Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná známým videoklipem Michaela Jacksona "Man in the Mirror" a postupně přechází v koláž různých klipů jeho kariéry. Uvidíte například parodii na jeho slavný klip Bad v podání dětí, a snovou sekvenci, kdy Michaela pronásledují jeho fanoušci. Než však začne film, kde Michael hraje hrdinu s magickými schopnostmi, který zachraňuje tři děti před drogovým dealerem, máte ještě možnost shlédnout dva další klipy. Do samotného filmu tvůrci zahrnuli i videoklipy Smooth Criminal a "Come Together". (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (119)

Hwaelos 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se udělovali Oscaři za divnost, myslím, že je jasné, kdo by v roce 1988 triumfoval. Michael jako sporťák, jako raketa, jako robot, mimožemšťan, jako králík, jako tanečník v klubu třicátých let a především Michael ochraňující malé děti před drogami a černými muži s drdolem:) Režisér musel být zkouřenej jak čolek. Celou dobu jsem si říkal: "Pro koho bylo tohle sakra točené?" Nicméně ve filmu figurují tři naprosto nezapomenutelné (pětihvězdičkové) scény: vtipný animovaný útěk před fanoušky, dětská variace Scorseseho klipu "Bad" a Chillversův vložený klip ke Smooth criminal. Mimochodem tahle barová scéna vznikla jako variace na Astorovu scénu z Band wagon. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Ono je to treba brať z toho umeleckého pohľadu, ako podporné (dlhé) video natočené výlučne pre podporu predaja albumu, čo ako ukázal čas vyšlo dokonale. Inak sa v podstate jedná o fantazmagóriu, ktorá vlastne nedáva bohvieaký zmysel. Každopádne, keď sa zameriame vyslovene na Michaela Jacksona, tak je neprehliadnuteľný po všetkých stránkach, hudobnej, pohybovo tanečnej, umeleckej a v podstate aj životnej. A to som aj hodnotil. Hodnotiť to ako film by bola chyba a skončilo by to niekde na 20%. ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Jacksonovi fanúšikovia budú milovať celý materiál, ale fanúšikovia filmu si to zvlášť nežijú. Vizuálny koncept je v niektorých bodoch dobrý (počas edície všetkých MJových klipov), no v iných momentoch je priam hlúpy a smiešny (MJ sa mení na bláznivého králika a stvorenia, ktoré ho sledujú v hollywoodskom štúdiu). 6/10 ()

MaxBodycount 

všetky recenzie používateľa

Keď si Em Džej na tajňáša zahosťoval v remaku epizódy seriálového Batmana, producenti zvetrili šancu útoku na detský trh a výsledných štyridsať minút obalili videami blednúceho majstra v snahe predstaviť ho aj predškolskému publiku. Tento zámer vychádza tvorcom, aspoň po umeleckej stránke perfektne; logika prepájajúca /skvelé/ videoklipy s infantilným takmer príbehom oslovuje primárne diváka adresovaného Mášou a medveďom, tí čo sa už vedia samostatne vypišať majú utrum. Moment filmového blaha: Michael sa mení na robota. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

To, ako je Michael odkázaný na bezmedznú lásku k deťom, je tu ukázané presne, takisto sa presvedčíte o tom, že to bol neskutočne vnímavý a citlivý človek a predovšetkým jeden z najpôsobivejších hudobníkov nielen vtedajšej doby. Jeho klipy môžem sledovať ako na bežiacom páse, no stále sú pre mňa rovnako čarovné, milujem ten prominentný klobúk dokazujúci jeho nadradenosť, tie jeho svojské pohyby a gestá, ten hlboký pohľad umelca... ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (14)

  • Záporák se jmenuje "Frank Lideo". Jeden z výkonných producentů filmu se jmenuje Frank DiLeo a byl Jacksonovým dlouhodobým manažerem. (Morien)
  • V parodii na videoklip Bad s názvem BADDER vystupují dětští tanečníci. Na plakátu Wanted je vyobrazen sám král popu Michael Jackson. (Roman.Ticka)
  • Ve stejném roce byla vydána jediná zpěvákova autobiografie pod názvem „Moonwalk“. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama