Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď sa malý drak živí iba uhlím, vyrastie z neho nenapraviteľný dobrák. A presne taký je drak Mrak, na ktorého narazia šľachtici v lese za siedmimi vŕškami a siedmimi potôčikmi. Nečakajú však, kým sa drakova povaha prejaví a vezmú nohy na ramená. Aby sa pred kráľom neponížili, svoj príbeh o stretnutí s drakom mierne upravia. Keď kráľ zbadá svoju dcéru s nešikovným flautistom Marianom, starosti sa mu len a len kopia. Prípadný ženích sa mu totiž ani trocha nepozdáva. Okrem toho sa obáva, aby si drak náhodou nedal princeznú na večeru, ako to už draci robievajú. Ochrancovia princeznej pred drakom sa hrad nehrnú a šľachtici namiesto brúsenia mečov naďalej hľadajú výhovorky. Kráľ sa teda rozhodne nájsť inú princeznú, ktorú by drakovi podstrčil namiesto svojej dcéry. Keď žiadnu nenájde, urobí princeznú z uhliarovej dcéry Lidky. To je však veľmi smelá a nebojácna dievčina. S drakom sa rýchlo spriatelí a spoločne s dedom Patočkom sa ho dokonca rozhodnú spoločne chrániť pred prípadnými hrdinami z hradu, ktorí by mu chceli ublížiť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (197)

Kamas 

všetky recenzie používateľa

Na téhle pohádce jsem byla poprvé v kině v 1. třídě a dodneška patří k mým nejoblíbenějším. Hlas tehdy 16 letého Jana Šťastného musel být sice pro moravský přízvuk předabován, ale nic mu to neubralo na charisma. Což nemohu řící o princi Mariánovi, "brnkálistovi" z vedlejšího království a to mám brnkálisty jinak veskrze ráda :). ()

Paskriv916 

všetky recenzie používateľa

Kdyby na sebe vzal zlatý retrívr podobu draka, tak by to byl dozajista náš dráček Mráček. Takhle pohádka je kouzelná hlavně v tom, že oproti své premiéře nezestárne ani o rok.... a to hlavně protože již tehdy vypadala, že ji produkovali v minulém tisíciletí. A přesto ji máme rádi přesně takovou, jaká je. ()

Reklama

hellequine 

všetky recenzie používateľa

Mě se dráček Mráček náhodou moc líbil.. Pořád lepší rovnou přiznat - "My na to nemáme" a otočit to do, na první pohled, absurdně ztvárněného draka, než se snažit zapůsobit na první pohled bezvadným, blíže však zfušovaným drakem, na jehož bezchybné ztvárnění by prostě nestačili (ať už po finanční nebo trikové stránce).. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Pohádka klasického až přespříliš jednoduchého ražení v zajetých československých poměrech. Pohádka, která pro tu svou prostotu rozhodně nevynikne mezi klenoty jako jsou S čerty nejsou žerty a jiné. Pohádka, která ovšem na onen odpočinek, ke kterému byla svázaně napsána, dokáže krásně navnadit a již léta nezaměnitelně patří k našim českým Vánocům. ()

Armin82 

všetky recenzie používateľa

Tahle pohádka mi toho moc neřekla. Nebudu hodnotit grafickou stránku draka Mraka,ale celkově to byla slabota. Až na Cízlera či Kemra, dost nevýrazné herecké výkony,spousty teprve začínajících herců a režie taky žádná hitparáda. Máme pohádky kvalitou o několik levelů vejš,ale na Vánoční pohodu,proč ne--->40% ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (13)

  • V pohádce namluvil Gustav Bubník Jana Šťastného, Miroslav Moravec Štefana Kvietika a Petr Svoboda Maroše Kramára. (pávek)
  • V pohádce si jednoho z dvořanů zahrál také tehdejší kastelán zámku Milotice. (wictoria)

Reklama

Reklama