Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá část slavného sci-fi filmu Planeta opic. Paul Dehn a Mort Abrahams, scenáristé filmu natočeného Tedem Postem v roce 1969, převzali z Boulleho knihy pouze postavy a vytvořili zcela nový příběh, kde se vlády ve společenství opic zmocní agresivní gorily a podniknou výpravu do zakázaného pásma, kde žijí zbytky původních lidí, ovládajících telepatii a uctívajících jako božstvo gigantickou jadernou hlavici. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Oproti prvnímu dílu opičí krok zpátky! Namlsali se úspěchem, ale očividně nestačí jen narvat tucty opic a doufat, že to bude fungovat. Jednička stála na příběhu, zvratu, nepoznaném...zde se nic takového neděje, příběhově to je nudnější a nezáživné. Místy dokonce nelogické v rámci scénáře a možná (ne)chtěně vtipné. Přesto tři hvězdy, protože jsem stále pln pozitivních dojmů z prvního dílu a tak trochu jsem té pozitivity přenesl na dvojku... ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Výrazny kvalitatívny prepad, začiatok cesty do rutiny a postupnej béčkovosti ktorá nás sprevádzala všetkými ďalšími pokračovaniami. Keď vynecháme prvý diel, tak je táto časť, dajme tomu, ešte pozerateľná oproti ostatným. Príbeh je ale nudný, väčšina scén rutinérskych a okrem hlavnej postavy žiadna iná nie je aspoň priemerne sympatická. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Wow efekt je už raz a navždy stratený, napriek tomu mi osobne toto pokračovanie celkom sadlo. Zámerom bolo nesporne aj reflektovať situáciu v súdobom svete, len je trochu škoda, že protesty s transparentmi v zmysle "make love not war" a prítomnosť jadrovej bomby sú až príliš doslovné. Tak ma napadlo, či sa pri skutočnej vizáži ľudských mutantov neinšpirovali tvorcovia slovenského Tretieho šarkana. Stále to má solídnu atmosféru a dej šlape bez problémov dopredu až k (opäť) prekvapivému záveru. Ostatné staré časti som už nevidel a popravde po tom, ako skončilo Do vnútra opíc muselo byť zrejmé, že pôje už len o varenie z vody. 70% ()

Vědma 

všetky recenzie používateľa

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabé. Tvorcovia sa snažili posunúť dej z prvého dielu dopredu, ale nevyšlo im to. Snaha je vidieť, no dejovo to až moc odskočilo od kultovej jednotky (a vlastne od celej série). Pozerať sa na nejakých nadľudí so schopnosťou telepatie?! ma má akože zaujaťť? Minimálne prvá polovica je pozerateľná, žiaľ od nástupu spomínaných nadľudí sa koná otočka o 180 stupňov a i ked to navonok vyzerá ako, že sa vysvetlujú niektoré z veci z Planéty opíc... prichádza jedna nelogická vec za druhou, doprevádzané jednou stupiditou za druhou. Apokalyptický záver pridáva štipku na zaujímavosti a otvára dvere daľším dielom, ktoré možu priniesť (a priniesli) pohľad na Planétu opíc z iného uhľu. ()

Galéria (157)

Zaujímavosti (20)

  • Je možné zpozorovat podobnosti mezi mutanty z tohoto snímku a rasou Talosianů z televizního filmu Star Trek: Klec (1965). Obě rasy jsou přeživšími jaderné války s vybělenou kůží a s telepatickými schopnostmi. Obě tyto skupiny pak žijí v podzemí. (fiLLthe3DD)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama