Reklama

Reklama

Zem krvavého slnka

  • Česko Země krvavého slunce (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Keď zavraždia guvernéra Tokia, poveria bývalého agenta CIA Travisa Huntera (Steven Seagal) úlohou nájsť a chytiť teroristov zodpovedných za tento bezočivý zločin. Zabitie guvernéra je však iba začiatok rozsiahlej a násilnej korupcie! Hunter vďaka svojim skvelým zdrojom zistí, že vodca japonskej mafie Yakuza sa chce spojiť s čínskou mafiou, a tak vytvoriť dokonale prepracovaný systém šírenia drog. Čas neúprosne beží a Yakuza je za každú cenu odhodlaná dokončiť to, čo začala. Podarí sa odvážnemu Hunterovi prekaziť celú operáciu a zároveň vyviaznuť živý? Nuž... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Steven Seagal sa tentoraz rozhodol postaviť samotnej Yakuze v jej domácom Japonsku, pričom ma trochu prekvapuje, že až vo svojom videoobdobí, predsa len k Japonsku mal blízko, táto krajina ho v podstate sformovala a na filme to aj vidno. Samozrejme už to dávno nie je, čo bývalo, ale aj tak sa jedná rozhodne o jeden z jeho najlepších videofilmov. Na prvý pohľad hlavným väčším záporom je slabšia dynamika filmu a málo akčné prevedenie, film sa vlastne rozbehne až v závere, ale paradoxne mu to zase tak moc neškodí. Seagal tu má vyšetriť vraždu guvernéra, čo tu aj tak nemá vlastne žiadny význam a tak je to celé o spoznávaní samotnej Yakuzy, ktorá sa dosť zmenila, mladá generácia už neuznáva autority a tradičné hodnoty, čo ma ale celkom bavilo a tak ma vôbec nenudili ani všetky tie dlhšie dialógy. Ale film má aj ďalšie klady, Seagal je tu stále ten najlepší z najlepších, ktorý má medzi miestnymi dobrú povesť a tak aj rozhovor s hlavným členom Yakuzy je o vzájomnom rešpekte, je tu až prekvapivo príjemná romantická línia, ktorá síce nemá moc priestoru a tak ani tá potenciálna pomsta nie je až tak úderná, ako by mohla, ale aspoň to pre film nemá až tak zásadný význam, skôr ho to tak príjemne osvieži. A tá všadeprítomná japonská atmosféra a ich typické prvky sa mi tu páčili. Spokojný som aj s obsadením, Steven Seagal ma tu veľmi baví a vidno, že aj on sa v tomto prostredí cíti dobre, nesklame jeho mladý partner Matthew Davis a šéf William Atherton, ale poteší aj plno známych japonských hercov, ktorých vždy rád vidím a šéfa čínskej mafie si zase zahral Ken Lo. Určite môžem pochváliť aj akciu, len škoda, že jej je tak málo. Tých pár súbojov ale ponúkne prekvapivo slušnú choreografiu, nie sú ani zle natočené, aj keď občas je tá kamera predsa len zbytočne blízko a Seagal tu predvedie nielen viacero slušných chvatov, ale veľmi dobre mu to ide aj s mečom. A tak nechýba ani dostatok krvi. Ale inak je tu už len jedna prestrelka, tá úvodná, kedy ale Seagal úplne zbytočne vymení samopal s tlmičom za hlučnejšiu zbraň a tým vlastne všetko pokazí. Takže celkovo sa tu na akciu dosť dobre pozerá, ale to najlepšie príde až v závere, najprv vydarený súboj s vodcom čínskej mafie a následne vyhladenie celého sídla Yakuzy. Toto je asi jedna z najlepších akčných sekvencií, ktoré Seagal ponúkol v celom svojom videoobdobí. A film prekvapivo nesklame ani po technickej stránke, na pomery videofilmov má veľmi dobrý vizuál, odohráva sa v atraktívnom prostredí a aj režisér to vie občas osviežiť. Takže Seagalovým klasikám sa to samozrejme nepribližuje, ale aj tak sa mi Krajina krvavého slnka páči, nemá žiadny výrazný zápor, určite jeden z jeho najlepších a najkvalitnejších videofilmov. 76% ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

