy, ktoré dokážu zobrať za srdce nejedného človeka. Iný nie je ani "Golfový sen". Príbeh mladého chlapca, ktorý si ide za svojim snom a snaží sa dosiahnuť nemožné je v podstate prototypom úspešného príbehu už od nepamäti. Nakoľko sa v takýchto príbehoch snúbi odvaha, charakter a vôľa prejsť cez akékoľvek prekážky. S takýmto hlavným hrdinom sa dokáže človek za televíznou obrazovkou veľmi rýchlo stotožniť a prejaviť svoje sympatie. Na druhej strane mladý Shia je celkom fajn chlapík, keď sa konečne prestal naháňať za Transformermi a začal sa angažovať do rolí, ktoré mu vyslovene idú a vedia človeka chytiť za srdce. Za mňa viac ako dobré. 73% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Obrovská pohoda ma sprevádzala počas celého filmíku. Golfové filmy majú svoje čaro, teda v prípade, že sú kvalitne spracované a tento rozhodne patrí medi ne. Samozrejme ak je film podľa skutočnosti, scenáristi sú zahojení, už len to presvedčivo podať. Občas mi chýbalo trošku viac napätia, no až taký veľký problém to nebol. Film navyše disponuje výbornými kamerovými zábermi z ihriska, zaujala ma aj hudba, no a samozrejme Shia, ktorý sa nenápadne šplhá ku hviezdam. Dúfam, že mu Bay to lano neprestrihne. 80%. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)

Reklama

Reklama