Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavné australské drama, nominované na Oscara a čtyři Zlaté glóby, je založeno na reálném příběhu Lindy Chamberlainové, neprávem obviněné z vraždy svého dítěte během cesty po australském vnitrozemí. V hlavní roli přímo koncertuje oscarová Meryl Streepová, která za roli médii ztýrané matky obdržela hlavní cenu na festivalu v Cannes. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (88)

sona123 

všetky recenzie používateľa

Velmi zvláštní film, snad jediný, kde má Meryl černé vlasy. Úsměvné kulisy let - nevím kterých, osmdesátých, sedmdesátých? A drsné drama, kde pravda je - kdovíkde. Nejde to jen tak odkoukat bez toho, že by u sledování člověk neprošel plejádou podivných a silných emocí, nad kterými visí otázka: tak jak to teda všechno bylo? ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Skoro bych brečel, když se člověk ponoří do děje, představí si, jaké by to bylo na jejím místě, přichází hrozná tíha zoufalosti. Nádherné je, jak se tu společnost mění, od ochoty pomoc, přes rozdělení na dva tábory, až po skoro jednohlasné ukamenovat. Božská Streep, ale to je spíš samozřejmost - možná jen ty účesy, co jí vyrobily na hlavě, jsou fakt asi až moc naturalistické. Každopádně doporučuji, ale zajímalo by mě, jak ten příběh pokračuje ve skutečnosti... ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Skoda, ze sa filmu az tak dobre nedarilo v kinach - podla trzieb to bola dost velka bieda. pribeh je pri tom ale dobry - za pravdu sa musi bojovat a pravda je pichlava, boli a je neprijemna. Meryl Street /Sophia´s Choice/je v roli Lindy Chamberlain vyborna, prva polka filmu ma hned zaujala a nepustila. potom som mal problem s druhou castou - nie som pravnik, pravnicke reci ma nebavia a pravu rozumiet vlastne nechcem. Rezia Freda Schepisiho /western Psanec Barbarossa/ na urovni, rezisersky myslim, ze ide o jeho najlepsi film. Ak aj nie najlepsi, tak urcite jeden z najlepsich. Australska kinematografia ma zaujima coraz viac a viac, nehorazne zaujimava zem : 89 % ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Silný príbeh, ktorý nenechá nikoho chladným. Prísť o dieťa takým spôsobom musí byť naozaj strašné. Z pohľadu hlavnej postavy Lindy ide o pomerne zložitý film, ktorý sa vyžíva v citovej komplikovanosti oboch rodičov a z pocitov veľkej krivdy po obvinení matky z vraždy. Na jednej strane chápem Lindu, že bola voči nepriateľskému prostrediu chladná a že neprejavovala na súde žiadne city, na druhú stranu však chápem aj ľudí okolo, pretože týmto svojim správaním si logicky v ich očiach len priťažovala. Odhliadnuc od toho mi však prišlo veľmi čudné a hlavne nezodpovedné ťahať niekoľkotýždňové bábo a ísť s ním na rodinný výlet niekam do jednej z najviac nebezpečných oblastí na svete. To bolo vážne nerozumné. 80/100 ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Celým filmom sa tiahne skľučujúca otázka: Ako mohol pes dingo uniesť a zožrať dvojmesačné dieťa a nenechať ani kosť, len vyzlečené (ale neroztrhané!) dupačky a kabátik? Manželka kazateľa cirkvi Siedmeho dňa vyzerá chvíľami ako poriadna mrcha a potom zas ako úbohá matka, ktorá prišla o dieťa. Meryl Streep šikovne zvláda celú škálu rôznorodých prejavov. Film takisto veľmi dobre zobrazuje verejnú mienku, ktorá sa nakláňa zo strany na stranu. Pochybnosti a podozrenie striedajú súcit a spoluúčasť na tragédii. Lenže, kde je pravda v tejto true story nie je jasné ani na konci. Veď, ako mohol dingo... ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (9)

  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • Dva roky po zmizení dítěte soud případ znovu otevřel a ženu, která v té době čekala čtvrté dítě, poslal za vraždu dcerky na doživotí za mříže. Její manžel dostal jako komplic podmíněný trest. Jen shodou náhod se tři roky po tomto verdiktu v nedalekém doupěti psa dinga podařilo nalézt kus oblečení. Znalci ho brzy identifikovali jako kus Azariina kabátku a odsouzená matka se dostala na svobodu. V následujících letech soud případ ještě několikrát otevřel, ale nikdy nedospěl k jasnému závěru. Umrtní list malé Azarie tak až do úterka uváděl neznámou příčinu smrti, až v úterý 12. června 2012 - po dlouhých 32 letech - ji soud definitivně zbavil podezření z vraždy děvčátka. (Dlee)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)

Reklama

Reklama