"Rozsekam te na kusy!" "SMIK, SMIK, SMIK" :-D heheh no tak tohle byla scena, kde jsem proste vyprsknul smichy, a pak jeste zaverecny boss: "Neser me (Seagale)!........Arghhhhh chropt chropt" Aneb jak jsou sceny se Seaglem uzasne v tom, ze z naprosto vazne minene bojove sceny dokaze nekdy udelat dokonalou parodii :)) Ale abych mluvil k filmu: kupodivu jeden z mala koukatelnych "seagalovskych" kousku. Cesky nazev naprosto odpovida tomu, co uvidite :) tuna kecupu, useknute koncetiny a mrtvol vic nez v anticke tragedii. Dejem i nekterymi scenami je to porad Stevenova trapna klasika, ale hodne me tu bralo prostredi Tokia a to, ze je naprosta vetsina dialogu v japonstine...jednak mam tuhle rec rad, jednak to pusobi hodne realne (zvlast kdyz se jedna o film o yakuze)...aspon neco, kdyz uz ten zbytek Seagal zazdi :)...napriklad jsem nechapal proc vetsinu filmu Stevie septa, jak kdyby mel neco s hrtanem :) No mozna se zrovna vratil od foniatra, kazdopadne kdyz uvazoval o garderobe, ocividne si pred natacenim pustil Matrix :) Ale jak rikam, vylozene jsem se nenudil, kupodivu to melo jakztakz hlavu a patu, a vetsina bitek byla slusnych (samurajske mece jsou cool samy o sobe:) Presto jsem se ale nedokazal zbavit pocitu, ze jakasi "svrchovana pravomoc" FBI a CIA na uzemi Tokia je nejak vycucana z prstu....zajimalo by me, jaka je realita :) ()

Reklama

10Domik10 

všetky recenzie používateľa

Už zo začiatku obrovská nuda, totálne neprehladné bojové scény, hlavne tá na poschodí nad herňou bola priam utrpenie, pretože namiesto ukázania Seagalovej techniky ho ukážu z čelného pohladu šermujúc rukami. Hrôza, ten záver dáva filmu aký taký zmysel, ale ak porovnáme tieto filmy s Jetom Li alebo Tonym Jaa tak by 80 až 90% Seagalových filmov malo odpad. No keď tak rozmýšlam asi aj majú :) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to jedna z tych pozeratelnych videoSeagaloviek. Paci sa mi na nej Japonske prostredie v ktorom sa odohrava. Pribeh je tiez celkom zaujimavy a ked dôjde na nejaku bitku, tak v nej Seagal este predvedie par pôsobivych bleskovych chvatov. Skoda len ze mu to trochu kazi zbytocne rychly strih. Najlepsia je bitka s Kenom Lo, ktory svojimi bleskovymi nohami dokonca posle Seagalovho dublera k zemi. Malo vidana vec. Tento film najviac trpi tym, ze obsahuje malo akcnych scen. Rozpocet sa na poslednu chvilu dost kratil, takze su tu len bitky. Plagat s tym velkolepym vybuchom sproste klame. No dobre, ale mohlo ich tu byt ovela viac. Seagal vtedy este na to mal kondicku a dokonca sa v tomto filme dost snazil, takze jeho dublera nevidno prilis casto. Dokonca aj po hereckej stranke predvedie viac ako kamennu tvar a jeho mam vsetko v pici vyraz tu uplne absentuje. K tomu nosi skvely kabat, ktory mu perfektne sadne a tak vyzera pôsobivo. Prekvapivo si tu Seagal napisal aj romanticku liniu, co je v jeho filmoch velka rarita, ale ta sa prilis nevydarila. Chemia medzi nim a tou japonkou je nulova a ked ju zabiju tak z toho nejake velke emocie tvorcovia nevydolovali. Vysledkom je tuctovy film so stale charizmatickym pohodovym Seagalom a par slusnymi bitkami. Pre bezneho fanusika akcnych filmov nic extra, pre Seagalovych fandov celkom prijemny zazitok. 4/10. ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

NOVA HD - Stevenovi fandím a shlédnul jsem většinu jeho filmů, ale toto byl opravdu jeden z jeho nejhorších filmových počinů. Akce v podstatě žádná - jenom závěrečná vyvražďovačka meči. Iritovala mě neuvěřitelně hloupě se chovající mladá odnož japonské mafie. Když si člověk přečte recenzi a vidí tam slova jako Yakuza nebo Tongy, tak si řekne, že to bude asi dobrá akčňárna. Ale tohle bohužel nebylo ani průměrné. Z úcty k Seagalovi a díky kvalitnímu dabingu pana Štěpničky dávám 2 hvězdičky. 40% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Během souboje na ulici s partou mladých mafiánů má Travis Hunter (Steven Seagal) kabát zapnutý. V přiblíženém záběru, kdy protivníka odzbrojí a přetočí jeho typickým chvatem, jde však vidět, že má kabát rozepnutý. V dalším záběru již má kabát zase zapnutý. (rublik05)
  • Pracovní název filmu: Yakuza. (Stocki)

Reklama

Reklama