Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Samuel „Sam“ Keenan (Jean-Claude Van Damme) je bývalý člen elitnej jednotky amerického námorníctva s bojovou skúsenosťou a určením chrániť americké záujmy kdekoľvek na svete. Ale v deň, keď prichádza do svojho nového pôsobiska v búrlivej východoeurópskej zemi, je Keenan doslova hodený do krvavej a chaotickej scény: ťažko ozbrojení rebeli vypálili hlavné mesto, zabili amerického veľvyslanca a hrozia zvrhnúť nového prezidenta Yuriho Amireva (Serban Celea) aj krehkú demokraciu! Keenan rýchlo zaisťuje americké veľvyslanectvo a poskytuje prezidentovi úkryt. Ale pomoc amerických jednotiek je ďaleko a agresívni povstalci vo vnútri. Keenan musí zlikvidovať povstanie skôr, ako ambasáda „ľahne popolom“... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (84)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi dobrý príbeh o vojenskom dôstojníkovi, ktorý je pridelený do Moldavska postarať sa o bezpečnosť prezidenta a americkej ambasády, ale keď na ňu zaútočia rebeli, spolu s ostatnými vojakmi sa musí postarať o bezpečnosť civilistov, kým dorazia posily. Spracovanie je celkom slušné, je to samozrejme videofilm, takže tu nič neprekvapí, ale stále sa niečo deje, rebeli sú takmer všadeprítomní a navyše na rozdiel od väčšiny podobných filmov sú rôzne zábery z veliteľstva obmedzené na minimum, takže to ani neruší. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá. Ale je hlavne vojenského typu, takže samé strieľanie a občasný výbuch, pričom Van Damme tu v akcii ani nemá až tak moc priestoru. Okrem trochu strieľania tu má len tri krátke súboje a z toho dva sú len na pár dotykov, ale páčia sa mi a občas ich ukončí nejakým slušným spôsobom. Najviac sa mi páči záchrana rukojemníkov a záverečná obrana ambasády. Herecké obsadenie moc nezaujme, Van Damme je výborný a aj tento vojenský typ úlohy mu sedí, ale mimo neho už nezaujme, ale našťastie ani neurazí nikto iný. Réžia je na typ filmu celkom dobrá, ale občas ruší príliš zmätočná kamera a technická stránka je pomerne vydarená a aj výbuchy vyzerajú dobre. Zástupca veliteľa nie je typický Van Dammov akčný film, bojového umenia je tu minimum, ale fanúšika poteší a v rámci akčných filmov z východnej Európy je to výrazný nadpriemer. 73% ()

Beky odpad!

všetky recenzie používateľa

....teď se musim přiznat..i já občas na párty, nebo akcičce přeberu....prostě dám si rád do nosu....pak jsou mi ale strašně líto hodiny, které během druhého opičího dne proflákám v posteli!!!...nechce se mi nic dělat a vlastně ani nemůžu!!!....ale máme tady i vyjímky, takový Simon Fellows....???vůbec netušim co mám napsat.????...tohle se nedá popsat...musíte vidět a trpět jako já...chybí mi dokonce 30min.a já se bojim, že mě zabijou....., prostě tak něco strašnýho se téměř nedá vydržet!!.....když zařadim film do kategorie C až Z ( tam už se kvalita stírá:), tak teda dám jednu hvězdičku!!!!!...je to o třídu horší než Wake of Death!!!...fakt se bojim co mi předvedou Hard Corps, ale co jsem tak letmo viděl,tam přece jenom asi byl nějaký rozpočet!!!...a proč teda na to koukám???...ze zvědavosti!!!!! ()

Reklama

ilemas odpad!

všetky recenzie používateľa

A opět van Dammova kamenná tvář. Asi si chce hrát na drsňáka,ale mě připadá dost komickej. Už to není ta moje oblíbená hvězda 80. let kdy předváděl bojová umění, ale obyčejný céčkový herec, který se snaží zachránit svou dávno ztracenou slávu. Snad jen velcí fandové van Damma mohou dávat vysoké hodnocení,jinak si to nedovedu vysvětlit. Také jsem byl kdysi jeho velkej fanda, ale dnes už ten jeho komicky kamennej ksicht nemůžu vidět. Díval jsem se jen ze zvědavosti, kam to dotáhl. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zastupce Velitele je iba velice podpriemerny film. Scenaristicky je to cisty vyplach : prevrat v state a prezidenta ukryju na US ambasade. Ale malo to par akcnych scen, ktore sice boli dementne, ale hlavne, ze boli. Van Damme tu nepredviedol ziadnu bojovu scenu, NO a utok na ambasadu bol otrasny. Preco ja vlastne sledujem kazdu srajdu, ktoru tato belgicka mlatacka vyplodi? Ani neviem presne .... a viem ...... stale dufam v novodoby Bloodsport a furt marne : 9 % ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv tu Van Damme nemá moc soubojů a víc tu střílí, přesto mu role padla celkem dobře. Film celkově je dost dobrej a poměrně drsnej. Asi se za to vděčí tím, že to režíroval S.Fellows, který je velmi dobrým B-režisérem. Film rozhodně nemůže nudit, pořád se něco děje a to je jedině dobře, takže : 83% = **** ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama