Reklama

Reklama

Čakaj, kým sa zotmie

  • Česko Čekej do tmy (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ztlumte světla, zkontrolujte řetěz na dveřích a připravte se na mrazivý thriller. Na scénu vstupují dvě postavy. Susy, která nedávno přišla o zrak a stále se učí jak s tímto handicapem žít, a psychopatický vrah Roat. Roat chce získat heroinem nacpanou panenku, o které si myslí, že ji Susy má. Jediné oč jde Susy, je přežít. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (394)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

První věc: Změňte či odeberte nějaký samozřejmý element (zrak titulní hrdinky) a obyčejný nápad náhle skýtá nové možnosti. Druhá věc: Doba pokročila. Herecké výkony jsou místy přepjaté a postup tří grázlíků občas malinko komický. Naštěstí je tu Alan Arkin - jeho zloduch s černými skly je ztělesněný satan a hlavně díky němu není povinný konfrontační závěr trapný. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

V hlavní roli jedna malá panenka plná heroinu, jenž nečekaně vstoupí do života slepé Susy. Jejího handicapu využijí zločinci, kteří se chtějí panenky zmocnit a tak začíná spleť lží a intrik... Na komorní thriller skvělé, Audrey se své vážnější a méně usměvavější role zhostila opravdu věrohodně a navíc jsem byla celou dobu napjatá ( což dokazují moje okousané nehty:)) ). Na konci už jsem si skoro trhala vlasy a happy end jsem tedy uvítala. Co se týče těch do očí bijících chyb... tak ty se asi zkrátka musí přehlédnout. Co na tom, že stačilo, aby se Susy zamykala, ihned zavolala manželovi, nebo popřípadě utekla k sousedům zavolat o pomoc. Trochu to kazí dojem, takže na plný počet to není, ale musím uznat, že na tu dobu je to určitě skvěle mrazivý thriller. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $4miliónovTržby USA $17,550,741Tržby Celosvetovo $17,550,741 ║ Veľmi nápadito vybudovaný thriller s výborným obsadeným na čele s Audrey Hepburn v úlohe slepej Susy, ktorá má aj na úkor vady svoju dôvtipnosť a tým dokáže rýchlejšie reagovať než iný, potom aj taký Alan Arkin sa tu zaskvel ako chladný psychopat s nečakanými úskokmi a taktiež Richard Crenna si výborne počína a dopĺňa výbornú súhru postáv. A treba spomenúť aj husté budovanie atmosféry, napätia, a popri tom sa takmer celý film odohráva len v jednom byte a na celej ploche má stále čim zaujať. /80%/ ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

S podobným nápadom by určite menej schopní tvorcovia nespravili ani najmenšiu škárku do filmovej produkcie, no s prešpikovaným scenárom a so skvelou Audrey (mimochodom môj prvý film s touto dámou) sa to podarilo. Minimum naivity a perfektne vypointovaný záver a scénky, ktorých myšlienky naozaj zatajujú dych. 85%. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Rozkošná Audrey Hepburn, ktorá svoju úlohu slepej naivnej manželky zvládla úplne bravúrne. Napínavý thriler odohrávajúci sa prevažne v jednej miestnosti, no dokonale vybudovaný a ani chvíľu nenudí. Prekombinovaný scenár a pre mňa veľmi milé prekvapenie. Čoraz viac začínam byť presvedčená, že dnešné odvary sa veľakrát (nie vždy) s klasickými thrilermi nedajú ani porovnávať. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (27)

  • „Wait Until Dark“ mělo jako původní hra od Fredericka Knotta premiéru 2. února 1966 v divadle Ethel Barrymore Theatre v New York City a odehrálo se 374 představení. (HellFire)
  • Titulky neuvádějí žádnou osobu zodpovědnou za kostýmy. To proto, že Audrey Hepburn (Susy Hendrix) si sama vybrala šaty v Paříži. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Reklama

Reklama