Reklama

Reklama

Vladárova nová tvár

  • Česko Není král jako král (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní animovaný film Neni král jako král vypráví vzrušující dobrodružství, které má kořeny ve starodávných čarodějnických příbězích. Mladý rozmazlený král Kuzco musí být vyléčen ze svého sobectví. Je proměněn v lamu a jejíma očima poznává svět zcela novým pohledem. Ve zvířecí podobě prožívá mnohá dobrodružství, poznává lidi hodné i zlé a učí se chápat hodnoty života. V zapeklitých situacích mu pomáhá dobrácký sedlák Pacha. Vzájemný vztah těchto dvou naprosto protikladných postav je zdrojem vtipného humoru. Čtveřici hlavních hrdinů doplňuje čarodějnice Izma a její pravá ruku Kronk. Při výtvarném řešení našli tvůrci inspiraci v kultuře starých Inků a v krajině jihoamerického venkova, i když je pojali se značně stylizovanou nadsázkou. Ve filmu zazní původní písně popové legendy Stinga. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (197)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Štýl kresby pôsobí určite staršie ako na rok 2000, a to berte ako pochvalu. Ja mám tento klasický Disney štýl animákov stále veľmi rád. Prvá polhodina vlastne nič moc. Od momentu v kuchyni, kam sa chrlili objednávky, sa rozbehla akcia a vyrypovanie ako keby vystrihnuté z Looney Tunes. Hlavný problém celého filmu je ale ten, že som sa vôbec nenamotal na postavy. Vzhľadom na dnes už hriešne krátku minutáž nemôžem nejako extra brblať. ()

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*TÝŽDEŇ BEZ DEPILÁCIE* Panovník Kuzco je azda jedna z najsebeckejších a najnarcistickejších postavičiek aké boli kedy vymyslené. Jednotlivec pre neho nič neznamená a ani mase ľudí, teda svojmu národu, nepripisuje žiadnu dôležitosť. Z ničoho si nerobí ťažkú hlavu až do momentu, kedy mu hlava oťažie pod náporom hustých lamých chlpov. Možno si poviete, že byť lamou nie je výhra, ale nebyť panovníkových neschopných a mierne prihlúplych protivníkov, alternatívou k lamiemu telu by bolo telo nehmotné. A určite je lepšie smrdieť zatuchlinou ako hnilobou. Na rozdiel od panovníka/lamy, u ktorého možno postupne pozorovať premenu k lepšiemu, sú všetky ostatné postavičky čiernobiele (avšak nakreslené farebnými ceruzkami): dobrosrdečný a spravodlivý Pacha, odporná a zlá Yzma, a hlúpučký Yzmin pomocník Kronk. Zábava je to však nevídaná. Verdikt v 1 vete: O lekcii slušného správania. 26.04.11 ()

Reklama

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Táto rozprávka ma uchvátila pred vyše 20timi rokmi, keď som ju ako dieťa sledoval na kazete pri každej návšteve našej krstnej. A uchvátila ma aj pred pár týždňami, keď som si ju ako dospelý pozrel po rokoch znova. Nenudí to ani minútu, je to zábavné, je to pre každú vekovú kategóriu a ma to ten najgeniálnejší slovenský dabing, aký si len viete predstaviť. ()

SniperG1 

všetky recenzie používateľa

Dvacet let starý animák, o kterým jsem popravdě ani neslyšel, a Já na něj narazím náhodně, jen díky dětem, až teď! Stydím se, ale na druhou stranu jsem možná radši, že to přišlo až teď, pač s dětma to je hold jiné a má to lepší atmosféru. :-) Ideální rodinný film! Jinak teda i něco k filmu: Originální, nápadité, bláznivé a velmi vtipné... 90% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o vladárovi premeneného na Lamu bol fajn ale grafická stránka na rok vzniku nijak moc výrazná dosť sa strácala v príbehu a na ten vysoký rozpočet to vyznie ako nízko nákladová rozprávka určená priamo ako video film, cez určité negatíva to ale určitý priemer dosahuje aj keď nič prevratné sa fakt nekoná. Presnejšie by som dal tejto rozprávke tak 50% nič viac si z mojho pohľadu nezaslúži. ║Rozpočet $100miliónovTržby USA $89,302,687Tržby Celosvetovo $169,327,687 ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (8)

  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)

Súvisiace novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (viac)

Reklama

Reklama