Reklama

Reklama

8 statočných

  • Slovensko Antarctica (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný príbeh o lojalite a priateľstve sa odohráva na najchladnejšom, najveternejšom a najnedotknutejšom mieste na Zemi. V Antarktíde sa končí obdobie leta. Blížiaca sa obrovská snehová búrka a stav núdze donúti velenie vedeckej expedície urýchlene evakuovať všetky vedecké a meteorologické základne. Týka sa to aj základne, na ktorej pracuje Paul Walker ako sprievodca a psovod Jerry Shepard. Kapacita lietadla však stačí len na evakuáciu ľudskej posádky a na ďalší záchranný let neostáva čas. Na základni musí zostať svorka ôsmich polárnych psov. Jerry opúšťa svojich milovaných štvornohých priateľov v ľadovej divočine s prísľubom, že sa po nich čo najskôr vráti. Tak sa začína jeden z najúžasnejších príbehov o prežití. Je o to silnejší, že vznikol podľa skutočných udalostí, keď svorka psov prežila v mrazivej divočine vyše 170 dní... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (333)

Tomasso001 

všetky recenzie používateľa

Ledovce, sníh, všude bílá plocha a krásné záběry toho všeho. Nejlepší částí filmu jsou scény se skvěle vycvičenými psi, kteří by za svoje role zasloužili oskara:-) Jejich příběh je smutný, zajímavý a táhne celé dílo. Kdo má doma psa, hodněkrát ho film chytne za srdce. Na druhou stranu část filmu kde hrají lidé je místy nezáživná, zbytečně protahovaná a závěrečnému setkání se psy mi chyběl větší náboj a trošku víc reality v chování psů. Ale jinak je to solidní film, který bych nenazval ztrátou času pro ty, kteří mají tato stvoření rádi. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Moc hezký film, který v hodnocení trochu doplácí na předsudky vůči Walt Disney. To ale zde nemá cenu rozebírat. Mně se to líbilo, začátek byl docela akční a napínavý, střední pasáž poněkud zvolnila a závěr v podobě bitky o velrybí maso, dostal zase šmrnc. Příroda byla překrásná (natáčelo se např. v Grónsku a v Kanadě), hudba byla líbivá a herci mi nikterak nevadili. Trošku bych si možná představoval lepší scénář a tak o 15 minut kratší stopáž, ale jinak jsem velice spokojený. Jedná se fakt o povedený film a když to řeknu i já (kočkař, nikoli pejskař), tak na tom něco bude. Ti husky jsou prostě úžasní. :-))) ()

Reklama

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Kdybych tak moc neměl rád psi, měl bych s tímto snímkem dost zásadní potíž. Tento film NENÍ rodinný, NEMĚL by být zlehčován a rozhodně si NEZASLOUŽÍ typicky disneyovské zkýčovávání už jenom proto, že je (s jistou rezervou) podle skutečné události. Naštěstí pro něj na mě všechno ostatní působilo natolik silně, že uděluji vysoké hodnocení, za které mohou ze 65% psi, z 15% efektivní ždímaní emocí, z 10% vizuální provedení a z 10% odzbrojující závěr. Ale bylo to zatraceně těsné. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $81,612,565Tržby Celosvetovo $120,455,994Tržby za predaj DVD v USA $104,916,245 //počet predaných kusov 4,119,514║ Je to nádherný dobrodružný film pokiaľ sú v zábere psy hasky a ich putovanie nehostinnou krajinou, plus svoje urobí vo vizuály aj zasnežená krajina Antarktídy (aj keď sa to samozrejme natáčalo v iných lokalitách, prípadne aj v filmových ateliéroch), ináč ide o klasickú frašku o záchrane kde film stráca na akejkoľvek atmosfére, obsadenie Paula Walkera bol dobrý ťah, na druhú stranu zas Jason Biggs bol trošku moc od veci, jeho tlačenie na komické vložky boli len a len trápne(našťastie len minimálne množstvo bolo týchto ako že odľahčení). /videl v kine: 65%/ ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Pekný filmík od Disneyho, ale predsa dve hodiny sú priveľa. Antarctica je pomerne dobre zrežírovaný film pre malých aj veľkých divákov. Dej je síce priemerný, ale dobre sa na film díva pretože je tu množstvo prekrásnych záberov na ľadovú Antarktídu alebo krásnych psov. Chvíľami je to napínavé a chvíľami prázdnejšie, ale sťažovať si nemôžem. Je tu kus citlivej práce, či už na strane pred kamerou alebo za kamerou. Film nemá ďaleko od 4*, ale zatiaľ sú to len veľmi silné tri hviezdy. 70% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Základní výcvik se soustředil především na vyjadřování emocí psů - hlavně různé pohyby hlavou, vrčení a cenění zubů. Později se učili i chytat ptáky ze vzduchu nebo plazit po tenkém ledě... Každý pes měl dva trenéry, kteří byli neustále přítomni - bez ohledu na to, zda kamera běžela nebo ne. Občas bylo těžké postavy na širých pláních Kanady před kamerou schovat. (hippyman)
  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)
  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)

Reklama

Reklama