Reklama

Reklama

Zrkadlová maska

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (192)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Výtvarno-scenáristická spolupráca McKean-Gaiman postúpila na ďalší level -> režia-scenár. McKeanove charakteristické prvky jeho výtvarne nezameniteľnej tvorby ostali zachované, dokonca prechodom na iné médium boli výrazne posilnené v kombinácii s neustálou ruchovou audiostopou a na prvý posluch možno disharmonickým hudobným podfarbením, čo však spolu s obrazom vytváralo sled hypnotických sekvencií, v ktorých nebola núdza o nenápadné prechody od ambientných skladieb až k jazzovej roztopašnosti varietných trúbiek. Aj napriek tomu, že sa nosná časť deja odohráva v obrazovo rozpitom svete "snov", kde nad prísnou logickou nadväznosťou vládne iracionalita s koncentráciou na náladu a samotné pocity, je Gaimanov scenár až príliš jednoduchý a na autorove pomery plocho "uhladený". ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Popravde receno, podle me az zbytecne uchylna stylizace a to na ukor pribehu. Ne, ze by byl pribeh spatnej, jen je takovej hodne jednoduchej, cela ta mytologie je taky hodne jednoducha a na zaver to tak nak vyzni do ztracena. Jinak co se tyce triku, ty jsou vetsinou takovy desne jednoduchy a cely to pusobi hodne pocitacove, ale v tomhle pripade to asi byl ucel a ono to fakt docela funguje, obcas fakt clovek nestaci cumet, ale misty to uz je skutecne trochu moc. Navic se to ani nejak poradne nerozjede, celej film jen tak pomalu plyne. Nicmene musim pochvalit Stephanie Leonidas, ktera byla fakt dokonala. Celkove lepsi 3*. ()

Reklama

tatanapope 

všetky recenzie používateľa

Celé to na mě působilo , tak nějak až moc umělecky a ponuře ,nejsem si úplně jistá na jakou věkovou kategorii je to zaměřeno , ale děti a mladí to rozhodně nebudou , co je podle mě u sci-fi špatně . Děj byl taky řekněme , až extrémně jednoduchý a ne úplně zajímavý , ale po umělecké stránce to bylo velice zajímavé , takové jako by člověk koukal někde na uměleckou galerii , pouze za toto dávám vysoké hodnocení , protože po téhle stránce to bylo velice zajímavé a neobvyklé . Viděno v rámci Season Chalenge Tour 2015 ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

MirrorMask predstavuje moje zoznámenie s Neilom Gaimanom (budúci týždeň zoznamovanie pokračuje, keď sa mi do rúk dostanú komixy Sandman a román Nikdykde) a je to priam dokonalé zoznámenie. Jediný pocit, ktorý sa u mňa po pozretí filmu vyskytoval, bolo až detské nadšenie z práve videného. Film je jednou úžasnou fascinujúcou prechádzkou po svete snov, kde sa fantázii nekladú medze a všetko je možné. Čo filmu vládne a robí ho naprosto odrovnávajúcim, je atmosféra, ktorej snovosť a podmanivosť musí zaručene dostať každého, a skrz-naskrz geniálne vizuálne prevedenie, z ktorého som mal klapnutú sánku počas celej stopáže. Týmto elementom skvelo sekunduje pomerne rôznorodý soundtrack, dotvárajúci ešte výraznejšiu atmosféru. Kolegovia tu viac či menej kritizujú príbeh, ktorého jednoduchosť mi vôbec nevadila, skôr naopak, prílišná prekombinovanosť by bola v prípade MirrorMasku imho skôr na obtiaž. A vlastne príbehom v jeho pravom slova zmysle sa dá nazvať vo filme len málo (prakticky len začiatok a trochu tá línia priebehu udalostí v snovej časti filmu), gro filmu tvorí skôr séria fantastických snových pasáží, dotýkajúca sa príbehu len sčasti. Ako som už povedal, moje nadšenie z filmu je zhruba tak veľké ako fantázia pánov McKeana a Gaimana a s maximálnym hodnotením neváham ani na sekundu. 10/10 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film odo mňa dostane pár superlatívov. Určite sa jedná o najosobitejší a vizuálne najštýlovejší film aký som doposiaľ videl. Nádherné farby, inovátorské motívy a celkové snové prostredie pôsobí neskutočne kúzelne. Škoda, že to ale nestačí. Zrakovo síce púta, no obsahovo priam nudí. Nápad je síce niečo pomerne nové a netrúfnem si povedať, čo na ňom dejovo meniť, no jednoducho ma pomerne dosť nezaujal. Určite si však rád pozriem aj ďalší McKeanov "výplod". 60%. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městě Brighton. (Saku)
  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)

Súvisiace novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (viac)

Reklama

Reklama