Reklama

Reklama

Mŕtva nevesta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta Tima Burtona (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1 037)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

No tak, co si myslím o tomhle filmu?? Takže: Už jen název "Mrtvá nevěsta Tima Burtona..." fakt jsem byl zvědavý a když jsem film zapnul a zjistil, že jde o animovanou pohádku, ale spíše pro dospěle, nemohl jsem uvěřit. Dokonalá animovaná záležitost která si zaslouží vaší pozornost... Kdybych tak neznal tvoji hlavu řeknu: "Kam jsi dala rozum?" ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Aj keď som sa bál, nakoniec som z kina vyšiel ako víťaz a Burton ako ešte väčší. A aj preklad český (pesničkový) bol celkom fajn. Čo sa čudujem, asi jediný film tohoto typu, v ktorom som sa pri pesničkach nenudil. Skvelý, milučký príbeh, začiatok trošku pomalší, no záver bol monumenrárny. 80%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Nádherný počin, plný patrične morbídneho zmyslu pre humor. Okorenený romantikou, muzikálom, Edgarom Allanom Poeom i otravnými červíkmi, mrviacimi sa v hlavách hnilých sexi neviest. Vysoká galéria podporných postavičiek si získa vaše srdce. Raz sa Burton presťahuje do Holandska a vezme si za ženu Helenu Bonham Carterovú a Johnnyho Deppa. ()

paascha 

všetky recenzie používateľa

Tim je prostě Tim. Neopakovatelný snílek a magický tvůrce snových světů. Mrtvá nevěsta je dalším z řady jeho kouzelných představ, dokonale vyprávěných a nezapomenutelných. Johnny Depp a Emily Watson jsou super, i když jsou animovaní, Elfmannova hudba - co dodat. Dal bych i víc, kdyby to šlo, takhle jen 5* ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Pěkná ošklivost nás provází v každém filmu od Tima Burtona..tady je ale asi ze všeho nejpěknější. Postavené na kvalitním scénáři, překrásné animaci a hlavně na mimořádné atmosféře. Navíc film doprovází mistrovská hudba a hra na klavír. Příjemné v originálním znění i s českým dabingem. Krásná temná pohádka plná citu. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (37)

  • Scénář je založený na ruské lidové pohádce z 19. století, která se zakládá na skutečných historických faktech. Antisemitistické gangy často vtrhávaly na židovské svatby, všechny pozabíjely a nevěstu zahrabaly do země v jejích svatebních šatech. (imro)
  • Celý film je vytvořen technologií stop motion. (Nancy...)
  • Loutky byly vysoké 25-28 centimetrů. (Karlos80)

Súvisiace novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (viac)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (viac)

Reklama

Reklama