Reklama

Reklama

Paríž, 1482. Je sviatok bláznov a priestranstvo pred chrámom Matky Božej v Paríži patrí kaukliarom a rôznym potulným zabávačom. Medzi nimi predvádza svoj tanec i krásna cigánka Esmeralda. Netuší, že z výšky veže sa na ňu očarene pozerá Frollo. V noci pošle svojho oddaného sluhu Quasimoda, hrbatého a znetvoreného zvonára, aby Esmeraldu uniesol... (STV)

(viac)

Recenzie (75)

Hennes 

všetky recenzie používateľa

Známá klasika je v tomto filmovém zpracování skvělá. Anthony Quinn je jako Quasimodo přesvědčivý, ale mě "dostává" hlavně přesvědčivá a krásná Gina Lollobrigida jako cikánka Esmeralda. Trochu se v komentářích opomíjí role a herecký výkon Alaina Cunyho. Byl podle mě také skvělý a že ho Esmeralda takhle dostala není vůbec div, když je to Gina. ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film dle románu Viktora Huga " Chrám matky Boží v Paříži." Drama určitě, ale horror ? Anthony QUINN nebyl tak vynikající namaskován jako Charles LAUGHTON v témže filmu z r.1939. Viděla jsem oba filmy, ale řeknu s klidným svědomím, že při pohledu do obličeje Zvoníka z r.1939 jsem musela odvrátit zrak. Výkony obou herců však byly úřasné. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Práve dnes odišla legenda. Prvá Rimanka, životom aj filmom. A práve s ňou je zvonárova verzia najlepšia. Určite lepšia ako knižná verzia, ktorú trebalo fakt, že lúskať, keď tam Hugo na desiatkach strán opisuje len katedrálu. Toto krásne filmové spracovanie už ani netreba vylepšovať a nech to dnes ani neskúšajú. Určite by z hrbáča urobili tretie pohlavie alebo niečo podobné. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Adaptace srovnatelná s tou s Anthony Hopkinsem, ale o obrovský kus lepší. Anthony Quinn je tady naprosto geniální, stejně tak Gina Lollobrigida. Kulisy a výprava jsou také strhující. Tenhle příběh je nesmrtelnou klasikou ve všech možných podobách a tahle filmová adaptace je za tu nejlepší považována naprosto zaslouženě. S tímto tvrzením prostě nelze nesouhlasit. 85%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec predsa len trochu menšie sklamanie vzhľadom na vysoké očakávania ďalšej nesmrteľnej klasiky a potenciálneho sa vracania k milovanej ždímačke sĺz. Vlastne je všetko presne na svojom mieste, lenže táto adaptácia už značne trpí zubom času, pričom som očakával presne opačný efekt. Film obsahuje zopár nechcene vtipných scén, napríklad pri zhadzovaní tehál z katedrály sa im bohvie prečo nikto nechce uhýbať a náhly strih zo strechy na prebiehajúci dej pri bráne pôsobí až parodicky. Zvonár tak vyvoláva viac dojem rozprávky ako realistickej historickej drámy. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Vo filmoch predtým bola francúzština Giny Lollobrigidy vždy predabovaná (Claire Guibert). Ide o prvý film, kde herečka hovorí svoje repliky vo francúzštine (so silným talianskym prízvukom). (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal v Paríži a Boulogne-Billancourt (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama