Reklama

Reklama

Čakaj, kým sa zotmie

  • Česko Čekej do tmy (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ztlumte světla, zkontrolujte řetěz na dveřích a připravte se na mrazivý thriller. Na scénu vstupují dvě postavy. Susy, která nedávno přišla o zrak a stále se učí jak s tímto handicapem žít, a psychopatický vrah Roat. Roat chce získat heroinem nacpanou panenku, o které si myslí, že ji Susy má. Jediné oč jde Susy, je přežít. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (394)

boshke 

všetky recenzie používateľa

Ano, kdyby Susy věděla, jak funguje zámek na dveřích, tak by se z toho nic nestalo, jak ne nepravdivě podotýká celá řada mých vážených kolegů zde. Ono se taky ale nestává každý den - alespoň mně ne -, že se z vás trojice kriminálníků snaží vymámit panenku narvanou heroinem. Ano, člověk musel sem tam přivřít oko, u mne to však nic neměnilo na tom, že jsem byl napjat od začátku až do konce. A takovou zákeřnou zrůdu jako je Roat aby člověk pohledal... 90% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $4miliónovTržby USA $17,550,741Tržby Celosvetovo $17,550,741 ║ Veľmi nápadito vybudovaný thriller s výborným obsadeným na čele s Audrey Hepburn v úlohe slepej Susy, ktorá má aj na úkor vady svoju dôvtipnosť a tým dokáže rýchlejšie reagovať než iný, potom aj taký Alan Arkin sa tu zaskvel ako chladný psychopat s nečakanými úskokmi a taktiež Richard Crenna si výborne počína a dopĺňa výbornú súhru postáv. A treba spomenúť aj husté budovanie atmosféry, napätia, a popri tom sa takmer celý film odohráva len v jednom byte a na celej ploche má stále čim zaujať. /80%/ ()

Reklama

larelay 

všetky recenzie používateľa

Bohuzial, takmer som sa unudila k smrti... Nechcem byt zla, ale od filmu, ktory je na 153. mieste by som cakala urcite viac, ako len obycajny thriller, pri ktorom budem kazdych 5 minut pozerat na hodinky, kedy uz skonci. Tolko dier v scenari, tolko nelogickych veci a hlavne, vrrrr, nesmierne nesympaticki herci zapricinili, ze som mala istu chvilu tendenciu film ani nedopozerat. A velmi nerada musim skonstatovat, ze Audrey mi isla na nervy a vobec som jej nedrzala palce, ako by sa dalo od takejto role cakat. Asi to bude tym, ze scenaristi a hlavne Audrey asi v zivote nevidela spravanie slepeho cloveka, pretoze ona na slepu nevyzerala ani nahodou. Pohyby, mimika, smer jej pohladov, behanie po schodoch (?!?!?!)... Je mi to luto, ale nemozem dat viac, dokonca som chcela ist aj nizsie, ale rezia bola vyborna, rovnako ako aj dialogy. (Videne 26.9.2009) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný nápad a skvelá herečka ťahajú film výrazne nahor. Ide o takú thrillerovú hru mačky s myšou, kde samozrejme podľa predpokladu, myš tú mačku preciká. Musím uznať, bolo to šikovne vymyslené. Napätie v prvej polovici ale mohlo byť trocha výraznejšie, snímok tu občas v tomto smere zapadol do všednosti a miernej nudy. Druhá polovica už bola výborná, aj vďaka Alanovi Arkinovi, ktorý si svoju postavu psychopatického vraha vyslovene užíval. 75/100 ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Vybroušený klasický americký filmový diamant. Zářivý tak, až působí prakticky sterilně, zejména v pasážích, kdy herci vedou pečlivě připravené a vypointované dialogy. Plakátově dokonalý, naštěstí však jen jemně načrtnutý vztah mezi slepou ženou a jejím partnerem, lupiči gentlemani, s Crennou to zřejmě jinak zaonačit nešlo a jeden nefalšovaný, ale předvídatelný padouch a nijak ohrožené, ale samozřejmě statečné dítě. Posledních deset minut velmi zdařilých, ale skutečný strach o hlavní hrdinku příliš nevyvolá. Raději vždycky sáhnu po něčem víc Psycho. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (27)

  • Audrey Hepburn (Susy Hendrix) chcela film natočiť v Európe, ale od tejto myšlienky upustila po tom, ako sa dozvedela, že natáčanie mimo USA by mohlo viesť k zatvoreniu niektorých nevyužitých štúdii v Hollywoode. (TheRoller)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Reklama

Reklama