Reklama

Reklama

Márnica

všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (110)

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Tobe už dávno nie je tým čo býval a svoju reputáciu priam hazardérsky rozmieňa v nenáročných "pulpových" príbehoch, ktorým sa nehnusí ani to najhnusnejšie klišé. Priehľadný scenár v prvej polovici zachraňuje aspoň hustou atmosférou, aby to vo finále dorazil chvíľami nechcene komickými "zvratmi" a vizuálnymi efektami, aké by aj pred dvadsiatimi rokmi pôsobili úsmevne. Veľmi, veľmi slabé tri hviezdičky. ()

Majka_SVK odpad!

všetky recenzie používateľa

Hnevám sa na seba, že som vôbec tento film pozerala. Bola som varovaná a napriek tomu som neposlúchla. V prvých minútach filmu som mala pocit, že ide o klasický priemerný horor a že nič nestratím, keď ho dopozerám. Bola to však chyba. Film sa zvrtol do šialenej miestami až paródie plnej smiešnych efektov, hlúpej zápletky a klišé. Horor pôsobil nízkorozpočtovo, efekty boli miestami až smiešne. Ak mám odporučiť, ten film nepozerajte, je to strata času, jedine ak máte radi paródie, pretože tento film naozaj paródiu pripomínal. ()

Reklama

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Márnice je v pořadí dalším tupým a ničím nezajímavým hororem. Totalně dementní scénář, přičemž více než polovina vás nudí a nikoliv straší. Herecké výkony, no to je prostě katastrofa, zejména tedy Dan Byrd, který nepředvádí absolutně nic. Přiznávám se, že celkem se mi líbila jakžtakž poslední půl hodinka ve které se aspoň něco málo dělo ale zase se to všechno podělalo příšerným koncem . Ovšem vrcholem všeho jsou masky oživlých mrtvol. Něco tak odbytého jsem ještě neviděl a masky misto toho aby působily děsivě tak spíše působí směšně. 1* a to ještě velmi slabá!! ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Pán Hooper už zrejme nenatočí žiadny morbídny horor, ktorý by rozrušil svet ako sa mu to podarilo svojou prvotinou Texas Chainsaw Massacre (1974), ani nedosiahne kvalít určite atmosferického dielka z produkcie Stevena Spielberga Poltergeist (1982). V Mortuary síce dokázal navodiť slušnú atmosféru, ktorá však ku koncu prudko klesne. Možno aj vďaka odľahčeným veselším scénkam, ale hlavne kôli naivnému scenáru. Ničím neprekvapí. A o čom to je? Márnica – žeby znovu „dead walk“? Super je situácia, keď sa naši traja kamaráti v dome vyhúlia a na dvere zaklope policajt. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

(Pod)priemerný horor veterána Tobea Hoopera ani omylom nestačí na jeho dve vrcholné diela (TEXASKÝ MASAKER MOTOROU PÍLOU a POLTERGEIST). Napriek tomu sa mu i bez poriadneho rozpočtu darí budovať kvalitnú strašidelnú atmosféru, najmä niektoré pasáže z nočného cintorína v prvej polovici sa mu vydarili. Horšie je to so slabým hereckým obsadením a nevydareným scenárom, ale vďaka latexovým príšerkám a akčnému finále má MÁRNICA niečo do seba. Ale veľa toho nie je a jej prvá, povedzme "atmosférická", časť ma bavila viac, ako druhá "krvavá a uvrieskaná". A už ani tá prvá nebola nijako mimoriadna. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/150216/Marnica-40.html ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Súvisiace novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (viac)

Reklama

Reklama