Reklama

Reklama

Na konci štyridsiatych rokov minulého storočia Martha Becková a Raymond Fernandez spoločne vraždili vojnou ovdovelé ženy, ktoré odpovedali na ich inzerát v novinách. Paradoxné je, že rovnakým spôsobom sa zoznámili aj obaja zločinci. Ray podal inzerát, lenže na stretnutí so svojou obeťou Marthou sa jeho zabijacký plán nenaplnil - obaja sa totiž do seba na prvý pohľad zamilovali. Spoločne potom okrádali a brutálne vraždili zamilované vdovy, ktoré hľadali lásku na falošný inzerát. Získali prezývku Vrahovia osamelých sŕdc. Keď ich konečne vyšetrovatelia Elmer C. Robinson (John Travolta) a Charles Hildebrant (James Gandolfini) chytili, mali na svojom konte 12 obetí. Napriek tomu sa predpokladá, že skutočný počet zavraždených žien neklesol pod dvadsať. Pred súdom zločinci tvrdili, že sú nevinní, ale v septembri 1949 ich odsúdili na trest smrti a po mnohých odvolaniach 8.3.1951 zomreli na elektrických kreslách v Sing Singu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (156)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V celku v pohode. Samozrejme, v skutočnosti táto kriminálna dvojica mala na míle ďaleko od vzhľadu Salmy Hayek a Jareda Letoa. Martha Beck bola len hnusne obrastená tlustoprdka, že až človek nechápe, jak si mohla vôbec nejakého muža omotať okolo prsta: http://murderpedia.org/female.B/b/beck-martha.htm. Raylomd Fernandez pôsobil tiež skôr nenápadne, žiaden lámač ženských sŕdc: http://www.biography.com/people/raymond-fernandez-235409. Za najdôležitejšie ale považujem, že tieto svine aspoň dostali trest smrti. Dobrý komentár k tomu mal aj užívateľ IceQueen. ()

Mr.Roman 

všetky recenzie používateľa

Prehrabával som sa trocha neznámymi a mnou neprebádanými filmami, až som narazil na Lonely Hearts (tým že som pozeral kde všade hral James "Soprano" Gandolfini). Určite kvalitný film plný výborných hercov (dokonca aj Salma Hayek hraje tú mrchu dosť dobre), ktorý však dopláca na pomalé tempo a absenciu scén, ktoré by sa vám zaryli do pamäte. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia snímky sa nechali inšpirovať skutočnými udalosťami z konca 40. rokov 20.storočia. Dej je rozprávaný jedným z detektívov, Jamesom Gandolfinim (ktorý v takomto filme nemohol chýbať). Tento prvok nijako dej filmov neruší, naopak je dobrou voľbou. Salma Hayek tu skvelo zahrala tentoraz silne psychicky uletenú sexy postavu Marty, ktorá postupne manipuluje svojho mladšieho podvodníčka. Priemerná retro detektívka s dobrými hercami. Námet je veľmi zaujímavý a keby ho dostal nejaký skúsenejší režisér mohlo to byť pokojne aj o stupeň lepšie. Takto je to priemer, ktorý neurazí ale ani neprekvapí. ()

kosta73 

všetky recenzie používateľa

V rámci sledování mého oblíbence Gandolfiniho jsem došel až k tomuto dílku. Pro mě rutinní, šedá ( tady doslova ) záležitost se standartně nevýrazným Travoltou, jak jsem na něho v posledních letech zvyklej. Gandolfini je tam takový velký tele, což mně taky nepřidalo. Na druhou stranu záporáci jsou fakt hovada ( jinak to nejde říct ), takže to místy mělo až nepříjemnej tlak a závěr filmu mně z paměti asi jen tak nezmizí. ()

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

Takovýhle sviňě by měli trestat jinak než smrtí. Měly by až do smrti dřít za to, co udělali. Já jsem o tomhle případu četl v časopise a některé pasáže byli fakt odporné, když popisovali úmrtí těch nevinných lidí. Ale tenhle film patří do červené barvy. Hayek + Leto považuji za jednu z nejlepších padoušských dvojic. Oni to ztvárnili dokonale. Kdyby mi byli sympatičtí i vyšetřovatelé, což bohužel nebyli, tak by to bylo i za 5*. Travolta, čím je starší tím míň mě baví. Scénář + temně děštivá atmosféra filmu dělali pěknou kulisu v honu za "Vrahy osamělých srdcí", kteří byli odpornější než mnoho jiných záporáků. 80% ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama