Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

tak teda "čad" - - - spojler možný: ak niekto nechá v manhatanskom podzemí pridlho ustajnených niekoľko barelov nebezpečného toxického odpadu, môže to mať rôzne (zaručene však efektne katastrofické) následky. jednou z možností je, že podzemníci = bezdomovci, žobráci a rôzni iní obyvatelia podzemných priestorov sa premenia na niečo veľmi podobné žabe so žiarovkami miesto očí. C.H.U.D. je typický predstaviteľ béčkového hororu z polovice eighties, ktorý časom vytvoril kult, ale vo svojej podtate je dnes už miestami nudný a vôbec nie strašidelný ani desivý pomník veľmi pekného obdobia v americkej kinematografii, rozhodne je však veľmi precízne stavaný, typologicky (či archetypálne) presne zaľudnený a dokonca aj okorenený o pár scenáristicko-režijných a obsahových tak ako aj formálnych obratov, ktoré rokmi "zklišéoviteli" či sa stali povinnou rutinou nízkorozpočtového hororového béčka, posypaný miernou vrstvou síce neprirodzene pôsobiacich no veľmi potešujúcich hlášok a v konečnom (ale naozaj úplne konečnom a poslednom) dôsledku aj prekvapivými maskami, ktoré celkom presne zaradzujú film na hranicu vážneho hororu a brakovej srandy; ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

No jasné, pamätám sa na tú masáž trailermi na kazetách od intersonicu voľakedy začiatkom 90-tych. Vyzeralo a znelo to tak brutálne, zmutovaný bezdomovci kanibali vyliezajúci z kanálov, dokonalý námet na hororové béčko. Nakoniec to bola hlavne nuda kde sa skoro nič nedialo a len v závere bol ten trailerový záber na mutanta s predlžujúcim sa krkom. Dnes ma pomalý dej riešiaci záhadne miznúcich somrákov bavil viac vďaka solídne fungujúcej kanálovej atmosfére a potešil aj Daniel Stern ako hipisácky šéfkuchár zo santusáckej vývarovne. Prekvapivo ma menej bavili akčné scény pretože boli proste zle a nudne natočené a "somrotanti" príliš dementný, stupídne bublajúci, gumený a mali žiarovky miesto očí. Záverečné riešenie situácie bolo potom americké jak divá sviňa, vyhodili do vzduchu dodávku nad poklopom do kanála a akože je hotovo. Zaujímavé mi prišli len dve scény, mutanti klaňajúci sa zeleným toxickým sračkám a stretnutie s komandom ako z Votrelcov. Chcelo by to kurevsky poriadny remake, lebo ten potenciál je fascinujúci! ()

Reklama

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Želví ninjove maj sousedy! Ano, je to ta rodina radioaktivních mutantů požírajic lidi. Kravataci to chtějí zatutlat, ale jak zatutlaj nezvěstný anonymni houmelesaky? Marv aka Denyjel Stern a další štamgasti z města jim chtějí utnout tipec. Celkem fajn béčková odreagovačka. Jen trochu víc ty praxe (vyvražďování) než teorie a bylo by to hned o něco lepší. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Brak mě baví, ale tohle neuspělo. Jsem pro remake. Klady: film než jsem si ho pustil mě zaujal svým neobvyklým názvem, rovněž herecké obsazení nebylo marné. Zápory: starý "béčkový" horor co nemá na dnešní kousky, zastaralý vizuál, bídné speciální efekty a masky kreatur,slabé technické zázemí, každá "drsnější" scéna působí komicky, celkově nuda a tak nějak hovadina o ničem. Mé hodnocení: 10% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

V ktorom filme uvidíte spojenie síl otca Kevina (John Heard) zo Sám Doma a jedného z mokrých banditov (Daniel Stern) __ Chud dokáže na typické béčko prekvapivo kvalitne pracovať so systémom  NY kanalizácie a darí sa mu aj gradovať napätie. Príšery však vyzerajú veľmi lacne a film nemá žiadne silnejšie momenty a ani výraznejšie postavy. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama